Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Τα εμβόλια προστατεύουν και από τη νέα μετάλλαξη του ιού, σύμφωνα με το ινστιτούτο Κοχ

Κοροναϊός : Τα εμβόλια προστατεύουν και από τη νέα μετάλλαξη του ιού, σύμφωνα με το ινστιτούτο Κοχ

Παγκόσμιο συναγερμό σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει προκαλέσει η νέα παραλλαγή του κοροναϊού, με τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να αναγκάζονται να λάβουν νέα μέτρα για να αποτρέψουν μια νέα εξάπλωση

Παγκόσμιο συναγερμό σε ολόκληρο τον πλανήτη έχει προκαλέσει η νέα παραλλαγή του κοροναϊού, με τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο να αναγκάζονται να λάβουν νέα μέτρα για να αποτρέψουν μια νέα εξάπλωση.

Την ίδια στιγμή, η αγωνία όλων στρέφεται στο ερώτημα εάν τα εμβόλια που έχουν ετοιμαστεί και έχουν πάρει έγκριση από τους οργανισμούς υγείας, μπορούν να αντιμετωπίσουν τα νέο αυτό στέλεχος.

Ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Kox (RKI), ο λοιμωξιολόγος Τόμας Μέρτενς, εκτιμά ότι «σύμφωνα με την παρούσα φάση των ερευνών, τα υπάρχοντα εμβόλια προσφέρουν προστασία και από τη νέα παραλλαγή του κοροναϊού».

Όπως εξήγησε, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ένδειξη ότι το εμβόλιο δεν είναι πλέον αποτελεσματικό απέναντι στη νέα παραλλαγή του ιού.

Ωστόσο, υπογράμμισε πως απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να καταστεί αυτή η διατύπωση αξιόπιστη. «Και οι έρευνες αυτές διεξάγονται επί του παρόντος, για παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στη Biontech στη Γερμανία» δήλωσε ο Μέρτενς σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της οικονομικής εφημερίδας «Handelsblatt».

Ο Μέρτενς αναμένει «πιο αξιόπιστα αποτελέσματα σε 14 ημέρες. Μέχρι τότε, πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι. Η αναστάτωση δεν βοηθά κανέναν σε τίποτα. Ωστόσο, ορισμένα πράγματα δεν μπορούν να δοκιμαστούν καθόλου σε ένα εργαστήριο. Για παράδειγμα, πρέπει να παρατηρηθεί εάν άτομα που είχαν ήδη μολυνθεί από τον κοροναϊό την άνοιξη μπορούν να μολυνθούν εκ νέου από την μετάλλαξή του και, πάνω απ ‘όλα, αν μπορούν να ασθενήσουν ξανά» κατέληξε.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024