Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο στρατός των ΗΠΑ χάνει περισσότερο προσωπικό λόγω σεξουαλικής βίας απ' ότι στις μάχες

Ο στρατός των ΗΠΑ χάνει περισσότερο προσωπικό λόγω σεξουαλικής βίας απ’ ότι στις μάχες

Οι σεξουαλικές επιθέσεις στον στρατό των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 44%, επί προεδρίας Τραμπ το 2018 σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου.

Οι γυναίκες και LGBTQ στρατιώτες των ΗΠΑ ενδέχεται να αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο από τους συναδέλφους τους παρά από τους εχθρούς τους. Μια γυναίκα που υπηρετούσε στο Fort Hood του Τέξας δολοφονήθηκε από ένα συνάδελφό της τον περασμένο Ιούλιο και βρέθηκε ακρωτηριασμένη ενώ ακόμη μία βρέθηκε δολοφονημένη στον κοιτώνα της από ακόμη έναν στρατιωτικό.

Οι σεξουαλικές επιθέσεις στον στρατό των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 44%, επί προεδρίας Τραμπ το 2018 σε σύγκριση με το 2016, σύμφωνα με έκθεση του Πενταγώνου.

Με αφορμή τη διεθνή ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου, οι ακτιβιστές ελπίζουν ότι επί προεδρίας Μπάιντεν τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν και να ελπίζουν. Το Κογκρέσο βρίσκεται στη διαδικασία διαπραγμάτευσης του τελικού νόμου περί εθνικής άμυνας και των προτεινόμενων διατάξεων σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία και τη σεξουαλική παρενόχληση στον στρατό.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο Άμυνας θα «αναλάβει επείγουσα και επιθετική δράση» σε αυτό το ζήτημα – καθοδηγούμενο από μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων – και αναγνώρισε ότι «το τέλος της σεξουαλικής επίθεσης στον στρατό απαιτεί αποφασιστική ηγεσία και λογοδοσία σε κάθε επίπεδο – ξεκινώντας από τον ίδιο τους τον αρχηγό, δηλαδή τον πρόεδρο της χώρας».

Οι προσπάθειες αντιμετώπισης της σεξουαλικής επίθεσης στον στρατό ήταν ανεπαρκείς, αφήνοντας τις γυναίκες και τα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας εκτεθειμένους σε κινδύνους βίας και παρενόχλησης.

Η θέση του Μπάιντεν, όπως λένε αναλυτές, πρέπει να επεκταθεί σε όλες τις μορφές βίας με βάση το φύλο στον στρατό – συμπεριλαμβανομένης και της οικογενειακής βίας.

Πάρα πολλοί αξιωματούχοι του στρατού απορρίπτουν την οικογενειακή βία ως θέμα που πρέπει να τους απασχολεί, και θεωρούν ότι είναι ιδιωτική οικογενειακή υπόθεση, παρά τον σημαντικό αριθμό γυναικών στην ενεργό υπηρεσία που υποφέρουν. Δεν είναι τυχαίο ότι το γραφείο με πρωταρχική ευθύνη για τη στρατιωτική ενδοοικογενειακή βία, το πρόγραμμα Family Advocacy, βρίσκεται υπό ξεχωριστή διοίκηση από κάθε άλλο γραφείο του Πενταγώνου που είναι υπεύθυνο για την αντιμετώπιση βίαιης συμπεριφοράς στον στρατό.

Επιτρέποντας τη βία με βάση το φύλο σε όλες τις μορφές της σε ολόκληρο τον στρατό χωρίς αντίδραση επί πολλά χρόνια, το Πεντάγωνο και το Κογκρέσο παραβλέπουν τις επιπτώσεις της στην υγεία, την ετοιμότητα και την ποικιλομορφία των μονάδων . Τα μέλη της υπηρεσίας φοβούνται να αναφέρουν τη βία που βιώνουν, από τη βία του συντρόφου έως την παρενόχληση στο χώρο εργασίας και αυτό σηματοδοτεί τη μειωμένη εμπιστοσύνη των στρατιωτών στους ηγέτες τους, γεγονός που υπονομεύει τη συνοχή της μονάδας και την ετοιμότητα της.

Η δύναμη του στρατού καθορίζεται από την ικανότητά του να προσελκύει και να διατηρεί γυναίκες και άνδρες, ωστόσο οι προσπάθειες του Πενταγώνου για αύξηση της ποικιλομορφίας υπονομεύονται από ένα εχθρικό περιβάλλον μισογυνίας και ρατσισμού που απομακρύνει τις γυναίκες από το στράτευμα.

Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η στρατιωτική μηχανή των ΗΠΑ χάνει συνολικά περισσότερα μέλη της υπηρεσίας – απαλλαγή από τα καθήκοντα τους μετά την αναφορά για σεξουαλική επίθεση –  από όσους χάνει στο στρατιωτικό πεδίο. Περίπου 5.300 απομακρύνθηκαν από την υπηρεσία λόγω σεξουαλικής επίθεσης μόνο στην εξαετή περίοδο του 2009 -2015, σε σύγκριση με περίπου 6.900 στρατιώτες που σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης για τα σχεδόν 20 χρόνια της Επιχείρησης Iraqi Freedom και της Επιχείρησης Enduring Freedom.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024