Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Gadgets : Αϋπνίες τέλος με έξυπνες συσκευές

Gadgets : Αϋπνίες τέλος με έξυπνες συσκευές

Καταπολεμήστε την Bluetooth σας μέσω... Bluetooth

Η αϋπνία ή η αδυναµία του ανθρώπου να κοιµηθεί είναι αρκετά συνηθισµένη κατάσταση και µπορεί να αποτελεί σύµπτωµα διαφόρων διαταραχών. Παρ’ όλα αυτά, το 1/3 περίπου των ανθρώπων που πιστεύουν ότι πάσχουν από αϋπνία, κοιµούνται ικανοποιητικά. Απλώς ορισµένοι χρειάζονται λιγότερες από 8 ώρες ύπνου, που θεωρείται ιδεώδης µέσος όρος. Επίσης όσο µεγαλώνουµε τόσο λιγότερο κοιµόµαστε. Καθώς ο άνθρωπος γερνά κοιµάται πιο ελαφρά, ξυπνάει περισσότερες φορές µέσα στη νύχτα και γενικά χρειάζεται λιγότερες ώρες ύπνου. Αξίζει να ξεκαθαρίσουµε ότι οι αϋπνίες που παρουσιάζονται κατά περιόδους σε όλους µας δεν έχουν τόσο µεγάλη σηµασία. Οι περισσότεροι µπορούµε να αναπληρώσουµε τον χαµένο ύπνο έπειτα από µια ηµέρα κανονικής δραστηριότητας και δεν χρειάζεται να ανησυχούµε για µακροχρόνιες επιδράσεις. Βέβαια, η αδυναµία να κοιµηθεί κάποιος επί πολλές ηµέρες είναι άλλο ζήτηµα. Ευτυχώς, η τεχνολογία δεν προχώρησε τόσο ώστε να καταγράφει τα όνειρά µας, είναι όµως σε θέση να καταγράφει όλες τις φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισµού µας την ώρα που εµείς κοιµόµαστε, όπως είναι η αναπνοή, η εγκεφαλική δραστηριότητα, η καρδιακή λειτουργία και ό,τι άλλο χρειάζεται για να αναδείξει τις διαταραχές του ύπνου.

Η επιστήμη και η τεχνολογία όμως έχουν λύσεις…

Διαλογισμός online

View this post on Instagram

A post shared by Calm (@calm)

Η εφαρμογή CALM υπήρξε εξαιρετικά επιτυχημένη τα τελευταία δύο χρόνια, τόσο μάλιστα που έγινε και ντοκιμαντέρ στο συνδρομητικό κανάλι HBO Max. Με περισσότερες από 90 εκατομμύρια λήψεις, η εφαρμογή προσφέρει μερικά από τα πιο εκτεταμένα και καλύτερα μαθήματα διαλογισμού μαζί με κομμάτια που βοηθούν τους ακροατές να χαλαρώσουν  και τους στέλνει γρήγορα για ύπνο.

Κλείστε τα μάτια

Η μάσκα ύπνου του Dreamlight είναι ιδανική για μεγάλες πτήσεις ή ακόμα μεγαλύτερες αυπνίες.  Ακόμα κι αν είμαστε όλοι γειωμένοι, στην πραγματικότητα, το Dreamlight έχει ενσωματωμένα βοηθήματα ύπνου και διαλογισμού που μπορούν να διαρκέσουν έως και 10 ώρες.

Στέκα διαλογισμού και χαλάρωσης

Η συσκευή προσφέρει ένα έξυπνο είδος gamified προσέγγισης στο διαλογισμό και έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Αναγνωρίζω ότι λέξεις όπως «gamify» ακούγονται αντιπαραγωγικές όταν πρόκειται για διαλογισμό, αλλά οι χρήστες εκτιμούν πως η Muse κάνει μια εκπληκτικά καλή δουλειά.

Έξυπνες – ωτοασπίδες

Αυτές οι ωτοασπίδες Bluetooth είναι κατασκευασμένες για έναν μόνο σκοπό: τον αδιάκοπο ύπνο. Είναι άνετα, έχουν καλή διάρκεια ζωής της μπαταρίας και θα παραμείνουν στη θέση τους ενώ κοιμάστε. Είναι κατασκευασμένα για θορυβώδη περιβάλλοντα – είτε προσπαθείτε να κάνετε ένα beauty nap, είτε έναν μεσημεριανό ύπνο στην πολύβουη πόλη, είτε πρέπει να κοιμηθείτε παρέα με ένα ροχαλητό.

Είναι ακριβές και όχι πολύ ευέλικτες, έχουν σχεδιαστεί μόνο για την αναπαραγωγή των προφορτωμένων ήχων ύπνου του Bose. Αλλά αν κάποιος στη ζωή σας έχει πρόβλημα να πέσει – ή να μείνει – κοιμισμένος, είναι μια σταθερή επένδυση.

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024