Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός : Οι σκέψεις και τα διλήμματα του Μπόλονι εν όψει ΑΕΚ

Παναθηναϊκός : Οι σκέψεις και τα διλήμματα του Μπόλονι εν όψει ΑΕΚ

Σε μια ομάδα που δείχνει να βρίσκει τον εαυτό της και με παίκτες που ανεβάζουν απόδοση, ο Λάζλο Μπόλονι καλείται να δώσει λύσεις σε αυτό που συνηθίζουμε να λέμε… ευχάριστος πονοκέφαλος.

Στο Καραϊσκάκη δεν χρειάστηκε να προβληματιστεί ιδιαίτερα. Όταν ο Μπαρτ Σένκεφελντ παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον αστράγαλο και ελλείψει του Φραν Βέλεθ, η απόφαση ήταν εύκολη για τον Λάζλο Μπόλονι. Στόπερ ο Κουρμπέλης και στη θέση του στη μεσαία γραμμή ο Αλεξανδρόπουλος.

Το ίδιο συνέβη και κόντρα στον Παναιτωλικό. Από τη στιγμή που ο αρχηγός απουσίαζε λόγω τραυματισμού, ο Αλεξανδρόπουλος πήρε τη θέση δίπλα στον Μαουρίσιο. Και για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έδειξε πως μπορεί να σηκώσει το φορτίο. Πως είναι έτοιμος για να γίνει βασικός στον Παναθηναϊκό, παρ’ όλο που ανταγωνισμός (έχοντας μπροστά του Μαουρίσιο και Κουρμπέλη) είναι πολύ μεγάλος και μάλλον… άνισος.

Τώρα, όμως, με δεδομένο πως ο Κουρμπέλης θα είναι διαθέσιμος, έρχεται και ο… ευχάριστος πονοκέφαλος που λέγαμε για τον προπονητή του Παναθηναϊκού. Ο αρχηγός της ομάδας θεωρείται σχεδόν απίθανο να μείνει εκτός του ντέρμπι με την ΑΕΚ από τη στιγμή που θα είναι καλά και δεν θα αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού. Άρα ο Μπόλονι θα πρέπει κάποιον να «θυσιάσει».

Ούτε ο Σένκεφελντ πρόκειται να μείνει εκτός, αφού είναι ο ηγέτης της άμυνας του Παναθηναϊκού, αλλά ούτε και ο Μαουρίσιο. Σε ένα τέτοιο παιχνίδι η εμπειρία και η ποιότητα του Βραζιλιάνου είναι απαραίτητα στοιχεία. Ποιοι μένουν; Οι Πούγγουρας και Αλεξανδρόπουλος. Και έγκειται στην επιλογή του Μπόλονι για τη θέση στην οποία θα χρησιμοποιήσει τον Κουρμπέλη, ώστε να δούμε και ποιος από τους δύο θα… θυσιαστεί.

Αν ο Ρουμάνος προπονητής πάει σε «λογική Καραϊσκάκη», τότε εκτός θα μείνει ο Αχιλλέας Πούγγουρας, ο Κουρμπέλης θα παίξει στόπερ μαζί με τον Σένκεφελντ και ο Αλεξανδρόπουλος δίπλα στον Μαουρίσιο. Διαφορετικά θα μείνει εκτός ο νεαρός χαφ και θα δούμε τον Κουρμπέλη μαζί με τον Βραζιλιάνο. Εκτός αν πάει με τρεις χαφ, κάτι δύσκολο αφού δεν το έχει κάνει έως τώρα σε κανένα παιχνίδι.

Μένει να δούμε τι θα κάνει, πάντως, ο Μπόλονι και με τους ακραίους χαφ του. Χθες με τον Παναιτωλικό πήγαν εξαιρετικά και ο Βιγιαφάνιες και ο Αϊτόρ. Ο Χατζηγιοβάνης ήταν εκτός αποστολής, αλλά αναμένεται να επιστρέψει με την ΑΕΚ. Κι αυτός ένας… ευχάριστος πονοκέφαλος για τον Ρουμάνο, που πάντως προτιμά να έχει στη διάθεσή του όλους τους παίκτες και να τους έχει φορμαρισμένους και ας προβληματίζεται, παρά να έχει σημαντικές απουσίες.

Το «ευχαριστώ» του Μπόλονι στους παίκτες

Ο Λάζλο Μπόλονι έβαλε απευθείας, πάντως, τους παίκτες του σε ρυθμούς ντέρμπι. Μιλώντας τους χθες μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναιτωλικό, τους είπε πως τώρα πρέπει να ξεκουραστούν (σήμερα η ομάδα έχει ρεπό) και από την Τρίτη να σκέφτονται μονάχα το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στην ΑΕΚ.

Τους έδωσε συγχαρητήρια για τη νίκη αλλά και την εικόνα που είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τον Παναιτωλικό, τους είπε πως είχαν μεγάλη ανάγκη σαν σύνολο αυτούς τους βαθμούς και δεν παρέλειψε να τους… ευχαριστήσει. «Σας ευχαριστώ για τη νίκη», ήταν τα λόγια του Ρουμάνου προς τους παίκτες του.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024