Υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων: οι αστρολόγοι, εσείς που δεν πιστεύετε στα ζώδια και εμείς οι φυσιολογικοί που κάνουμε πως πιστεύουμε ή πιστεύουμε και ως έναν βαθμό στην πραγματικότητα, σπάμε πλάκα, περνάμε καλά.

Εντάξει, ίσως υπάρχει και άλλη μία κατηγορία: εσείς που δεν πιστεύετε και το κάνετε ολόκληρο θέμα. Από την άλλη, όμως, ξέρετε ότι είστε Σκορπιός. Το χειρότερο; Κάποιοι από εσάς γνωρίζετε και τον ωροσκόπο σας. Μιλάμε για δραματική κατάσταση…

Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον λόγο για τον οποίο αντιδράτε έτσι κάθε φορά που σας ρωτάμε τι ζώδιο είστε. Καταρχάς, μπορεί να σας φλερτάρουμε και να μας κόβετε την φόρα. Αν το κάνετε γι’ αυτό, πάω πάσο. Βέβαια, μπορείτε να βρείτε και κάποιον πιο κομψό τρόπο να μας ρίξετε χυλόπιτα. Η ερώτησή σας «καλά, πιστεύεις στα ζώδια;», συνοδευόμενη από το επιτιμητικό «δεν το πιστεύω, δεν στο’ χα» μας προσβάλλει βαθύτατα.

Αφήστε μας να κάνουμε το κομμάτι μας, καλέ! Την πλάκα μας! Εννοείται πως δεν είμαστε με έναν αστρολογικό χάρτη στο χέρι (μιλώ για την πλειοψηφία) ούτε πιστεύουμε ότι επειδή σήμερα ο Λέων είναι οξύθυμος θα πλακωθούμε με όλους μας τους φίλους. Η ερώτηση «τι ζώδιο είσαι» μπορεί να είναι αντικειμενικά φαιδρή και να μην βγάζει και πολύ νόημα, αλλά διέπεται από μια τρυφερότητα, μια γλυκιά αφέλεια, μια διάθεση για μοίρασμα και ανταλλαγή.

Αν μας πείτε ας πούμε «Δίδυμος» και δίδυμοι να είμαστε θα γελάσουμε, θα πούμε «ωχ». Αν μας πείτε Σκορπιοί θα αρχίσουμε να σας κάνουμε τα γλυκά μάτια (sic) και αν, πια, μας πείτε Αιγόκερως θα αποτραβηχτούμε διακριτικά από κοντά σας.

Μην μας κόβετε κατ’ αυτόν τον τρόπο την φόρα. Υπάρχουν άλλοι τρόποι, πιο αποτελεσματικοί και εντυπωσιακοί, να μας δείξετε πόσο θετικά και πρακτικά και λογικά πνεύματα είστε, αλλά αν θέλετε όπως και δήποτε να δηλώσετε την άρνησή σας στον ζωδιακό κύκλο και τους κανόνες του, πάρτε μερικές ιδέες:

«Α, δεν γνωρίζω τι ζώδιο είμαι, δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα. Θες να σου πω τι μέρα γεννήθηκα να μου το βρεις εσύ;»

«Έλα ντε; Τι ζώδιο θα έπρεπε να είμαι για να μην σταματήσει εδώ αυτή η κουβέντα.»

«Πες μου εσύ πρώτα και θα σου πω εγώ. Πλάκα έχει όλο αυτό. Ελπίζω κι εσύ έτσι να το παίρνεις. Στην πλάκα.»

Σύμφωνα με έρευνα που πολύ θα ήθελα να έχει στ’ αλήθεια πραγματοποιηθεί, το 90% των ανθρώπων που δεν πιστεύουν στα ζώδια είναι Δίδυμοι και το άλλο 10% μοιράζεται ανάμεσα σε Υδροχόους, Ταύρους και Κριούς. Ξεκάθαρα.

Συμπερασματικά, ας πιστεύουμε στα ζώδια ως αφορμή να πλησιάσουμε ο ένας τον άλλον

Ας μην είμαστε τόσο υποχόνδριοι και ακριβείς με όλα γύρω μας. Αν, βέβαια, έτσι νιώθουμε καλύτερα ας είμαστε. Κι ας σπάμε τα νεύρα των αθώων διπλανών μας που εμείς αποκαλούμε αβρόχοις ποσί ηλίθιους.

Ηλίθιους γιατί; Επειδή πιστεύουν ότι ο Ζυγός ταιριάζει με τον Παρθένο;

Προσωπικά, αν ξανακούσω από άνθρωπο να μου λέει ότι δεν πιστεύει στα ζώδια, θα του πω «ούτε κι εγώ πιστεύω ότι κάποιοι τα παίρνουν τόσο σοβαρά, ώστε να τα θεωρούν αντίστοιχα δόγματος ή θρησκείας με πιστούς και άπιστους» ή, τέλος πάντων, κάτι τέτοιο.

Ας ηρεμήσουμε λίγο. Πού να βάλουμε, δηλαδή, εμείς οι κάπως πιο…διαβασμένοι και τους πλανήτες στο παιχνίδι. Εκεί, πάει, σας χάσαμε.

Δεν μας πειράζει ιδιαίτερα, να ξέρετε. Εκτός αν τύχει να είστε τίποτα Τοξότης με Ιχθύ, οπότε μπορεί να τρέξουμε ξοπίσω σας αλαλάζοντας ότι τα ζώδια είναι μούφα και εννοείται πως δεν τα πιστεύουμε, αν είναι έτσι να κερδίσουμε την καρδιά σας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr