Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Κύμα αισιοδοξίας στις ΗΠΑ μετά την έναρξη των εμβολιασμών

Κοροναϊός : Κύμα αισιοδοξίας στις ΗΠΑ μετά την έναρξη των εμβολιασμών

Το υγειονομικό προσωπικό και οι ένοικοι των γηροκομείων είναι οι πρώτες ομάδες που θα λάβουν το εμβόλιο της Pfizer

Μια νοσοκόμα εντατικής θεραπείας στη Νέα Υόρκη ήταν η πρώτη Αμερικανίδα πολίτης που έλαβε τη Δευτέρα το εμβόλιο της Pfizer κατά του κοροναϊού, ανάβοντας φως στην άκρη του τούνελ της πανδημίας.

Η Σάντρα Λίντσεϊ εμβολιάστηκε μπροστά στις κάμερες στο Εβραϊκό Ιατρικό Κέντρο του Λονγκ Άιλαντ, δήλωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.

«Ενθαρρύνω τους πάντες να κάνουν το εμβόλιο. Νοιώθω αισιόδοξη σήμερα. Και ανακουφισμένη» είπε η νοσοκόμα, η οποία εργάζεται εδώ και δέκα μήνες για τη φροντίδα ασθενών με Covid-19.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο απερχόμενος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πανηγύρισε μέσω Twitter: «Το πρώτο εμβόλιο χορηγήθηκε. Συγχαρητήρια στις ΗΠΑ! Συγχαρητήρια στον κόσμο!» έγραψε.

Το υγειονομικό προσωπικό και οι ένοικοι των γηροκομείων είναι οι πρώτες ομάδες που θα λάβουν το εμβόλιο της Pfizer, μετά την έκτακτη αδειοδότησή του από την FDA την περασμένη Παρασκευή.

Ο Κουόμο παρακολούθησε την επιχείρηση μέσω Zoom και χαρακτήρισε το εμβόλιο «το όπλο που θα βάλει τέλος στον πόλεμο».

Η Νέα Υόρκη υπήρξε για ένα διάστημα επίκεντρο της πανδημίας. Μέχρι στιγμής έχει αναφέρει 781.000 κρούσματα και 35.198 θανάτους –περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη αμερικανική πολιτεία.

Φορτηγά που μετέφεραν το εμβόλιο αναχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής από το εργοστάσιο της Pfizer στο Μίσιγκαν για να μεταφέρουν 2,9 εκατομμύρια δόσεις. To πολύτιμο φορτίο μεταφέρθηκε με πτήσεις της UPS και της FedEx, πριν μεταφορτωθεί σε φορτηγά που το διένειμαν στα πρώτα 145 εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, η εταιρεία έχει ήδη παρασκευάσει το μεγαλύτερο μέρος των 50 εκατομμυρίων δόσεων που θα διατεθούν φέτος στην αμερικανική αγορά.

Το 2021 η παραγωγή αναμένεται να φτάσει τις 1,3 δισεκατομμύρια δόσεις, αρκετές για τον εμβολιασμό 650 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Η χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/BioNtech έχει αρχίσει από την προηγούμενη εβδομάδα στη Βρετανία και αναμένεται να ξεκινήσει την Δευτέρα και στον Καναδά.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων για την έγκριση ή μη του εμβολίου αναμένεται στις 29 Δεκεμβρίου.

Sports in

Από τα γαριδάκια στα 2 δισ. ευρώ - Η πορεία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου

Ο ιδρυτής της Chipita και επικεφαλής της Bespoke μιλά στην πρωτοβουλία Innovative Greeks Talks του ΣΕΒ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024