Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εμβόλιο κοροναϊού : Η Pfizer ζητά έγκριση από την ΕΕ

Εμβόλιο κοροναϊού : Η Pfizer ζητά έγκριση από την ΕΕ

Οι Pfizer και BioNTech υπέβαλαν αίτημα στον ευρωπαϊκό ρυθμιστή φαρμάκων για έγκριση του εμβολίου τους κατά του κοροναϊού, λίγο μετά τις αντίστοιχες κινήσεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη

Έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το εμβόλιό τους κατά του κοροναϊού, του οποίου η αποτελεσματικότητα φτάνει το 95%, ζητούν οι εταιρείες Pfizer και BionNTech.

Οι Pfizer και BioNTech υπέβαλαν αίτημα στον ευρωπαϊκό ρυθμιστή φαρμάκων για έγκριση του εμβολίου τους κατά της COVID-19, λίγο μετά τις αντίστοιχες κινήσεις τους στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, ανακοίνωσαν οι εταιρείες την Τρίτη.

Η αίτηση προς τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) αποτελεί κίνηση που φέρνει τις δύο εταιρείες ένα βήμα πιο κοντά στη διάθεση του εμβολίου τους.

Διαβάστε επίσης: Μπουρλά – Πώς φτάσαμε στο εμβόλιο κατά του κοροναϊού

Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα, η βρετανική κυβέρνηση διέρρευσε την πληροφορία ότι οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας πρόκειται να δώσουν την έγκρισή τους για το εμβόλιο για την Covid-19 που ανέπτυξαν οι εταιρείες BioNTech SE και Pfizer Inc εντός των επόμενων ημερών.

Από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες.

Σύμφωνα με τους Financial Times, άτομα με γνώση της διαδικασίας δήλωσαν ότι οι πρώτοι εμβολιασμοί θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν στις 7 Δεκεμβρίου, με τα βρετανικά νοσοκομεία να ειδοποιούνται σχετικά, καθώς οι υγειονομικοί θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.

Σημειώνεται πως το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις του προϊόντος με δύο δόσεις.

Στο 95% η αποτελεσματικότητα

Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν στις 18 Νοεμβρίου τα τελικά αποτελέσματα της τρίτης φάσης δοκιμών του εμβολίου τους κατά της covid-19, σύμφωνα με τα οποία αυτό είναι κατά 95% αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης, χωρίς να έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες.

Το εμβόλιο, σύμφωνα με τα δεδομένα, είναι αποτελεσματικό κατά 94% στους ηλικιωμένους, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στις ομάδες υψηλού κινδύνου για να νοσήσουν βαριά από κοροναϊό.

Κατά τις δοκιμές δεν υπήρξαν «σοβαρές» ανησυχίες για την ασφάλεια, ανέφεραν οι εταιρείες, ενώ οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες «έφευγαν» λίγο μετά τον εμβολιασμό. Μελετώντας τις παρενέργειες των εθελοντών έπειτα από διάστημα περίπου δύο μηνών έπειτα από την χορήγηση και της δεύτερης δόσης, η πιο συχνή σημαντική παρενέργεια αναδείχθηκε η κόπωση, επηρεάζοντας το 3,8% των εθελοντών.

Μετά τη Moderna…

Στον αγώνα δρόμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το εμβόλιο των δύο εταιρειών «ανταγωνίζεται» εκείνο της Moderna, η οποία ανακοίνωσε χθες ότι θα έστελνε κι αυτό το αίτημα για έγκριση από τον ευρωπαϊκό ρυθμιστή.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία, κανένας που εμβολιάστηκε δεν ασθένησε σοβαρά από την Covid-19.

Σημειώνεται πως στις 16 Νοεμβρίου, τα πρώτα αποτελέσματα της Φάσης ΙΙΙ που είχε δημοσιεύσει η εταιρεία έκαναν λόγο για αποτελεσματικότητα κοντά στο 95%.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024