Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Σήμερα η Ακρόπολη πιο φωτεινή και πιο προσβάσιμη από ποτέ

Μητσοτάκης: Σήμερα η Ακρόπολη πιο φωτεινή και πιο προσβάσιμη από ποτέ

«Σήμερα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, εγκαινιάζουμε τον νέο ανελκυστήρα αλλά και τις διαδρομές οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με πολύ μεγάλη φροντίδα προκειμένου να καταστήσουμε την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλες και σε όλους».

Στα εγκαίνια του νέου ανελκυστήρα που θα επιτρέπει την πρόσβαση στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα στον Ιερό Βράχο, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Είναι πράγματι σήμερα μια σπουδαία μέρα μια φωτεινή μέρα μια μέρα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Σήμερα 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, εγκαινιάζουμε τον νέο ανελκυστήρα αλλά και τις διαδρομές οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με πολύ μεγάλη φροντίδα προκειμένου να καταστήσουμε την Ακρόπολη προσβάσιμη σε όλες και σε όλους».

Προσβασιμότητα σε όλους, προσβασιμότητα παντού

«Σε άτομα με κινητικές δυσκολίες, αλλά και σε ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να απολαύσουν το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού χωρίς τη δυσκολία που συνεπάγεται η κλασική διαδρομή για να ανέβει κανείς στον βράχο της Ακρόπολης» συνέχισε.

«Η κυβέρνηση έχει ήδη θέσει σε διαβούλευση το εθνικό σχέδιο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία. Στον πυρήνα αυτού του σχεδίου είναι η έννοια της προσβασιμότητας. Προσβασιμότητα σε όλους, προσβασιμότητα παντού».

«Η κυβέρνηση δεν αρέσκεται στα λόγια, αλλά μιλάει με έργα και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θέτουμε στη διάθεση του κοινού αυτό το εμβληματικό έργο. Με μεγάλη χαρά θα είμαι ο πρώτος που θα χρησιμοποιήσει τον ανελκυστήρα και να περιηγηθώ στις διαδρομές οι οποίες έχουν κατασκευαστεί με πλήρη σεβασμό στη νομοθεσία» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Αιχμές στην αντιπολίτευση

«Με λίπη μου διαπίστωσα τους τελευταίους μήνες να ασκείται φτηνή αντιπολιτευτική κριτική ακόμα και γι’ αυτό το έργο το οποίο είναι οικουμενικό και υπό κανονικές προϋποθέσεις θα πρέπει να μας ενώνει όλους.

»Η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει εδώ. Το εθνικό σχέδιο για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία ήταν και παραμένει προσωπική δέσμευση, γνωρίζετε τους λόγους για τους οποίους έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στο ζήτημα αυτό και πιστεύω ότι σήμερα κάνουμε ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να το κάνουμε πράξη».

«Κλείνοντας ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση για την ολοκλήρωση αυτού του εξαιρετικά δύσκολου έργου σε συνδυασμό με το έργο του νέου φωτισμού της Ακρόπολης. Σήμερα η Ακρόπολη λάμπει πιο φωτεινή από ποτέ αλλά και πιο προσβάσιμη από ποτέ» κατέληξε.

«Η Ακρόπολη προσβάσιμη στο σύνολο της κοινωνίας»

«Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, σήμερα, και η ελληνική Πολιτεία, το ΥΠΠΟΑ, αποδίδει την Ακρόπολη προσβάσιμη στο σύνολο της κοινωνίας, στην κοινωνία των 3/3. Είναι γεγονός ότι πλέον η Ακρόπολη, το σύμβολο του δυτικού πολιτισμού και της δημοκρατίας, είναι απολύτως προσβάσιμη.

»Εικόνες που στο παρελθόν είχαμε βιώσει, πιστεύουμε ότι είναι πραγματικά παρελθόν. Με τον ανελκυστήρα και τις διαδρομές, πλέον οι συνάνθρωποί μας που έχουν προβλήματα κινητικότητας, αλλά όχι μόνον, άνθρωποι προχωρημένης ηλικίας που έχουν όραμα να έρθουν στην Ακρόπολη και ο κάθε ένας που έχει ανάγκη μπορεί να προσεγγίσει πλέον μέχρι τη νότια κλιτύ», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Είναι ένα έργο το οποίο έγινε πολύ γρήγορα χάρη στην εξαιρετική συνεργασία των εξωτερικών συνεργατών του Ιδρύματος Ωνάση με τις υπηρεσίες του ΥΠΠΟ, υπό την επιστημονική ευθύνη της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως (ΕΣΜΑ) και τον καθηγητή κ. Μανόλη Κορρέ, με την εφαρμογή όλων των διατάξεων του αρχαιολογικού νόμου», πρόσθεσε η κ. Μενδώνη, τονίζοντας προς τον κ. Μητσοτάκη:

«Κύριε πρωθυπουργέ είναι γνωστή η ευαισθησία σας για τα ΑμεΑ. Ο ανελκυστήρας της Ακρόπολης, οι διαδρομές και γενικά η απόλυτη προσβασιμότητά της είναι ένα μέρος από το εθνικό σχέδιο. Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι και ευτυχείς που σήμερα θα είστε ο πρώτος ο οποίος θα επισκεφτεί την Ακρόπολη στη νέα της μορφή».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024