Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
SOS από τους υγειονομικούς στη Στοκχόλμη: «Γέμισαν οι ΜΕΘ, χρειαζόμαστε βοήθεια»

SOS από τους υγειονομικούς στη Στοκχόλμη: «Γέμισαν οι ΜΕΘ, χρειαζόμαστε βοήθεια»

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Στοκχόλμης καθώς εξαιτίας του κοροναϊού έχουν γεμίσει ασφυκτικά οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Στοκχόλης καθώς εξαιτίας του κοροναϊού έχουν γεμίσει ασφυκτικά οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο ΜπιόρνΈρικσον ζήτησε από την κυβέρνηση της Σουηδίας να στείλει εξειδικευμένο υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να μπορέσει να επιβιώσει το Σύστημα Υγείας της χώρας.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας έχει κυριολεκτικά «τσακίσει» την πρωτεύουσα της Σουηδίας και όλα δείχνουν ότι οι χειρισμοί των αρχών κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος ήταν λανθασμένοι.

Η Σουηδία, η οποία κράτησε μια πιο «ανοιχτή» στάση και δεν υιοθέτησε περιοριστικά μέτρα είχε τελικά πολύ περισσότερα θύματα από κοροναϊό αναλογικά με τον πληθυσμό της, σε σύγκριση με τα γειτονικά κράτη. Σήμερα οι νεκροί φτάνουν τους 7.300. Η Στοκχόλμη και τα περίχωρα συγκαταλέγονται στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο με 2.836 θανάτους, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς και το σύστημα υγείας πιέζεται.

Ο Έρικσον, εκπροσωπώντας τους γιατρούς όλης της χώρας, ζητάει απεγνωσμένα τη βοηθείας της κεντρικής διοίκησης κάνοντας λόγο για μεγάλη αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση της Σουηδίας έθεσε αυστηρότερους περιορισμούς στις δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ τα γυμνάσια πραγματοποιούν εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Την Τετάρτη η κυβέρνηση κάλεσε το κοινοβούλιο να της δώσει περισσότερη εξουσία για την εφαρμογή μερικού lockdown, όπως το κλείσιμο εμπορικών κέντρων και γυμναστηρίων.

Μέχρι στιγμής, τα μέτρα ήταν ως επί το πλείστον εθελοντικά και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν γεμάτα, με εικόνες από τους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους πριν από τα Χριστούγεννα, να προκαλούν αίσθηση.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024