Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τελικά πόσο πρέπει να διαρκεί η ερωτική επαφή;

Τελικά πόσο πρέπει να διαρκεί η ερωτική επαφή;

Η δρ Crystal Dilworth έκανε μια μίνι έρευνα βασιζόμενη σε παλαιότερες μελέτες, επιχειρώντας να εκτιμήσει πόσο χρόνο χρειάζονται τα «κανονικά» ετερόφυλα ζευγάρια για να ολοκληρώσουν την κάθε σεξουαλική τους επαφή

Η δρ Crystal Dilworth έκανε μια μίνι έρευνα για το σεξ βασιζόμενη σε παλαιότερες μελέτες, επιχειρώντας να εκτιμήσει πόσο χρόνο χρειάζονται τα «κανονικά» ετερόφυλα ζευγάρια για να ολοκληρώσουν την κάθε σεξουαλική τους επαφή. Ανακάλυψε ότι έννοιες όπως «κανονικά» -σε σχέση με το σεξ- έχουν αλλάξει ριζικά μαζί με τις κοινωνικές “προσδοκίες” γύρω από αυτό.

Τελικά πόσο;

Οι γυναίκες ανέφεραν ότι ο επιθυμητός μέσος όρος είναι 7 λεπτά παραπάνω από αυτό που έχουν συνήθως από τον σύντροφό τους και οι άνδρες ανέφεραν ότι θέλουν 11 λεπτά ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια συνουσίας.

Επίσης, όταν ρωτήθηκαν σχετικά με τη διάρκεια των προκαταρκτικών, τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες ανέφεραν ότι θέλουν 5-10 επιπλέον λεπτά από τον/την σύντροφό τους ν’ αφιερώνονται σε αυτό το… κομμάτι της σεξουαλικής συνεύρεσης, σύμφωνα με το The Cut.

Τι λέει η έρευνα;

Επιστημονικά η διάρκεια του σεξ σχετίζεται με το χρόνο από την πρώτη διείσδυση του πέους στον κόλπο μέχρι την εκσπερμάτιση του άνδρα( μέσος ενδοκολπικός λανθάνων χρόνος-IELT).

Σε μια μελέτη του 2005 στη οποία συμμετείχαν 500 ετερόφυλα  ζευγάρια από πέντε διαφορετικές χώρες, βρέθηκε ότι ο μέσος ενδοκολπικός λανθάνων χρόνος ήταν 5.4 λεπτά. Είναι σημαντικό ωστόσο να τονιστεί ότι τα ζευγάρια τόσο του ιδίου όσο και του αντίθετου φύλου μπορεί να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις αναφορικά με τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης.

Για κάποια ζευγάρια, όμως, η διάρκεια του σεξ δεν είναι επιλογή. Οι άνδρες που υποφέρουν από πρόωρη εκσπερμάτιση φτάνουν σε εκσπερμάτιση πολύ πριν το επιθυμητό. Από την άλλη, αυτοί που υποφέρουν από καθυστερημένη εκσπερμάτιση αργούν πολύ να φτάσουν σε οργασμό ενώ είναι πολύ πιθανό να μην τα καταφέρουν.  Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντικό το ζευγάρι να απευθυνθεί σε ειδικό ιατρό ή σε εξειδικευμένο θεραπευτή σεξουαλικών διαταραχών.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024