Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Με αυτές τις self care πρακτικές θα νιώσετε καλύτερα στην διάρκεια της καραντίνας

Με αυτές τις self care πρακτικές θα νιώσετε καλύτερα στην διάρκεια της καραντίνας

Οι self care συνήθειες που μπορούν να «ανεβάσουν» τη διάθεσή σας

Οι τελευταίοι μήνες ήταν αναμφίβολα απαιτητικοί για όλους. Η καθημερινότητά μας άλλαξε ριζικά, η ανασφάλεια και το στρες αυξήθηκαν και η συνεχής παραμονή στο σπίτι έγινε ο κανόνας. Ωστόσο, η καραντίνα μπορεί να λειτουργήσει ως μια καλή ευκαιρία να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας και το self care σας. Εμείς σας δίνουμε μερικές ιδέες για να φροντίσετε το σώμα και το μυαλό σας ενώ μένετε σπίτι.

Self care πρακτικές για την καραντίνα

*Γυμναστική

Η γυμναστική είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να φροντίστε το σώμα αλλά και το μυαλό σας. Κατά τη διάρκεια της γυμναστικής ξεχνάτε ό,τι σας απασχολεί και εκτονώνεστε, ενώ παράλληλα ο οργανισμός σας εκκρίνει ενδορφίνες, ορμόνες οι οποίες σχετίζονται με την καλή διάθεση. Το γεγονός ότι τα γυμναστήρια είναι κλειστά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γυμναστείτε. Επομένως, σηκωθείτε από τον καναπέ, βάλτε τα αθλητικά σας και γυμναστείτε στο σπίτι.

*Skincare

Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο σας για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Κάντε απολέπιση, μασάζ, φορέστε τις μάσκες σας και φτιάξτε τα δικά σας DIY καλλυντικά. Με αυτόν τον τρόπο θα νιώσετε δημιουργική και ομορφότερη.

*Decluttering

Ένας τακτοποιημένος χώρος στον οποίο μπορείτε εύκολα να βρείτε ό,τι θέλετε προάγει την ψυχική ηρεμία σας και σίγουρα είναι πιο χρηστικός. Αρχικά μπορεί να σας φανεί ακατόρθωτο το να ξεφορτωθείτε όλα τα περιττά αντικείμενα και να διατηρήσετε τον χώρο συγυρισμένο – ειδικά αν δεν είστε ο πιο τακτικός άνθρωπος του κόσμου –, σταδιακά όμως και μέσα από την επανάληψη η τακτοποίηση θα σας γίνει συνήθεια. Μάλιστα, μπορείτε να ξεκινήσετε το decluttering από τα καλλυντικά σας, πετώντας όσα έχουν χαλάσει.

*Διάβασμα βιβλίων

Σίγουρα, δεν νοείται καραντίνα χωρίς binge-watching, όμως τώρα είναι η ιδανική ευκαιρία να διαβάσετε εκείνα τα βιβλία που λέτε εδώ και μερικά χρόνια ότι θα αρχίσετε. Ό,τι και να σας απασχολεί -και πιθανότατα σας απασχολούν αρκετά- ένα βιβλίο αρκεί για να το βγάλετε από το μυαλό σας, έστω για λίγο. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει επειδή το μυαλό αναγκάζεται να συγκεντρωθεί σε αυτό που διαβάζει και κάπως έτσι αποσπάται η προσοχή του από τους υπόλοιπους προβληματισμούς που το βασανίζουν. Μάλιστα, σημασία δεν έχει το τι είδους βιβλίο θα επιλέξετε να διαβάσετε, αλλά το να απορροφηθείτε από αυτό. Σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Σάσεξ, ακόμη και 6 λεπτά ανάγνωσης την ημέρα αρκούν για να αποβάλλουμε τα 2/3 του καθημερινού στρες που βιώνουμε.

*Gardening

Η κηπουρική είναι γνωστή για τα οφέλη της στην ψυχική υγεία. Είτε πρόκειται για τις γλάστρες στο μπαλκόνι είτε για τον κήπο σας, η φροντίδα των φυτών σας μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να ανακουφιστείτε από το στρες. Η έκθεση στον ήλιο, η επαφή με το χώμα και τα λουλούδια είναι αρκετή για να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ήρεμοι ενώ οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις που πραγματοποιείτε όσο φροντίζετε τα φυτά σας, επιτρέπουν στον εγκέφαλο να κάνει ένα «διάλειμμα» από όσα τον απασχολούν.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024