Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η κατάθεση του Σιαμπάνη στο Τμήμα Αθλητικής Βίας, live στο Open του Ιβάν Σαββίδη

Η κατάθεση του Σιαμπάνη στο Τμήμα Αθλητικής Βίας, live στο Open του Ιβάν Σαββίδη

Οι υπάλληλοι του Ιβάν Σαββίδη στο Open tv μετέδιδαν «live» τα όσα κατέθετε ο Μάριος Σιαμπάνης στις «αρχές» για την σε βάρος του απόπειρα δωροδοκίας

Την ώρα που ο τερματοφύλακας του ΑΡΗ, Μάριος Σιαμπάνης, έδινε κατάθεση στο Τμήμα Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης για την απόπειρα δωροδοκίας πριν από το ματς με τον ΠΑΟΚ, ο τηλεοπτικός σταθμός του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ μετέδιδε… live: Ναι δεν κάνετε λάθος. Την κατάθεση του Μάριου Σιαμπάνη.

Αδιανόητα πράγματα. Και τελικά το ποδόσφαιρο με τις απίθανες ιστορίες του, είναι ένας ασφαλής τρόπος για να καταλάβει κανείς που ζούμε. Και κυρίως: Πως ζούμε.

Χαμός γίνεται εδώ και ένα 24ώρο με την καταγγελία του Κώστα Καραπαπά πως πριν από το ντέρμπι ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων δέχθηκαν απόπειρα δωροδοκίας. Και μάλιστα είναι αλήθεια πως η δικαιοσύνη κινήθηκε άμεσα. Ήδη όχι μόνο άνοιξε «φάκελο» αλλά συγκεντρώνει και τις πρώτες καταθέσεις.

Παρουσία λοιπόν του δικηγόρου της ΠΑΕ Άρης, Χρήστου Γρόλλιου, οι ποδοσφαιριστές Μάριος Σιαμπάνης και Γιώργος Δεληζήσης βρέθηκαν χτες βράδυ στο τμήμα Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη της εισαγγελέως, και το ίδιο αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες και με τον καταγγέλλοντα αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού, αλλά και άλλους ποδοσφαιριστές του Άρη.

Η πρώτη κατάθεση δόθηκε από τον Μάριο Σιαμπάνη. Και όπως μας ενημέρωσε το OPEN tv του Ιβάν Σαββίδη, είχε διάρκεια τρεις ώρες. Μέχρι δηλαδή τα μεσάνυχτα μίλησε με τους ανθρώπους του νόμου ο νεαρός τερματοφύλακας που κατονομάστηκε από τον Κώστα Καραπαπά ως ο ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές που προσεγγίσθηκαν για να έχουν μειωμένη απόδοση στο ντέρμπι.

«Έχουμε πληροφορίες από την κατάθεση του ποδοσφαιριστή» έλεγε πριν τα μεσάνυχτα ο παρουσιαστής της εκπομπής Δίκη, στον συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό. Πληροφορίες… live δηλαδή για μια κατάθεση που δεν είχε τελειώσει ακόμη. Και μαζί του και ένας από τους συμπαρουσιαστές, ο οποίος έλεγε πως έχει επίσης πληροφορίες αλλά ότι είναι σίγουρος ότι και του παρουσιαστή, του περίφημου «Σαγόνια», είναι απόλυτα έγκυρες. «Είσαι πάρα πολύ καλά πληροφορημένος. Μπράβο Κυριάκο» ήταν μια από τις χαρακτηριστικές ατάκες που ακούστηκαν.

Ήταν δηλαδή οι δύο υπάλληλοι του Σαββίδη και του τηλεοπτικού σταθμού Open, σε θέση όχι μόνο να ξέρουν αλλά να διασταυρώσουν κιόλας. Οι πληροφορίες του ενός με τις πληροφορίες του άλλου.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να καταλήξει ένα βραβείο Πούλιτζερ» στη χώρα μας; Ίσως. Όπως και να έχει όντως ο παρουσιαστής στις 12.40 μας είπε πως: «Ο Σιαμπάνης κατέθεσε ότι είχε συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης, στο Μικέλ του Ευόσμου με πρώην υπάλληλο του ΠΑΟΚ. Τον κατονόμασε. Είπε ότι στην συνάντηση του προσέφερε χρήματα, προσδιόρισε το ποσό στις 100.000 και ότι του ζητήθηκε να βρει και άλλους συμπαίκτες για μειωμένη απόδοση».

