Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βανέσα Κίρμπι : Πώς το θέατρο την ώθησε να κάνει τις μεγαλύτερές της επιτυχίες στον κινηματογράφο

Βανέσα Κίρμπι : Πώς το θέατρο την ώθησε να κάνει τις μεγαλύτερές της επιτυχίες στον κινηματογράφο

Συμμετείχε επίσης στην πολύ επιτυχημένη σειρά «The Crown», όπου είχε τον ρόλο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας στους δύο πρώτους κύκλους

Μπορεί να αποτελούσε σημαντικό χαρακτήρα σε σειρές επιτυχημένων ταινιών όπως στο «Fast & Furious: Hobbs & Shaw», αλλά και στο «Mission: Impossible – Fallout» όπου υποδυόταν τη White Widow, ωστόσο η Βανέσα Κίρμπι χαρακτήρισε τον εαυτό της «σπασικλάκι του θεάτρου από το Λονδίνο».

Τι δήλωσε;

Προτιμά όπως έχει δηλώσει και η ίδια, τις ταινίες του ανεξάρτητου αμερικανικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου, δείχνοντας περισσότερη προτίμηση στον Ναπολιτάνο Πάολο Σορεντίνο.

Της αρέσει κυρίως η υποκριτική όπως αυτή εκφράζεται και πραγματώνεται μέσα στον χώρο του θεάτρου και προσέθεσε ότι αυτός ο χώρος ήταν που την ώθησε να ασχοληθεί περαιτέρω.

Στο βιογραφικό της έχει παραστάσεις με έργα του Ίψεν, του Τσέχοφ, του Σαίξπηρ, του Αρθουρ Μίλερ, του Τένεσι Ουίλιαμς. Ανάμεσά τους και το εμβληματικό «Λεωφορείον ο Πόθος» δίπλα στην Τζίλιαν Αντερσον ως Μπλανς Ντιμπουά, το οποίο μετά το Λονδίνο ανέβηκε και στη Νέα Υόρκη χαρίζοντάς της διθυραμβικές κριτικές.

Η πορεία της

Συμμετείχε επίσης στην πολύ επιτυχημένη σειρά «The Crown», όπου είχε τον ρόλο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας στους δύο πρώτους κύκλους. Οι παραγωγοί έψαχναν μάλιστα το κατάλληλο πρόσωπο έξι μήνες. Το BAFTA που πήρε το 2018 τους δικαίωσε για την επιλογή τους.

Η αξιοπρόσεκτη πορεία της συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα. Με την ταινία «Pieces of a Woman», που παρουσιάστηκε στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας -όπου η Κίρμπι κέρδισε το Volpi Cup- και θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 7 Ιανουαρίου 2021, η 32χρονη Βρετανίδα μπαίνει άξια στην κατηγορία των ηθοποιών για Οσκαρ.

Η πλοκή του φιλμ, το οποίο είναι μεταφορά σύγχρονου θεατρικού έργου, επικεντρώνεται στον συναισθηματικό Γολγοθά μιας γυναίκας που έχασε το μωρό της κατά τον τοκετό από ιατρική αμέλεια και τις μεταπτώσεις στις σχέσεις με τους γύρω της αλλά και τον εαυτό της.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024