Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Darth Vader : O διάσημος κακός του Star Wars πέθανε στα 85 του χρόνια

Darth Vader : O διάσημος κακός του Star Wars πέθανε στα 85 του χρόνια

Με μεγάλη λύπη και θλιβερή θλίψη για εμάς και εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνουμε ότι ο Dave Prowse MBE πέθανε σε ηλικία 85 ετών

Ο David «Dave» Prowse, ο ηθοποιός που είναι πιο γνωστός για τον ρόλο του Darth Vader στην πρωτότυπη τριλογία του Star Wars, πέθανε στην ηλικία των 85 ετών.

Η ανακοίνωση του θανάτου

Ο Thomas Bowington είπε: «Με μεγάλη λύπη και θλιβερή θλίψη για εμάς και εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, ανακοινώνουμε ότι ο Dave Prowse MBE πέθανε σε ηλικία 85 ετών.»

Ο Jason Joiner, παραγωγός , που συνεργάστηκε με τον Prowse, ανακοίνωσε το θάνατο του σε μια σελίδα στο Facebook αφιερωμένη στον ηθοποιό, προσθέτοντας: «Ο Dave ήταν αφιερωμένος στο να συναντά τους θαυμαστές για δεκαετίες… για πολλούς φανς ο πρώτος που γνώρισαν ήταν ο Dave, τις πρώτες ημέρες των κόμικς και στις εκδηλώσεις collators».

Η πορεία του

Ο Prowse ήταν πρώην bodybuilder και είχε παίξει μια σειρά από ρόλους ως τέρας και κακοποιός προτού προσκληθεί από τον George Lucas σε ακρόαση για τους ρόλους των Vader και Chewbacca. Επέλεξε τον Vader και όταν ρωτήθηκε γιατί, απάντησε: «Όλοι θυμούνται τον κακό.»

Γεννημένος στο Μπρίστολ το 1935, ο Prowse, σύμφωνα με την IMDB, μεγάλωσε μόνο με τη μητέρα του και δε γνώρισε ποτέ τον πατέρα του.

Ανέπτυξε πάθος για το bodybuilding και την προπόνηση με βάρη στα πρώτα χρόνια της εφηβείας και αγωνίστηκε σε διαγωνισμούς Mr. Universe, όπου έγινε φίλος με τον Arnold Schwarzenegger και τον Lou Ferrigno.

Έγινε γνωστός, επίσης, με το όνομα Jack the Ripper. Κέρδισε το βρετανικό πρωτάθλημα άρσης βαρών τρεις φορές και επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Αγγλία στους Αγώνες Κοινοπολιτείας του 1962 στο Περθ της Αυστραλίας.

Η πρώτη ταινία του Prowse ήταν το Casino Royale του 1967.

Αν και το cast βασίστηκε στο ανάστημα του Prowse, ανέπτυξε έντονο ενδιαφέρον για τη δράση και αποφάσισε να το συνεχίσει περαιτέρω.

Το βιογραφικό του περιελάμβανε ρόλους στο A Clockwork Orange και πολλές ταινίες Hammer Horror, ενώ ήταν ο προσωπικός εκπαιδευτής του Christopher Reeve για το ρόλο του Superman το 1978.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024