Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Instagram: Ένας λογαριασμός διοργάνωσε διαγωνισμό βραβείων και δείχνει νέους δρόμους

Instagram: Ένας λογαριασμός διοργάνωσε διαγωνισμό βραβείων και δείχνει νέους δρόμους

Το tiktokroom μαζεύει κουτσουμπολιά και ...«βρωμιές» στον λογαριασμό του στο Instagram. Οι δύο νέοι που τον «τρέχουν» πρωτοτύπησαν και έκαναν διαγωνισμό βραβείων, η επιτυχία του οποίου δείχνει τις αλλαγές στην κουλτούρα και τις τάσεις στη γενιά Ζ.

Τα μοναδικά βραβεία που ίσως είχαν σημασία για την γενιά Ζ ολοκληρώθηκαν για τους χρήστες  του TikTok και του Instagram  το Σαββατοκύριακο. Οι χρήστες και συγκεκριμένα οι ακόλουθοι του λογαριασμού TikTok Room στο Instagram ψήφισαν για τους άσημους- διάσημους αστέρες.

O λογαριασμός έχει σχεδόν 2 εκατομμύρια ακολούθους -τον Φεβρουάριο είχε 300.000- και ψήφισαν για να δώσουν τα καλύτερα βραβεία περίπου 500.000 χρήστες.

Ο λογαριασμός δημοσιεύει κουτσομπολιά και στιγμιότυπα που προκαλούν «δράματα», όπως διαγραμμένα tweets, ηχογραφήσεις ζωντανών ροών ή στιγμιότυπα οθόνης (screen shots) από σχόλια, απαντήσεις και επισημάνσεις «μου αρέσει» μεταξύ δημοφιλών δημιουργών.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όπου τα παιδιά και οι έφηβοι ζουν τη ζωή τους στο Διαδίκτυο και περνούν λιγότερο χρόνο με τους συμμαθητές και τους φίλους τους, το ψηφιακό «ξεκατίνιασμα» δείχνει πολύ σημαντικό.

Το TikTok Room διευθύνεται από δύο νεαρά παιδιά. Την Ελάσια, μια 19χρονη φοιτήτρια από το Νιού Τζέρσεϊ και τον Nat, ένα 17χρονο μαθητή από το Τέξας.

Τα γραφικά και το όνομα του λογαριασμού μπορεί να δείχνουν ερασιτεχνικά, αλλά ίσως αυτό το γνώρισμα  τον κάνει τόσο αυθεντικό: Ο Nat και η Elasia είναι τόσο εμμονικοί με τα ποσταρίσματα αφού ο λογαριασμός κάνει δεκάδες δημοσιεύσεις την ημέρα, συχνά μετά από λίγα λεπτά από την ώρα που συνέβη το γεγονός. Μια δημοσιογραφική πρακτική.  Όταν η Ελάσια ρωτήθηκε αν θεωρεί τον εαυτό της δημοσιογράφο, είπε: «Δεν δημοσιεύουμε ψεύτικο τσάι».

Όταν ανακοινώθηκε ο διαγωνισμός υποψήφιοι όπως οι Charli D’Amelio, Bryce Hall και Loren Gray ενθάρρυναν τους θαυμαστές τους να τους ψηφίσουν σε κατηγορίες όπως «Best Dance Creator», «Best Clapback», «Least Problematic Female» και «Best Ship.  Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα μέσω Google Form και τα αποτελέσματα, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν σε μια σειρά από προγραμματισμένες χρονικά αναρτήσεις Instagram το Σάββατο βράδυ, περιελάμβαναν αναλύσεις των αποτελεσμάτων με διαγράμματα .


Οι νικητές ήταν μάλλον αναμενόμενοι.  Και ίσως δεν έχουν τόση σημασία. Για την ιστορία ο beauty YouTuber James Charles κέρδισε το βραβείο για το «Καλύτερο Μακιγιάζ». Το «Best Role Model» πήγε στη  Sienna Gomez (όπως και το «Least Problematic»). Η Charli κέρδισε το «Most Achieved Female» και το «Best Dance Creator» πήγε στη χορογράφο του «Say So» Haley Sharpe. Αυτοί είναι οι χρήστες με τους οποίους το TikTok ταυτίζεται συνώνυμο και αποκαλύπτει πολλά για το μέλλον των Μέσων Κοινωνικής ΔικτύωσηςΑυτοί οι χρήστες είναι, ως επί το πλείστον προσηλωμένοι να κερδίσουν εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, δολάρια από τους ακολούθους τους.

Η ουσία είναι πως τα βραβεία του TikTok Room αποδεικνύουν πόσο μειώνεται η αξία των βραβείων στα mainstream media και πως μεταβάλλεται η κουλτούρα των διασημοτήτων.   Η ραγδαία μεταβαλλόμενη επιρροή των «δημιουργών» περιεχομένου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μπορεί να επηρεάσει τη ζωή και την ψυχική υγεία των νέων – ειδικά όταν εξαφανίζεται.

Το TikTokRoom και τα βραβεία του  είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα για τα δύο νεαρά παιδιά  που το τρέχουν. Παρόλο που τα παιδιά κάτω των 18 ετών δεν είχαν δικαίωμα ψήφου για κάποια από αυτά τα βραβεία του TikTok Room μπορεί να είχαν την μεγαλύτερη σημασία.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024