Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δοκιμές και στην Ελλάδα για τo κοκτέιλ αντισωμάτων του Τραμπ

Κοροναϊός : Δοκιμές και στην Ελλάδα για τo κοκτέιλ αντισωμάτων του Τραμπ

Το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έλαβε επείγουσα άδεια στις ΗΠΑ για χρήση σε ήπια έως μέτρια κρούσματα Covid-19

Πέντε ελληνικά νοσοκομεία θα συμμετάσχουν στις δοκιμές της θεραπείας αντισωμάτων που ανέπτυξε η αμερικανική Regeneron για την αντιμετώπιση της Covid-19, δήλωσε την Παρασκεή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Φιλίππου.

Πρόκειται για τη θεραπεία που είχε χορηγηθεί στον απερχόμενο αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ όταν προσβλήθηκε από κοροναϊό στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Λίγες εβδομάδες αργότερα, τον Νοέμβριο, το κοκτέιλ αντισωμάτων της Regeneron έλαβε επείγουσα άδεια στις ΗΠΑ για χρήση σε ήπια έως μέτρια κρούσματα Covid-19 σε άτομα άνω των 12 ετών που δεν χρήζουν νοσηλείας.

Η θεραπεία αποτελείται από δύο συνθετικά αντισώματα (κασιριβιμάμπη και ιμδενιμάβη) τα οποία συνδέονται στον SARS-CoV-2 και τον στοχοποιούν για επίθεση από το ανοσοποιητικό σύστημα.

Και τα δύο αντισώματα ονομάζονται «μονοκλωνικά» επειδή σχεδιάστηκαν να συνδέονται ακριβώς στην ίδια περιοχή του ιού.

Η χρήση δύο αντισωμάτων αντί ενός προτιμήθηκε από την αμερικανική εταιρεία προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο ανθεκτικότητας λόγω μεταλλάξεων του ιού.

Πρόεδρος και συνιδρυτής της Regeneron είναι ο ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Γιανκόπουλος, ο οποίος τιμήθηκε το 1997 με το Επιστημονικό Βραβείο Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Στην εταιρεία συμμετέχουν επίσης ο Χρήστος Κυρατσούς στη θέση του αντιπροέδρου και ο Πίνδαρος «Ρόι» Βαγιέλος ως πρόεδρος του ΔΣ.

H προσπάθεια της Regeneron για την αντιμετώπιση του πανδημικού ιού χρηματοδοτείται με 450 εκατ. δολάρια στο πλαίσιο της επιχείρησης «Warp Speed» που υλοποιεί η κυβέρνηση Τραμπ για την ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων κατά του κοροναϊού.

Την εμπορική διάθεση της θεραπείας στην Ευρώπη, εφόσον βέβαια δοθεί το τελικό πράσινο φως, έχει αναλάβει η ελβετική Roche.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024