Ξαναλέμε: Ο παρουσιαστής τα στοιχεία που παρέθεσε, υποστήριξε πως τα γνώριζε… live. Σα να ήταν μέσα στην «αίθουσα» ένα πράγμα. Απλά περίμενε να τελειώσει η κατάθεση. Είτε για να προσθέσει και άλλα. Είτε για να μην έχουμε ένα άλλο παγκόσμιο ρεκόρ. Να βγαίνει στο «φως» μια κατάθεση, πριν εκείνη ολοκληρωθεί.

Το ρεπορτάζ φυσικά άγιο. Και προφανώς οι κύριοι θα πουν ότι κάνουν τη δουλειά τους. Πως, όμως, έχουν πληροφορίες κατά την διάρκεια της κατάθεσης του ποδοσφαιριστή στο τμήμα Αθλητικής Βίας;
Να σταμάτησε ο Σιαμπάνης την κατάθεση για να τους ενημερώσει;
Να υπήρχε κοριός στην αίθουσα;
Να λένε εξυπνάδες για να κάνουν τους πονηρούς και τους ενημερωμένους;
Ή κάποιος από εκείνους που κάνουν την δουλειά της «ανάκρισης» να είναι σε ανοιχτή γραμμή με μια εκπομπή του OPEN tv, δηλαδή του τηλεοπτικού σταθμού του Ιβάν Σαββίδη;

Ναι, προσπαθώ με χιούμορ αλλά καταλαβαίνεις αναγνώστη μου ότι η υπόθεση δεν είναι της πλάκας. Πάει κάποιος να καταθέσει στις αρχές. Στην υπόθεση εμπλέκεται ομάδα που ο ιδιοκτήτης έχει και τηλεοπτικό σταθμό.

Μάριος Σιαμπάνης

Και αυτός ο τηλεοπτικός σταθμός μεταδίδει live την κατάθεση. Το επιβεβαιώνουν οι υπάλληλοι του, οι οποίο το επανέλαβαν τουλάχιστον πέντε φορές στην εκπομπή. Και αυτό συμβαίνει στην Ελλάδα. Να διαρρέει Live η κατάθεση λες και δόθηκε στο Ροστόφ.

Είναι αδιανόητο ακόμη και ως ιδέα.
Για την ιστορία προϊστάμενος του Τμήματος Αθλητικής Βίας στη Θεσσαλονίκη είναι ο Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος. Ίσως κάποιοι να τον θυμούνται από εκείνο το υπέροχο απόγευμα που αστυνομικοί, σεκιούριτι και μπόλικοι φίλοι του ΠΑΟΚ είχαν στήσει μπλόκο στην είσοδο των αποδυτηρίων για να μην μπει σε αυτά ο Βαγγέλης Μαρινάκης που συνόδευε την αποστολή του Ολυμπιακού. Ίσως πάλι να μην τον θυμάται κανείς.

Άραγε, όμως, ο κ Χρυσοχοϊδης και ο κ. Οικονόμου θα ασχοληθούν με την χθεσινή… live μετάδοση από το Τμήμα Αθλητικής Βίας στη Θεσσαλονίκη; Θα αναζητήσουν ποιες ευθύνες έχει ο προϊστάμενος, Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος;
Ο πρωθυπουργός της χώρας και η κυβέρνηση αντιλαμβάνονται την απήχηση που έχει στους πολίτες η διαρροή μιας κατάθεσης live στον τηλεοπτικό σταθμό Open που ανήκει στον Ιβάν Σαββίδη;
Στη Θεσσαλονίκη κυβερνάει ο κ. Μητσοτάκης ή ο κάτοικος του Ροστόφ, ο Ιβάν Σαββίδης;

Στο μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα ανέμενε κανείς να υπάρχει μεγαλύτερη σοβαρότητα και να ακολουθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται και για προστασία των μαρτύρων.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024