Ένας γενναιόδωρος Γάλλος άφησε ένα χρηματικό ποσό σε ελαφρώς… ασυνήθιστους δικαιούχους στη διαθήκη του: μια παρέα από γάτες που ζουν στο υπόγειο του Κρατικού Μουσείου Ερμιτάζ στη Ρωσία.

Περίπου 50 γάτες ζουν στο διάσημο μουσείο της Αγίας Πετρούπολης. Το εμβληματικό αυτό μουσείο είναι σπίτι για τις γάτες από την εποχή της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ, που βασίλευε την περίοδο 1741-1761.

Η Μεγάλη Αικατερίνη, η ιδρύτρια του Ερμιτάζ, έχρισε τις γάτες κηδεμόνες – φρουρούς των έργων τέχνης της γκαλερί τέχνης, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, σημειώνοντας ότι οι γάτες στεγάστηκαν για να κρατήσουν μακριά τα τρωκτικά από τις εγκαταστάσεις.

Τώρα, φροντίζονται από εθελοντές και προσωπικό του μουσείου και υποστηρίζονται από δωρεές, σύμφωνα με το μουσείο, το οποίο σημειώνει ότι τα ζώα έχουν το δικό τους πλυντήριο και τις υπηρεσίες ενός τοπικού κτηνιάτρου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @borelias

Ο γενικός διευθυντής του μουσείου, Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι γάτες είχαν συνεπάρει τόσο τον ανώνυμο Γάλλο φιλάνθρωπο, ώστε να τους αφήσει ένα «μικρό ποσό» στη διαθήκη του.

«Μια πολύ όμορφη κίνηση ήρθε από τη Γαλλία. Ο Γάλλος φίλος μας έκανε μια πολύ καλή πράξη. Είναι εξαιρετική δημοσιότητα τόσο για τις γάτες όσο για τη φιλανθρωπία. Το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα κίνηση», σχολίασε.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τις εργασίες αποκατάστασης των υπογείων όπου ζουν οι γάτες.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο