Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
3+1 φιλοζωικά σωματεία που μπορούμε να ενισχύσουμε τα Χριστούγεννα

3+1 φιλοζωικά σωματεία που μπορούμε να ενισχύσουμε τα Χριστούγεννα

Φέτος τις γιορτές, ας κάνουμε μια προσφορά αγάπης υπέρ σωματείων -και ανθρώπων-που περιθάλπουν τα αδέσποτα και παλεύουν για αυτά

Εκτός από ανθρώπους που έχουν…μετατρέψει το σπίτι τους σε ένα είδος καταφυγίου για αδέσποτες ψυχές, υπάρχουν οργανώσεις και σωματεία που περιθάλπουν γάτες και σκύλους για να τους δώσουν φροτνίδα, στέγη, τροφή, αλλά και να προσπαθήσουν να τους βρουν οικογένεια.

Καμιά φορά, διερωτάται κανείς πώς γίνεται η Ελλάδα, η Αθήνα να βρίθει αδέσποτων, δεδομένου του αριθμού των εθελοντών και των ενεργών φιλόζωων που φροντίζουν για αυτά. Σύμφωνα με την Κατερίνα Ρούστα, που με το σύζυγό της, φροτνίζουν δεκάδες αδέσποτα του κέντρου της πόλης σταθερά εδώ και χρόνια, ένα από τα βασικά προβλήματα είναι το ότι τα εγκαταλείπουν στους δρόμους, μετανιώνοντας που έβαλαν στο σπίτι τους ένα ζώο και βλέποντας τις ευθύνες.

Το zero stray pawject θα συμφωνούσε, προσθέτοντας ότι ένας κύριος λόγος για τον οποίο βλέπουμε ζώα στους δρόμους και τις πλατείες, είναι ότι δεν στειρώνονται. Μάλιστα, η δραστήρια αυτή οργάνωση, από το 2021 ξεκινά κοινά προγράμματα με τον δήμο Μαραθώνα και μαζί θα ασχοληθούν μεπρογράμματα τσιπαρίσματος και στείρωσης, ώστε να αντιστρέψουν τον υπερπληθυσμό και την εγκατάλειψη των σκύλων, καθώς και στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση.

Το Zero Stray Pawject μεταφέρει τη δράση του στον Μαραθώνα! 🐕👏🎉🍾

Ο δήμος Μαραθώνα και το Zero Stray Pawject ξεκινούν…

Δημοσιεύτηκε από Zero Stray Pawject στις Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020

Τρεις ακόμη οργανώσεις που θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε με ένα συμβολικό ποσό ή με κάποια φάρμακα, τροφές κ.ο.κ (αφού επικοινωνήσουμε και ρωτήσουμε τις ανάγκες που υπάρχουν) είναι οι εξής:

Η  Αγάπη μετρά είκοσι χρόνια ζωής και έχει σώσει χιλιάδες ψυχές. Με έδρα την Θεσσαλονίκη, έχουν στήσει πολλές δράσεις σχετικά με την ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα των αδέσποτων, έχουν στειρώσει, έχουν βρει σπίτια σε ζώα και τόσα πράγματα ακόμα…

Τα νέα του Πασχάλη μας.
Ο Πασχάλης και εμείς θέλουμε να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και να πούμε ένα μεγάλο «…

Δημοσιεύτηκε από Η ΑΓΑΠΗ (φιλοζωικο σωματειο) στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020

Κάποια ζώα κακοποιούνται. Τα αφήνουν μόνα τους έξω για ώρες, στον ήλιο, στο κρύο. Συχνά, νηστικά. Τα χτυπούν, τα κλωτσούν, τους αφήνουν σημάδια. Το σωματείο Scars δραστηριοποιείται στα νότια προάστια της Αττικής και ασχολείται ιδιαιτέρως με αδεσποτάκια που έχουν κακοποιηθεί και χρειάζονται επιπλέον έγνοια και φροντίδα. Το αναγνωρισμένο αυτό σωματείο αναλαμβάνει και το δύσκολο έργο να τους βρει οικογένεια. Κάποια από τα ζώα που δίδονται δεν είναι κακοποιημένα, απλώς άρρωστα. Ορισμένα, βαριά: καρκίνοι, καλαζάρ, πυομήτρες…

Μια βοήθεια, εδώ, θα μπορούσε να είναι η υιοθεσία από μέρους μας μιας ψυχής που έχει βασανιστεί, αρκεί, φυσικά, να είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να το κάνουμε.

Βικτόρια / Victoria
English Follows

Η Βικτόρια είναι από εκείνα τα αόρατα πλάσματα. Τα βλέπεις και δεν τα βλέπεις. Ο…

Δημοσιεύτηκε από SCARS – Second Chance Animal Rescue Society, Greece στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2020

Τα φαντάσματα του Ασπρόπυργου ζήτησαν πρόσφατα άμεση οικονομική ενίσχυση για να συνεχίσουν να φιλοξενούν αδέσποτα σε πανσιόν και το κάλεσμά τους συγκίνησε πράγματι φιλόζωους που συνέδραμαν. Οι ανάγκες, όμως, δεν τελειώνουν ποτέ, γιατί οι εξορμήσεις στον δρόμο πάντα αποκαλύπτουν περιστατικά που χρειάζονται υποστήριξη.

Πιστοί στο ραντεβού μας με τα Φαντασματάκια μας και παρ’ όλες τις ισχύουσες καταστάσεις που επικρατούν αυτή την περίοδο…

Δημοσιεύτηκε από ΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ στις Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2020

Υπάρχουν δεκάδες Φιλοζωικές  που μας χρειάζονται. Στον βαθμό που θέλουμε και μπροούμε, ας ενισχύσουμε το έργο τους με μερικά ευρώ ή με μια σακούλα φάρμακα. Ο Άγιος Βασίλης δεν προλαβαίνει να φέρει δώρα, παντού, ειδικά φέτος με τον κοροναϊό. Εν όψει γιορτών, ας πάρουμε για λίγο την θέση του ως προς τα αδεσποτάκια! Να έρθει ένα 2021 καλύτερο για εμάς και για εκείνα.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024