Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το ελαιόλαδο είναι σύμμαχος στην σεξουαλική ευρωστία των αντρών

Το ελαιόλαδο είναι σύμμαχος στην σεξουαλική ευρωστία των αντρών

Λίγο ελαιόλαδο την εβδομάδα μπορεί να κάνει θαύματα για την αντρική σεξουαλική λειτουργία, λειτουργώντας μάλιστα πιο ευεργετικά κι από το γνωστό «μπλε χάπι». 

Το 2018 έλαβε χώρα μια σημαντική έρευνα με ελληνική υπογραφή, της οποίας ηγήθηκε η Δρ Χριστίνα Χρυσοχόου, καρδιολόγος, επιμελήτρια Α’ της Α΄ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μια ποσότητα ελαιόλαδου που αντιστοιχεί σε εννέα κουταλιές της σούπας εβδομαδιαίως είναι αρκετή για να μειωθεί ο κίνδυνος στυτικής δυσλειτουργίας κατά 40%, έδειξε η έρευνα, σύμφωνα με τη βρετανική Independent.

Στο πλαίσιο της έρευνάς τους, οι Έλληνες επιστήμονες μελέτησαν 660 άνδρες με μέση ηλικία τα 67 έτη, εστιάζοντας στις διατροφικές τους συνήθειες. Από το σύνολο των συμμετεχόντων, αυτοί που υιοθέτησαν το μεσογειακό πρότυπο διατροφής, δηλαδή κατανάλωναν πολλά φρούτα και λαχανικά, όσπρια, ψάρι και ξηρούς καρπούς, καθώς και αρκετό ελαιόλαδο, φάνηκε πως αντιμετώπιζαν πολύ λιγότερα προβλήματα στη σεξουαλική τους ζωή και μάλιστα παρουσίασαν βελτίωση στη στυτική τους λειτουργία.

Το ελαιόλαδο έχει πολλαπλά οφέλη, μεταξύ των οποίων η καλή υγεία των αιμοφόρων αγγείων και η διατήρηση της ομαλής κυκλοφορίας του αίματος σε ολόκληρο το σώμα. Παράλληλα, το ελαιόλαδο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, μιας ορμόνης με πρωτεύοντα ρόλο στην ανδρική σεξουαλική λειτουργία.  Αν και το βιάγκρα, το δημοφιλέστερο χάπι κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, χρησιμοποιείται ευρύτατα ήδη από τη δεκαετία του ’90, μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες όπως ο πονοκέφαλος και οι αλλοιώσεις της όρασης.

«Η μεσογειακή διατροφή διατηρεί τα αιμοφόρα αγγεία υγιή και μειώνει τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου και διαβήτη, υπέρτασης και κοιλιακής παχυσαρκίας. Παρέχει λοιπόν μια μακροπρόθεσμη λύση χωρίς την ανάγκη λήψης φαρμάκων όπως το βιάγκρα. Το βιάγκρα δεν δίνει λύση στο πρόβλημα σε βάθος χρόνου, απλώς επιδρά άμεσα για να ενισχύσει τις σεξουαλικές επιδόσεις» είπε χαρακτηριστικά η Δρ Χρυσοχόου.

Η Τζούλι Γουόρντ από τη Βρετανική Ένωση Καρδιολογίας χαιρέτισε τα  ευρήματα, δηλώνοντας πως «δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μεσογειακή διατροφή –ο οποία είναι γνωστό ότι ωφελεί την καρδιά και το κυκλοφορικό σύστημα– επιδρά ευεργετικά στα αιμοφόρα αγγεία και βοηθά τους άντρες να διατηρήσουν υγιή τη σεξουαλική τους λειτουργία».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024