Στα παιδικά της χρόνια, η Silke Sollfrank ασχολούνταν με τον πρωταθλητισμό ενόργανης γυμναστικής. Υπήρχε όμως ένα μικρό πρόβλημα: Ποτέ δεν της άρεσε ο «ανταγωνισμός» στον αθλητισμό.

Όλα άλλαξαν όταν γνώρισε το παρκούρ.

Αντί να ανησυχεί «αν είναι πάντα στις μύτες» η Sollfrank ανακάλυψε την ελευθερία στο παρκούρ, μέσα από τα άλματα, το σκαρφάλωμα και το τρέξιμο εντός του αστικού τοπίου.

«Αντιλήφθηκα ότι πρέπει να θέτω μόνη μου τα όριά μου», δήλωσε η Sollfrank στο CNN. «Πρέπει να εστιάζω στην κίνησή μου, αντί να συγκρίνομαι διαρκώς με άλλους ανθρώπους».

«Το μόνο που έκανα ως αθλήτρια ενόργανης ήταν να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλες γυναίκες και να προσπαθώ να γίνω καλύτερη από εκείνες. Και το παρκούρ κατά κάποιο τρόπο μου έδωσε ένα χαστούκι και μου έδειξε ότι η σύγκριση δεν ήταν αυτό που ήθελα».

Από όταν άρχισε να ασχολείται με το παρκούρ το 2015, η Sollfrank δεν ξανακοίταξε πίσω της.

Η 23χρονη έχει λάβει μέρος στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς παρκούρ του πλανήτη, κάνοντας το ντεμπούτο της στους Αγώνες Aurora της Νέας Υόρκης, αλλά και βρίσκοντας μια θέση στο βάθρο του Red Bull Art of Motion το 2019.

Η Sollfrank έλαβε μέρος στην εκπομπή του Netflix, Ultimate Beastmaster και ήταν η τελευταία γυναίκα που αποχώρησε στο επεισόδιο Ninja Warrior Germany.

Επιπλέον, είναι η μοναδική γυναίκα στην 15μελή ομάδα παρκούρ, Ashigaru. Και πλέον, θέλει να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να ακολουθήσουν το παράδειγμά της και να ασχοληθούν με το παρκούρ.

«Δεν έχει σημασία πόσων ετών είσαι, ούτε ποιο είναι το φύλο σου, αρκεί να μπορείς να απολαύσεις την κίνηση, να απολαύσεις τις προκλήσεις στον ίδιο σου τον εαυτό», λέει η Sollfrank, που παραδέχεται ότι αναγκάστηκε να ξεπεράσει την υψοφοβία της προκειμένου να μπορεί να αγωνιστεί.

«Δεν θα έπρεπε κανείς να φοβάται να ξεκινήσει γιατί ο καθένας ξεκινά από το επίπεδο που μπορεί. Ορισμένοι άνθρωποι ίσως έχουν μεγάλη αθλητική εμπειρία και ξεκινούν από υψηλότερο επίπεδο. Ορισμένοι δεν έχουν καμία σχετική γνώση, θέλουν να μάθουν απλώς πώς είναι το παρκούρ, και ξεκινούν από το μηδέν. Και αυτό είναι μια χαρά».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr