Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο κοροναϊού : Οι θάνατοι εθελοντών δεν σχετίζονται με τις έρευνες

Εμβόλιο κοροναϊού : Οι θάνατοι εθελοντών δεν σχετίζονται με τις έρευνες

Έξι θάνατοι προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών του εμβολίου των Pfizer και BioNTech, ωστόσο όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, όλοι προκλήθηκαν από φυσικά αίτια και δεν έχουν να κάνουν με το εμβόλιο

Έξι θάνατοι προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών του εμβολίου των Pfizer και BioNTech, ωστόσο όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων, όλοι προκλήθηκαν από φυσικά αίτια και δεν έχουν να κάνουν με το εμβόλιο.

Σύμφωνα με όσα δημοσίευσε η FDA, συνολικά στη διάρκεια των κλινικών δοκιμών πέθαναν έξι άνθρωποι.

Οι δυο από τους έξι εθελοντές που έχασαν τη ζωή τους είχαν κάνει το εμβόλιο, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις είχαν λάβει το φάρμακο placebo το οποίο επίσης είναι υπό δοκιμή.

Δεν σχετίζονται οι θάνατοι με το εμβόλιο

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο καθηγητής πολιτικής υγείας του LSE, Ηλίας Μόσιαλος, οι 2 θάνατοι στην ομάδα που έλαβε το εμβόλιο συνέβησαν σε συμμετέχοντες στην ομάδα άνω των/ ή 56 ετών.

Αφορούσαν ένα σοβαρό συμβάν από αρτηριοσκλήρυνση (με επακόλουθο θάνατο 3 ημέρες μετά την 1η δόση), και μια καρδιακή ανακοπή (60 ημέρες μετά τη 2η δόση με επακόλουθο θάνατο 3 ημέρες μετά την ανακοπή).

Παράλληλα, όσον αφορά στην ομάδα που έλαβε το εικονικό εμβόλιο, οι 2 θάνατοι αφορούν συμμετέχοντες στην ομάδα κάτω των / ή 55 ετών, και πέθαναν από άγνωστα αίτια (ή άλλες διαθέσιμες πληροφορίες επί του παρόντος), 34 ημέρες μετά τη 2η δόση, και 8 ημέρες μετά την 1η δόση.

Αναφορικά με τους άλλους 2 συμμετέχοντες, τους άνω των 56 ετών, υπήρξε ένα συμβάν εγκεφαλικού επεισοδίου 15 ημέρες μετά τη 2η δόση 2 και ένα περιστατικό που σχετίζεται με έμφραγμα του μυοκαρδίου 16 ημέρες μετά την 1η δόση.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024