Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέους κανόνες για τους γίγαντες του Διαδικτύου παρουσιάζει η Κομισιόν

Νέους κανόνες για τους γίγαντες του Διαδικτύου παρουσιάζει η Κομισιόν

Τα δύο νομοθετήματα για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και τις Ψηφιακές Αγορές αποτελούν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων 20 ετών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει αργότερα την Τρίτη νέους κανόνες για την ψηφιακή αγορά επιβάλλοντας περιορισμούς σε τεχνολογικούς κολοσσούς όπως η Google και η Facebook.

Τα δύο νομοθετήματα για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες και τις Ψηφιακές Αγορές αποτελούν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση των τελευταίων 20 ετών, δίνοντας έμφαση στον ανταγωνισμό και τις ευθύνες των διαδικτυακών υπηρεσιών για το περιεχόμενο που φιλοξενούν.

Στην προσπάθεια πρωτοστατούν ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Τιερί Μπρετόν και η επίτροπος Ανταγωνισμού Μαργκρέτ Βεστάγκερ, η οποία είχε επιβάλει τσουχτερά πρόστιμα στη Google για μονοπωλιακή συμπεριφορά και έχει γίνει φόβος και τρόμος για τους κολοσσούς της τεχνολογίας.

«Οι επιχειρήσεις και τα πολιτικά συμφέροντα μιας μικρής ομάδας εταιρειών δεν μπορεί να υπαγορεύουν το μέλλον μας» γράφουν οι δύο επίτροποι σε κοινό άρθρο τους που δημοσιεύεται στους Irish Times.

«Οι κανόνες μας για τις ψηφιακές υπηρεσίες στην Ευρώπη –την πιο περιζήτητη αγορά του κόσμου- χρονολογούνται στο 2000. Οι περισσότερες διαδικτυακές πλατφόρμες δεν υπήρχαν καν τότε».

«Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε την εργαλειοθήκη μας και να διασφαλίσουμε ότι οι κανόνες και οι αρχές μας αντιμετωπίζονται παντού με σεβασμό. Online και offline».

Οι νέοι κανονισμοί μεταξύ άλλων αναμένεται να βάλουν στο στόχαστρο τις μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου, οι οποίες «καθορίζουν τους κανόνες του παιχνιδιού για τους χρήστες και τους ανταγωνιστές τους».

Η Κομισιόν έχει δηλώσει τη διαφωνία της με την τακτική αυτών των εταιρειών να αξιοποιούν τα δεδομένα που συγκεντρώνει μια υπηρεσία προκειμένου να «βελτιώσουν ή να αναπτύξουν» νέες υπηρεσίες, κάτι που εμποδίζει τον ανταγωνισμό.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024