Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο μυστηριώδης μονόλιθος της Γιούτα εμφανίστηκε ξανά στη Ρουμανία

Ο μυστηριώδης μονόλιθος της Γιούτα εμφανίστηκε ξανά στη Ρουμανία

Αν και μάλλον δεν πρόκειται για τον ίδιο μονόλιθο, ο συγκεκριμένος μοιάζει αρκετά με αυτόν στην έρημο της Γιούτα, ο οποίος τράβηξε πάνω του την παγκόσμια προσοχή για την άγνωστη προέλευσή του.

Το μυστήριο γύρω από τον μονόλιθο που εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα στη μέση της ερήμου στη Γιούτα των ΗΠΑ όλο και μεγαλώνει, καθώς εξαφανίστηκε μεν από εκεί αλλά εθεάθη στη Ρουμανία.

Η παράξενη μεταλλική κατασκευή, ύψους περίπου 4 μέτρων, βρέθηκε σε λόφο στην πόλη Πιέτρα Νεμτ στις 26 Νοεμβρίου. Εθεάθη μόλις λίγα μέτρα από ένα φρούριο, που αποτελεί ιστορικό μνημείο για την περιοχή, το οποίο εκτιμάται ότι καταστράφηκε από τους Ρωμαίους.

Αν και μάλλον δεν πρόκειται για τον ίδιο μονόλιθο, ο συγκεκριμένος μοιάζει αρκετά με αυτόν στην έρημο της Γιούτα, ο οποίος τράβηξε πάνω του την παγκόσμια προσοχή για την άγνωστη προέλευσή του.

Μπερδεμένες οι αρχές της Ρουμανίας

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για το πώς έφτασε ο μονόλιθος στην ειδυλλιακή αυτή τοποθεσία της Ρουμανίας.

Τοπικός αξιωματούχος δήλωσε: «Έχουμε αρχίσει να εξετάζουμε την παράξενη εμφάνιση του μονόλιθου. Είναι σε ιδιωτική ιδιοκτησία, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του μονόλιθου. Βρίσκεται σε προστατευόμενη περιοχή, σε αρχαιολογικό χώρο».

Και πρόσθεσε: «Πριν εγκαταστήσουν κάτι εκεί, χρειάζονταν άδεια από τις τοπικές αρχές, κάτι που στη συνέχεια έπρεπε να εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού».

Και οι δύο μονόλιθοι φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί σκόπιμα, ωστόσο η προέλευση και ο σκοπός τους παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Ο μονόλιθος στην έρημο και οι… εξωγήινοι

Το τριγωνικό, πρισματικό μεταλλικό αντικείμενο, που καταχρηστικά αποκαλέστηκε «μονόλιθος», εντοπίστηκε τυχαία στα μέσα Νοεμβρίου, σε μια έρημο στη νότια Γιούτα, από υπαλλήλους που έκαναν από αέρος καταμέτρηση των προβάτων της περιοχής.

Αφού προσγειώθηκαν, οι υπάλληλοι της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Γιούτας εξέτασαν τον «μεταλλικό μονόλιθο» αλλά δεν κατάφεραν να βρουν «καμία σαφή ένδειξη για το ποιος μπορεί να τον τοποθέτησε εκεί» και γιατί.

Η ιστορία έγινε viral στο διαδίκτυο και πολλοί ήταν εκείνοι που επισήμαναν τις ομοιότητες του αντικειμένου με τους παράξενους, εξωγήινους μονόλιθους στην ταινία «2001, Οδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Μολονότι οι αρχές αρνήθηκαν να αποκαλύψουν πού ακριβώς βρισκόταν ο «μονόλιθος», ώστε να μην συρρεύσουν πλήθη, πολύ γρήγορα κάποιοι κατάφεραν να τον εντοπίσουν, αναλύοντας τις φωτογραφίες και βασιζόμενοι στα γεωλογικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Άλλοι παρατήρησαν τέλος ότι ο μονόλιθος θυμίζει πολύ τα έργα του Αμερικανού γλύπτη Τζον ΜακΚράκεν, ο οποίος για ένα διάστημα διέμενε στη γειτονική Πολιτεία του Νέου Μεξικού και πέθανε το 2011.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024