Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Puppy Mills : H φρικιαστική αλήθεια πίσω από τα «εργοστάσια κουταβιών»

Puppy Mills : H φρικιαστική αλήθεια πίσω από τα «εργοστάσια κουταβιών»

Στα Pupply Mills, το κέρδος έρχεται σε προτεραιότητα από την υγεία και την ευημερία των σκύλων

Τα Puppy Mills είναι μεγάλης κλίμακας εμπορικές επιχειρήσεις αναπαραγωγής σκυλιών, όπου δίνεται προτεραιότητα στο κέρδος σε σχέση με την ευημερία των σκύλων.

Πρόκειται ουσιαστικά για παράνομα εκτροφεία που μοναδικό σκοπό έχουν το κέρδος, αδιαφορώντας για την υγεία των σκύλων.

Σοκαριστικές εικόνες και βίντεο για την φρίκη των Puppy Mills κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Σε αυτά σκύλοι είναι στοιβαγμένοι μέσα σε μικρά κλουβιά, σε συνθήκες άθλιες και βρώμικοι από τις δικές τους ακαθαρσίες.

Οι σκύλοι ζευγαρώνουν μεταξύ τους ανεξέλεγκτα, άσχετα εάν έχουν χρόνιες ή κληρονομικές ασθένειες όπως ο καρκίνος, δυσπλασίες των οστών κ.α.

Ασθένειες που φυσικά θα περάσουν στα κουτάβια τους.

Αντίθετα με τους νόμιμους, αξιόπιστους και υπεύθυνους εκτροφείς, που δίνουν τη μεγαλύτερη δυνατή σημασία στην παραγωγή όσο το δυνατόν πιο υγειών κουταβιών, η αναπαραγωγή σε Puppy Mills γίνεται χωρίς να λαμβάνεται υπόψιν η γενετική ποιότητα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα γενιές των σκύλων με ανεξέλεγκτες κληρονομικές ανωμαλίες.

Τα κουτάβια των Puppy Mills συνήθως πωλούνται σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων, μέσω ενός μεσίτη, ή μεσάζoντα και διατίθενται στο εμπόριο από την ηλικία των οκτώ εβδομάδων.

Τα γενεαλογικά στοιχεία των κουταβιών αυτών είναι πολύ συχνά παραποιημένα.

Τα συχνότερα προβλήματα των κουταβιών από Puppy Mills;

Όπως αναφέρει  σχετικά το allaboutdog.gr, ασθένειες, φοβισμένη συμπεριφορά και η έλλειψη κοινωνικοποίησης με ανθρώπους και άλλα ζώα είναι κοινά χαρακτηριστικά των σκύλων από τα puppy mills.

Επειδή τα άρρωστα σκυλιά δεν απομακρύνονται από τα υγιή κατά την εκτροφή τους, τα κουτάβια των puppy mills είναι επιρρεπή σε συγγενείς και κληρονομικές νόσους.

Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν:

Επιληψία

Καρδιοπάθεια

Νεφρική νόσο

Μυοσκελετικές παθήσεις (δυσπλασία του ισχίου κλπ.)

Ενδοκρινικές διαταραχές (σακχαρώδης διαβήτης, υπερθυρεοειδισμός)

Διαταραχές του αίματος (αναιμία, Νόσος von Willebrand)

Κώφωση Προβλήματα των ματιών (καταρράκτης, γλαύκωμα, προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς, κλπ.)

Διαταραχές του αναπνευστικού συστήματος

Τα κουτάβια συχνά φτάνουν στα καταστήματα κατοικίδιων ζώων και από εκεί στα νέα τους σπίτια, με ασθένειες ή αναπηρίες.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν:

Παρβοϊός

Ασβέστωμα

Λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού

Βήχα ρείθρων

Πνευμονία

Ψώρα

Ψύλλους

Τσιμπούρια

Εντερικά παράσιτα

Heartworm

Χρόνια διάρροια

Η καθημερινή κόλαση των Puppy Mills

Τα Puppy Mills είναι συνήθως υπερπλήρη και οι συνθήκες ανθυγιεινές, χωρίς την κατάλληλη κτηνιατρική φροντίδα, τροφή, νερό και την κοινωνικοποίηση.

Τα σκυλιά που βρίσκονται εκεί μονάχα για αναπαραγωγή δεν δοκιμάζουν λιχουδιές, δεν παίζουν, δεν ασκούνται και δεν έχουν καν τη βασική περιποίηση.

Για να ελαχιστοποιηθεί ο καθαρισμού ακαθαρσιών, τα σκυλιά κρατιούνται συχνά σε κλουβιά με συρματινο δάπεδο που τραυματίζει τα πόδια τους, ενώ δεν είναι ασυνήθιστο τα κλουβιά να στοιβάζονται σε στήλες.

Τα σκυλιά των puppy mills μπορεί να περνούν όλη τη ζωή τους σε εξωτερικό χώρο απροστάτευτα από τις καιρικές συνθήκες, ή στρυμωγμένα μέσα σε βρώμικα δωμάτια χωρίς ποτέ να έχουν την ευκαιρία να νοιώσουν τον ήλιο ή μια πνοή φρέσκου αέρα στα πρόσωπά τους.

Πόσο συχνά αναπαράγονται τα σκυλιά στα Puppy Mills;

Για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη, τα θηλυκά σκυλιά αναπαράγονται σε κάθε ευκαιρία με λίγο ή καθόλου χρόνο αποκατάστασης μεταξύ των νεογνών. Όταν, μετά από μερικά χρόνια, έχουν φυσικά εξαντληθεί σε σημείο που δεν μπορούν πλέον να αναπαραχθούν, τα θηλυκά αναπαραγωγής συχνά θανατώνονται. Η μαμά και ο μπαμπάς του κουταβιού στο παράθυρο των pet shops είναι απίθανο να βγεί από τα mills ζωντανός, όπως και πολλά από τα κουτάβια που θα γεννηθούν με εμφανή προβλήματα που τα καθιστούν ανίκανα προς πώληση.

Καταπολέμηση του φαινομένου

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε στην καταπολέμηση των puppy mills, αρχής γενομένης με την άρνηση να επισκέπτεστε τα καταστήματα και τους ιστοχώρους που πωλούν τα σκυλιά τους.

Μην αγοράζετε ποτέ ένα κουτάβι από Pet shop -στην πραγματικότητα, δεν αγοράζετε ένα κουτάβι από οποιονδήποτε τόπο που δεν σας επιτρέπει να δείτε το σύνολο της εγκατάστασης και τη μητέρα του σκύλου.

Αυτό περιλαμβάνει δικτυακούς τόπους που πωλούν τα κατοικίδια ζώα online. Καθένας μπορεί να βάλει μια μεγάλη διαφήμιση σε ιστοσελίδα προσφέροντας τα υψηλότερα πρότυπα της αναπαραγωγής και της περίθαλψης, αλλά εσείς δεν μπορείτε να γνωρίζετε αν οι επιχειρήσεις είναι αυτό που ισχυρίζονται.

Οι πραγματικοί αρμόδιοι εκτροφείς θέλουν να σας γνωρίσουμε πριν από την πώληση ενός από πολύτιμα νεογνά τους και να είναι σίγουροι ότι θα βρεθούν σε ένα σωστό σπίτι που θα τους παρέχει την κατάλληλη φροντίδα.

Αν λοιπόν επιμένετε στο να αποκτήσετε ένα σκύλο συγκεκριμένης ράτσας και όχι κάποιο από τα αμέτρητα σκυλάκια που ψάχνουν σπίτι , τότε να είστε πάρα πολύ προσεκτικοί και επίμονοι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024