Μια ομάδα φοιτητών από το Exeter College με φιλανθρωπική δράση πλημμύρισε με πλεκτά ρούχα μετά από μια ανάρτηση που ζητούσε Bliss Charity και η οποία έγινε viral στο Facebook.

Oι φοιτητές Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας συλλέγουν διάφορα πλεκτά αντικείμενα για διανομή σε μονάδες νεογνών σε ολόκληρη τη χώρα για να βοηθήσουν πρόωρα μωρά ή έχουν πρόσθετες ανάγκες.

Οι φοιτητές είχαν προγραμματίσει να επικοινωνήσουν με μερικές τοπικές ομάδες πλεξίματος, για να δημιουργήσουν μικρά πλεκτά καπέλα, γάντια και κουβέρτες, αλλά αφού ανέβασαν ένα ποστ  στο Facebook το αίτημα τους έγινε viral, με αποτέλεσμα να λάβουν δωρεές από όλη τη χώρα.

💙 A group of charity-minded Health and Social Care students have been inundated with knitted clothing after a post…

Posted by Exeter College on Monday, 7 December 2020

Η φοιτήτρια Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας του δεύτερου έτους, Χόλι Μπαρκλέι είχε τη διεύθυνσή της στην αφίσα που έγινε viral, ζητώντας δωρεές, με αποτέλεσμα μερικές μέρες μετά το σπίτι της οικογένειάς της να πλημμυρίζει με νέα πλεκτά προϊόντα.

«Είχα φτιάξει μια μικρή αφίσα με τη διεύθυνση του σπιτιού μου για να βάλω ανακοινώσεις στο χωριό μας, αλλά κάποιος ντόπιος το έβαλε στο Facebook και έχει κοινοποιηθεί σε πάνω από 1.000 άτομα τώρα».

«Δε γνωρίζουμε καν πόσες δωρεές έχουμε τώρα, αλλά όλες πηγαίνουν για έναν μεγάλο σκοπό».

Η επικεφαλής του προγράμματος για την υγεία και την κοινωνική φροντίδα Grace Parker είπε:

«Κάθε χρόνο στο γκρουπ μου εκτελούμε ένα πρόγραμμα για να προσφέρουμε κάτι πίσω πριν από τα Χριστούγεννα και φέτος οι φοιτητές ήρθαν σε μένα με αυτήν την ιδέα».

«Όλοι αυτοί οι φοιτητές βρίσκονται σε ένα μάθημα που τους προετοιμάζει για δουλειές στο χώρο της υγείας και της κοινωνικής περίθαλψης, ώστε όλοι να γνωρίζουν ότι οι  μονάδες νεογνών είναι τόσο ζωτικής σημασίας για να μπορούν να τις υποστηρίξουν – ειδικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας το οποίο είναι υπό τόση πίεση αυτή τη στιγμή, λόγω κοροναϊού».

Πηγή: fenews.co.uk

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο