Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η

Η «Άνοιξη Μυαλού» δεν είναι μια ακόμα ιστορία για τον καρκίνο

Ο Βασίλης Τοκάκης έγραψε ένα βιβλίο για να μοιραστεί την δική του εμπειρία από την πάλη με το "θηρίο" και συγκινεί με την αισιοδοξία και την μαχητικότητά του.

Σεπτέμβριος του 2020, Πειραιάς

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας», που οργανώνει ο δήμος Πειραιά, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του δημάρχου Βασίλης Τοκάκης συγκλόνισε με μια αποκάλυψη καρδιάς. Ενώ συντόνιζε την εκδήλωση, πήρε τον λόγο και αποκάλυψε με το θάρρος αλλά και το μέτρο που τον χαρακτηρίζει δύο, θα λέγαμε, «ιερές ιστορίες», από αυτές που μας υπενθυμίζουν πόσο σοβαρό παιχνίδι είναι η ζωή.

Η πρώτη ιστορία που αποκάλυψε ο Βασίλης Τοκάκης αφορούσε την κατάσταση έντονης συγκίνησης που κατέλαβε τον δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μώραλη όταν κατά την διάρκεια μιας δοκιμαστικής διαδρομής με τα νέα λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας την άνοιξη του 2019, παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ, πληροφορήθηκε ότι ο μυελός των οστών του ήταν συμβατός με της αδελφής του που ήταν ασθενής κι έτσι θα μπορούσε να την σώσει. Όπως και έγινε, τελικά, προς τιμή και χαρά του δημάρχου του Πειραιά.

Η δεύτερη ιστορία ήταν απολύτως προσωπική: παραδέχθηκε με θάρρος ότι έχει προσβληθεί από καρκίνο και, αν και πολύ θα το ήθελε, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει σε κάποια αθλητική εκδήλωση, αφού τις επόμενες ημέρες μπαίνει στο νοσοκομείο για μια δύσκολη εγχείρηση.

Η διάγνωση και η δύναμη ψυχής του Βασίλη Τοκάκη

Στις 12 Νοεμβρίου του 2019 ο Βασίλης Τοκάκης διαγνώστηκε με καρκίνο στον εγκέφαλο και στις 18 Νοεμβρίου του 2019 χειρουργήθηκε για πρώτη φορά. Αποφάσισε να μοιραστεί την εμπειρία της ζωής στο όριο. Μέσα από τα λόγια του περνούν οι τρικυμίες, οι ξαστεριές και οι ξαφνικές συνειδητοποιήσεις της ψυχής του.

 Τον φετινό Αύγουστο, έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μεταξύ άλλων:

«Νιώθω πιο γεμάτος από συναισθήματα από ποτέ, νιώθω πιο «πλούσιος» από ποτέ, χορτασμένος από την αληθινή αγάπη και την ανιδιοτέλεια και που έχω εισπράξει από φίλους και γνωστούς, από ανθρώπους που είχαμε «χαθεί», από τα βουβά δάκρυα, από άγνωστους ανθρώπους που βρεθήκαμε καρδιακά, από λαβωμένους συνοδοιπόρους στους κακοτράχαλους αυτούς δρόμους της του καρκίνου ειδικά τους μικρούς μας Γίγαντες που μάχονται με λύσσα να κερδίσουν την αναπνοή».

Σε λίγες μέρες (στις 7/12) θα είναι διαθέσιμο στα (ηλεκτρονικά και μη) βιβλιοπωλεία το βιβλίο που έγραψε ο Βασίλης Τοκάκης, έχοντας εμπνευστεί από την προσωπική του πάλη που, αντί να τον κατεδαφίσει, τον σήκωσε ψηλότερα και του κόμισε αισιοδοξία και διαύγεια ψυχής.

Τα έσοδα από τα συγγραφικά του δικαιώματα (δηλαδή τα κέρδη που αντιστοιχούν στον συγγραφέα Βασίλη Τοκάκη) διατίθενται στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα».

Ο γνωστός δημοσιογράφος πριν υποβληθεί στις χημειοθεραπείες.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου πραγματικά συγκινεί:

Αυτή είναι η ιστορία μιας μάχης.

Αυτή είναι η ιστορία ενός μυαλού που ανθίζει.

Αυτή είναι η ιστορία ενός ανθρώπου αποφασισμένου να ζήσει μόνο και μόνο για να μυρίσει το επόμενο ξημέρωμα.

Η φλόγα του για ζωή μπορεί να σε κάνει να δεις και τη δική σου ζωή με άλλη ματιά.

Διαβάστε εδώ ένα απόσπασμα από το βιβλίο.

Ευχόμαστε το βιβλίο να είναι καλοτάξιδο και ο αγώνας του αγαπητού μας δημοσιογράφου να δικαιωθεί. Το μόνο δώρο που αξιώνει είναι η ίδια του η ζωή, με τις μικρές χαρές και τους ανθρώπους που την μοιράζονται μαζί του.

Ο ίδιος έγραψε κάποια στιγμή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Το ουσιαστικό είναι ότι θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας το πόσο τυχερός είμαι που έζησα και ζω δίπλα σε ανθρώπους που με έκαναν να αισθανθώ την αγνή και ανιδιοτελή αγάπη. Ανθρώπους που σε νοιάζονται, που μοιραστήκαμε όνειρα, ιδέες και υπήρξαμε συναγωνιστές σε κάθε λογής μάχες. Αυτοί που μοιραζόμασταν τον ανήφορο του αγωνα που ήταν εκεί παντα για να φωνάζουν «βάστα ρε» και για να απλώσουν το μπράτσο τους, αυτοί που διάλεξαν αγόγγυστα τον δύσκολο ανηφορικό δρόμο μαζί σου του αγωνα , αυτοί που δεν βολεύτηκαν με τα απλά, τα εφήμερα και τα εύκολα αλλά ήταν μπροστάρηδες, συναγωνιστές και συμπολεμιστές.»

O Βασίλης Τοκάκης είναι διδάκτορας του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών στο γνωστικό αντικείμενο της Διαχείρισης Κρίσεων και της Διοίκησης Συγκρούσεων. Διδάσκει ως επιστημονικός συνεργάτης στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ τα τελευταία 5 χρόνια υπήρξε Διδακτικό Προσωπικό στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών, διδάσκοντας το μάθημα «Οργανωσιακής Συμπεριφοράς», τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Είναι Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Υπήρξε μέλος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων (Επικοινωνία) της Ελληνικής Πολιτείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Αθήνα 2004» και εν συνεχεία επί 4 έτη μέλος των αντίστοιχων Ομάδων Διαχείρισης Κρίσεων (Επικοινωνία). Έχει εργαστεί στον δημόσιο τομέα σε θέσεις ευθύνης, ενώ υπήρξε στέλεχος εταιρειών στον χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας. Εργάζεται ως σύμβουλος επικοινωνίας δημόσιων οργανισμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Γεννήθηκε το 1977 και διεγνώσθη με καρκίνο στον εγκέφαλο τον Νοέμβριο του 2019.

Είναι Περήφανος Μπαμπάς της Δήμητρας και του Γιώργου. Σύζυγος και Σύντροφος της Ιατρού Μαργαρίτας Συνετού.

Προπαραγγείλτε το βιβλίο εδώ.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024