Τετάρτη 17 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιζόμενο πληκτρολόγιο: το μυστικό των gamers

Φωτιζόμενο πληκτρολόγιο: το μυστικό των gamers

Δείτε γιατί οι λάτρεις των ηλεκτρονικών παιχνιδιών προτιμούν να παίζουν με φως στο πληκτρολόγιό τους

Τι ακριβώς είναι ένα φωτιζόμενο πληκτρολόγιο; Κάποια laptops έρχονται με φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. Πρόκειται για ένα κανονικό πληκτρολόγιο, πίσω από το οποίο υπάρχει φωτισμός LED, που αναφέρεται ως οπίσθιος φωτισμός ή οπισθοφωτισμός. Σε κάποια μοντέλα το φως διακρίνεται μέσα από τα πλήκτρα ενώ σε ορισμένα άλλα ξεχωρίζει και γύρω από το περίγραμμα του κάθε πλήκτρου.

Ο οπίσθιος φωτισμός, φυσικά, δεν επηρεάζει με κάποιον τρόπο την ποιότητα του ίδιου του πληκτρολογίου. Κάθε είδος πληκτρολογίου μπορεί να διαθέτει φωτισμό, χωρίς αυτός να παίζει κανέναν ρόλο στις επιδόσεις του, ούτε στο μέγεθός του. Απλά τα φωτιζόμενα πληκτρολόγια στα desktop σπάνια είναι ασύρματα, αφού χρειάζονται ενέργεια την οποία παίρνουν μέσω USB. Η λειτουργία τους με μπαταρίες είναι σε γενικές γραμμές ασύμφορη.

Τα πλεονεκτήματα ενός gaming laptop με φωτιζόμενο πληκτρολόγιο

Ευκολότερος χειρισμός

Το μεγαλύτερο προσόν ενός φορητού με φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, είναι ότι βλέπεις ανά πάσα στιγμή πού είναι το κάθε πλήκτρο. Έτσι η πληκτρολόγηση γίνεται ταχύτερα και με λιγότερα σφάλματα, ενώ αν προτιμήσεις μοντέλο με φωτισμό ζωνών, τότε θα αποκτήσεις ένα σημαντικό πλεονέκτημα και στο gaming.

Εύχρηστο πάντα και παντού

Στο υπνοδωμάτιο όταν ο συγκάτοικος ή το ταίρι σου κοιμάται δίπλα. Στο βραδινή πτήση κι ενώ τα φώτα στην καμπίνα του αεροσκάφους έχουν σβήσει. Στις διακοπές, στη βεράντα του ξενοδοχείου ή τον κήπο του εξοχικού. Με ένα laptop με φωτιζόμενο πληκτρολόγιο θα μπορείς να παίζεις παντού και πάντα, ακόμα κι αν το περιβάλλον γύρω σου είναι ολοσκότεινο!

Έχει στιλ

Gaming σύστημα (laptop ή rig, δεν έχει σημασία) χωρίς ατμοσφαιρικό LED φωτισμό δεν υπάρχει! Το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο εκτός όλων των άλλων θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τον σχεδιασμό του φορητού του υπολογιστή, κάνοντάς τον να δείχνει ακόμα πιο badass όπου κι αν βρίσκεται.

Τι είναι ο φωτισμός των ζωνών;

Ο φωτισμός στο πληκτρολόγιο ενός laptop μπορεί να είναι είτε ενιαίος, είτε σε ζώνες, είτε ανά πλήκτρο. Ο ενιαίος δε χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση: είναι ένας, καλύπτει όλο το πληκτρολόγιο, πάει και τελείωσε. Ο φωτισμός ζωνών, στην ουσία χωρίζει το πληκτρολόγιο σε ζώνες, επιτρέποντάς σου να φωτίσεις με διαφορετικό χρώμα την καθεμία εξ αυτών.

Για παράδειγμα μπορείς να «κοκκινίσεις» όλα τα πλήκτρα, αφήνοντας λευκό φωτισμό πίσω από τα WASD και τα πλήκτρα κατεύθυνσης, έτσι ώστε να τα διακρίνεις ευκολότερα με την περιφερειακή σου όραση. Όσο για τον φωτισμό ανά πλήκτρο, θα σου δώσει την ευκαιρία να επιλέξεις αν θα φωτίζεται το κάθε πλήκτρο ξεχωριστά, καλύπτοντας και τους πλέον απαιτητικούς και έχοντας τη δυνατότητα να προσαρμοστεί ακόμα και στο πιο περίεργο configuration.

Επίπεδα φωτεινότητας και χρώματα

Μία επιλογή που προσφέρουν αρκετά μοντέλα έχει να κάνει με την ένταση του φωτισμού. Ενδεχομένως να θες κάτι διακριτικό ώστε τα πλήκτρα ίσα που να αχνοφαίνονται προκειμένου να μη σου αποσπούν την προσοχή. Ίσως πάλι να θες έντονο φωτισμό, είτε για να ξεχωρίζεις καλύτερα τα πλήκτρα που χρησιμοποιείς, είτε για λόγους… στυλ -ποιοι είμαστε εμείς για να κρίνουμε άλλωστε; Σε κάθε περίπτωση, πολλά laptops προσφέρουν δύο και τρία επίπεδα φωτεινότητας, έτσι ώστε να μπορείς να προσαρμόσεις την τελευταία στα μέτρα και τις απαιτήσεις σου.

Προσοχή, τα «συμβατικά» laptops όταν αναφέρουν φωτιζόμενο πληκτρολόγιο, υπονοούν φωτισμό λευκού χρώματος, κάτι δηλαδή ουδέτερο και πρακτικό. Με τα gaming laptops όμως η κατάσταση διαφέρει αφού τα περισσότερα εξ αυτών διαθέτουν φωτισμό με περισσότερα χρώματα -με το κόκκινο να κυριαρχεί. Εδώ τα πάντα είναι θέμα προτίμησης και αισθητικής: το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο είναι σημαντικό πλεονέκτημα, ακόμα κι αν προσφέρει τα απολύτως βασικά.

Με πληροφορίες από το CNN.

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 17 Απριλίου 2024