Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Καταψύκτες για τόνους θα μεταφέρουν το εμβόλιο της Pfizer

Κοροναϊός : Καταψύκτες για τόνους θα μεταφέρουν το εμβόλιο της Pfizer

H εταιρεία που εφηύρε τα φορτηγά ψυγεία θα παίξει κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση διανομής των εμβολίων

Η Τhermo King είναι η εταιρεία που εφηύρε τα φορτηγά ψυγεία και έφερε έτσι επανάσταση στις αλυσίδες μεταφοράς τροφίμων. Τώρα γίνεται πρωταγωνιστής στην παγκόσμια προσπάθεια για διανομή εμβολίων κατά της Covid-19 σε όλο τον κόσμο.

Καταψύκτες της Thermo King που σχεδιάστηκαν για τη μεταφορά κατεψυγμένου τόνου τροποποιήθηκαν για την αποθήκευση των εμβολίων της Pfizer, τα οποία πρέπει να διατηρούνται στους -70 βαθμούς Κελσίου μέχρι να φτάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

«Πήραμε το προϊόν και το τροποποιήσαμε» είπε στο CNN ο Φρανσέσκο Ινκάλζα, πρόεδρος της Thermo King Ευρώπης. Εν μέσω πανδημίας, η εταιρεία συνεργάζεται με φαρμακοβιομηχανίες, κυβερνήσεις και μεταφορικές εταιρείες.

Κάθε καταψύκτης της Thermo King προσφέρει χώρο για 300.000 δόσεις του εμβολίου

Ο τόνος πρέπει να διατηρείται στους -60 βαθμούς Κελσίου για να διατηρεί την ποιότητα και το κόκκινο χρώμα του, εξήγησε ο Ινκάλζα. Οι καταψύκτες τόνου αναβαθμίστηκαν με επιπλέον μόνωση ώστε να κατεβαίνουν στους -70 βαθμούς.

Κάθε καταψύκτης, ένα γιγάντιο κιβώτιο μήκους έξι μέτρων, μπορεί να μεταφέρει 300.000 δόσεις του εμβολίου σε ταξίδια διά ξηράς και διά θαλάσσης.

Η Thermo King, η οποία σήμερα ανήκει στην Trane Technologies με έδρα την Ιρλανδία, ιδρύθηκε από τον Φρέντερικ ΜακΚίνκεϊ Τζόουνς και τον Τζόζεφ Νιούμερο, οι οποίοι τιμήθηκαν το 1991 με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας που τους απέμεινε ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος. Μάλιστα ο Τζόουνς ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που τιμήθηκε με το βραβείο.

Οι δύο ιδρυτές της εταιρείες είχαν εφεύρει μια μονάδα ψύξης που μπορούσε να μεταφερθεί με φορτηγό. Ήταν η αρχή μιας επανάστασης που επέτρεψε τελικά τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech έχει ήδη λάβει άδεια σε Βρετανία και ΗΠΑ (Reuters)

Χάρη στον κομβικό ρόλο που αναμένεται να παίξει στη διανομή του εμβολίου της Pfizer, η Trane Technologies είδε την τιμή της μετοχής της να ανεβαίνει κατά 35% από την αρχή του χρόνου.

Και τα εμβόλια θα είναι μόνο η αρχή, λέει ο Ινκάλζα, καθώς νέες γενετικές θεραπείες και άλλα προϊόντα βιοτεχνολογίας θέτουν απαιτήσεις βαθιάς κατάψυξης.

«Όλο και περισσότερα προϊόντα θα πρέπει να μεταφέρονται σε αυτές τις ακραία χαμηλές θερμοκρασίες, κάτι που ανοίγει μια νέα αγορά για τον εξοπλισμό αυτού του είδους» είπε ο επικεφαλής της Thermo King Ευρώπης.

Η εταιρεία αναπτύσσει τώρα και μικρότερους καταψύκτες για τη μεταφορά του εμβολίου της Moderna στους -30 βαθμούς.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Imperial College στο Λονδίνο, τα μεταφορικά έξοδα αντιστοιχούν έως και στο 80% του συνολικού κόστους των εμβολίων.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024