Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαθήκη για 50 γάτες που ζουν στο Ερμιτάζ

Διαθήκη για 50 γάτες που ζουν στο Ερμιτάζ

Ένας γενναιόδωρος Γάλλος άφησε ένα μικρό, αλλά συμβολικό χρηματικό ποσό σε μια παρέα από γάτες που ζουν στο υπόγειο του Κρατικού Μουσείου Ερμιτάζ στη Ρωσία.

Ένας γενναιόδωρος Γάλλος άφησε ένα χρηματικό ποσό σε ελαφρώς… ασυνήθιστους δικαιούχους στη διαθήκη του: μια παρέα από γάτες που ζουν στο υπόγειο του Κρατικού Μουσείου Ερμιτάζ στη Ρωσία.

Περίπου 50 γάτες ζουν στο διάσημο μουσείο της Αγίας Πετρούπολης. Το εμβληματικό αυτό μουσείο είναι σπίτι για τις γάτες από την εποχή της Αυτοκράτειρας Ελισάβετ, που βασίλευε την περίοδο 1741-1761.

Η Μεγάλη Αικατερίνη, η ιδρύτρια του Ερμιτάζ, έχρισε τις γάτες κηδεμόνες – φρουρούς των έργων τέχνης της γκαλερί τέχνης, ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, σημειώνοντας ότι οι γάτες στεγάστηκαν για να κρατήσουν μακριά τα τρωκτικά από τις εγκαταστάσεις.

Τώρα, φροντίζονται από εθελοντές και προσωπικό του μουσείου και υποστηρίζονται από δωρεές, σύμφωνα με το μουσείο, το οποίο σημειώνει ότι τα ζώα έχουν το δικό τους πλυντήριο και τις υπηρεσίες ενός τοπικού κτηνιάτρου.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @borelias

Ο γενικός διευθυντής του μουσείου, Μιχαήλ Πιοτρόφσκι, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι οι γάτες είχαν συνεπάρει τόσο τον ανώνυμο Γάλλο φιλάνθρωπο, ώστε να τους αφήσει ένα «μικρό ποσό» στη διαθήκη του.

«Μια πολύ όμορφη κίνηση ήρθε από τη Γαλλία. Ο Γάλλος φίλος μας έκανε μια πολύ καλή πράξη. Είναι εξαιρετική δημοσιότητα τόσο για τις γάτες όσο για τη φιλανθρωπία. Το ποσό δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα κίνηση», σχολίασε.

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για τις εργασίες αποκατάστασης των υπογείων όπου ζουν οι γάτες.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024