Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Esther Dingley : Η βρετανίδα πεζοπόρος που εξαφανίστηκε στα γαλλικά πυρηναία

Esther Dingley : Η βρετανίδα πεζοπόρος που εξαφανίστηκε στα γαλλικά πυρηναία

Επείγουσα έρευνα και αναζήτησή της βρίσκεται σε εξέλιξη για την Esther Dingley, η οποία περπατούσε μόνη της στα βουνά

Μια Βρετανίδα που έχει περάσει έξι χρόνια ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη έφυγε σε σόλο πεζοπορία στα Γαλλικά Πυρηναία.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η Esther Dingley, 37 ετών, ταξιδεύει με τον σύντροφό της, Dan Colegate, από το 2014, με τις ταξιδιωτικές περιπέτειες του ζευγαριού να περιγράφονται αναλυτικά σε ένα blog και στον εθνικό τύπο.

Είχε ξεκινήσει ήδη ένα σόλο ταξίδι για έναν μήνα μέχρι να χαθεί. Η Dingley, που ήταν αρχικά από το Ντάραμ, είχε πάρει το φορτηγό τους στη μοναχική περιπέτεια, η οποία επρόκειτο να τελειώσει την Τετάρτη, ενώ ο σύντροφός της έμεινε στο Gascony, στη Γαλλία.

Μια επείγουσα αναζήτηση είναι τώρα σε εξέλιξη αφού η Dingley μίλησε τελευταία με τον Colegate μέσω WhatsApp την περασμένη Κυριακή όταν ήταν στην κορυφή του Pic de Sauvegarde στα γαλλο-ισπανικά σύνορα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συζήτησαν πόσο ενθουσιασμένοι ήταν να βλέπουν ο ένας τον άλλον καθώς ήταν στο τελευταίο της ταξίδι πριν οδηγήσει πίσω.

Την προηγούμενη μέρα, ο Dingley περπατούσε από το Benasque της Ισπανίας και σχεδίαζε να περάσει την Κυριακή το βράδυ στο Refuge Vénasque στη Γαλλία.

Τελευταία εμφανίστηκε στις 4 μ.μ. το περασμένο Σάββατο, με τον Colegate να λέει ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι από τότε. Το Peloton de Gendarmerie de Haute Montagne επιβεβαίωσε ότι έψαχνε για τη Dingley.

Posted by The Guardian on Sunday, 29 November 2020

Οι δηλώσεις του συντρόφου της

Σε μια ανάρτηση στο Facebook το Σάββατο, ο Colegate μοιράστηκε την τελευταία φωτογραφία που του έστειλε η Dingley πριν εξαφανιστεί.

«Ο μόνος σκοπός αυτής της ανάρτησης είναι να ζητήσω προσευχές, σκέψεις, κεριά και ό,τι έχετε», έγραψε.

«Δεν έλεγα τίποτα, αλλά αυτό το υπέροχο άτομο πιστεύει στη δύναμη της θετικής σκέψης και τώρα θα κάνω τα πάντα αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρεθεί».

«Τη χρειάζομαι πίσω. Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω την εναλλακτική λύση. Πηγαίνω πίσω στην αναζήτηση τώρα, οπότε δε θα μπορώ να απαντήσω σε σχόλια ή μηνύματα. Συγγνώμη για τη βιασύνη και την ανεπάρκεια αυτών των λέξεων».

Το ζευγάρι, που ήταν μαζί για 18 χρόνια, έπεσε στον δρόμο το 2014 με τα πέντε σκυλιά του, αφού ο Colegate παραλίγο να πεθάνει από μόλυνση μετά από χειρουργική επέμβαση.

Έκαναν δημοσιεύσεις τακτικά για τις περιπέτειες τους στο ιστολόγιό τους, Esther και Dan και πριν από επτά ημέρες εμφανίστηκαν σε ένα άρθρο του BBC που συζητούσε πώς άλλαξαν τη σταδιοδρομία τους και απέκτησαν ένα μόνιμο σπίτι για οδήγηση στα βουνά, τις κοιλάδες και τις ακτές της Ευρώπης.

Ο Colegate είπε ότι είχε ενταχθεί στις γαλλικές αστυνομικές ομάδες χρησιμοποιώντας ελικόπτερα και σκύλους στην αναζήτηση της Dingley.

«Πάντα προσπαθούσε να μείνει σε επαφή, αλλά μερικές φορές στις πεζοπορίες της ήταν εκτός επαφής για μερικές μέρες», είπε. «Αυτό δε φαίνεται καλό».

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024