Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα ψωνίζατε κάτι από το μαγαζί του Nick Cave;

Θα ψωνίζατε κάτι από το μαγαζί του Nick Cave;

Ο Αυστραλός τραγουδοποιός, ηθοποιός, λογοτέχνης και σεναριογράφος, προσέθεσε πρόσφατα και μια νέα ιδιότητα στην φαρέτρα του.

Ο Nick Cave μάζεψε αγαπημένα του αντικείμενα, τύπωσε φωτογραφίες, επεξργάστηκε σκεύη και κούπες, ζωγράφισε εξώφυλλα σημειωματαρίων και σχεδίασε πίνακες. Όλα αυτά τα έχει συγκεντρώσει στο e-shop του ονόματι CaveThings.

Το καλλιτεχνικό σύμπαν του Cave είναι διάστικτο από χρώματα, νοήματα-κρυφά και φανερά-, χιούμορ και ευαισθησία. Ό, τι πωλείται στην «σπηλιά» του είναι βαθιά προσωπικό του και πολύτιμο, το καθένα με τρόπο ξεχωριστό. Αντικείμενα με χαρακτήρα, διακοσμημένα και σχεδιασμένα με μεράκι διατίθενται για να προστεθούν στην προσωπική σας συλλογή ή ως δώρο σε κάποιον φίλο που θέλετε να εντυπωσιάσετε.

Παρά τον «comfort» και hip χαρακτήρα των αντικειμένων με τα φλούο χρώματα και την Instagram αισθητική, μην σκεφτείτε ότι είναι (όλα) οικονομικά. Το σκίτσο ενός σκύλου ,δια χειρός Nick Cave βέβαια, κοστίζει 300 λίρες!

Με 15 λίρες παίρνετε μια καρτ ποστάλ με τον Cave…μπέμπη!

Οι πιστοί φαν του τραγουδοποιού γνωρίζουν πολύ καλά ότι, όλα αυτά τα χρόνια, αναζητά συνεχώς νέους τρόπους να επικοινωνήσει με το κοινό του και, μάλιστα, διεκδικεί βαθύτερη επικοινωνία μαζί του. Ο ίδιος ο Cave χαρακτηρίζει το τόλμημα του πωλητηρίου του : «πέρα από εμπόρευμα, με μια στάση λίγο πριν την τέχνη… το συμπτωματικό κατακάθι ενός μυαλού με υπερβολικά ερεθίσματα».

Μια περιήγηση στην σελίδα θα σας θυμίσει, πραγματικά, έναν ευχάριστα άναρχο τόπο θαυμάτων, σαν λούνα παρκ αντικειμένων και αναμνήσεων που μοιάζουν οικείες και ας μην είναι δικές μας. Ένα ερωτικό γράμμα που είχε στείλει ο Nick Cave σε μια παλιά του φιλενάδα κοσμεί το εξώφυλλο ενός τετραδίου σημειώσεων. Ο ίδιος δηλώνει ότι «έχει εγκαταλείψει προ πολλού την ιδέα της ιδιωτικότητας». Δεν του πηγαίνει, τον κουράζει και μάλιστα ο ίδιος βρίσκει το μυστήριο και την μυστικοπάθεια αχρείαστα και εξουθενωτικά.

Το γεμάτο ερεθίσματα σύμπαν του Nick Cave.

Μες στην συλλογή του Cave θα βρείτε πράγματα που θα σας χρησιμεύσουν, άλλα που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε και μερικά που, ίσως, σας ξαφνιάσουν σχετικά δυσάρεστα. Υπάρχει μια ζωγραφια με τίτλο Mutiny! που δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη στα μέσα της δεκαετίας του ’80, μια περίοδο κατά την οποία, ο Nick Cave ζωγράφιζε με το ίδιο του το αίμα. Ο συγγραφέας με τον οποίο έχουν συνυπογράψει το βιβλίο Stranger Than Kindness ,που επίσης διατίθεται μεταξύ των υπόλοιπων Cave Things, έχει δηλώσει ότι το αίμα παίζει σημαντικό ρόλο για κάποιον χρήστη ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Το συγκεκριμένο έργο από το αίμα του διάσημου μουσικου φτιάχτηκε μετά από μια μεγάλη μέρα στο στούντιο, κατά την οποία ηχογραφούσαν το τελευταίαο άλμπουμ των «The Bithday Party». Βέβαια, από τα προς πώληση αντικείμενα, δεν λείπουν και τα…φιλικότερα προς τον χρήστη T-shirts, οι τσάντες, ακόμα και μερικά χριστουγεννιάτικα πραγματάκια, ιδανικά για στολίδια στο σπίτι ή δώρα. Διατίθενται παλιά δημιουργήματα του Nick Cave, αλλά και πολύ πρόσφατα έργα του, όπως μια σειρά από καρτουνίστικα σχεδιασμένα ζωάκια τα οποία έκανε στην διάρκεια της πρώτης καραντίνας.

Κάθε πολαρόιντ φωτογραφία του Nick Cave κοστίζει 100 λίρες.

Η συνθήκη της απομόνωσης στάθηκε ευεργετική για τον καλλιτέχνη, ο οποίος είχε συνεχώς με κάτι να απασχολεί τα χέρια του: κολάζ, φωτογραφίσεις, χειροτεχνίες, γλυπτική, σχεδίαση ρούχων… Η πολυπραγμοσύνη του ήταν αδύνατο να μείνει ιδιωτική υπόθεση και, έτσι, το ιντερνετικό του μαγαζί δέχεται ήδη χιλιάδες κλικ από ταγμένους φαν, αλλά και από περίεργους, συλλέκτες, haters ή απλώς λάτρεις των «παράξενων, μικρών πραγμάτων» σαν αυτά που πωλούνται.

«Υπάρχουν μερικά πραγματικά πανέμπρφα πράγματα, και μερικές τρελές μαλακίες επίσης», λέει ο Cave. «Αλλά η όλη φάση γίνεται όλο και πιο φιλόδοξη. Νιώθω ελεύθερος, πολύ ελεύθερος να κάνω αυτό που θέλω-η μουσική βιομηχανία έχει κατακερματιστεί, οι κανόνες έχουν αλλάξει, λίγοι από εμάς δουλεύουμε, αλλά υπάρχει, νομίζω, απόθεμα ενέργειας και μια πυρετώδης ανάγκη να ανταποκριθούμε σε μια κρίση αναπόδραστη.»

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από τους Financial Times

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024