Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η αλφάβητος όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Η αλφάβητος όπως δεν την έχουμε ξαναδεί

Γυμνά σώματα σε διαφορετικές στάσεις του σεξ σχηματίζουν τα γράμματα της αλφαβήτου στο βιβλίο Kama Sutra A-Z από την Γαλλίδα εικονογράφο Malika Favre.

Το ελληνικό διαδίκτυο «μέθυσε» από την είδηση για το τελευταίο project της εμπνευσμένης Γαλλίδας καλλιτέχνιδος, της Malika Favre.

Οι πιστοί θαυμαστές της, βεβαίως, την γνωρίζουν καλά, εδώ και χρόνια και την εκτιμούν για το απαράμιλλο, αυθάδες και κοσμοπολίτικο στιλ που αναδύεται από το πενάκι της. Η graphic designer που ζει στο Λονδίνο, συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και τα μεγαλύτερα περιοδικά στον κόσμο. Τα σκίτσα της είναι γεμάτα χρώματα και έχουν έναν αέρα δροσερό και μποέμικο, σαν διακοπές στον ιταλικό νότο ή στις γαλλικές Κάννες. Μεγάλα καπέλα, πουά μπικίνι, ριγέ σεζλόνγκ πλάι στην πισίνα, μεθυστικά κοκτέιλς.

Το αυθεντικό Κάμα Σούτρα

Το Κάμα Σούτρα γράφτηκε ανάμεσα στο 2ο και 4ο αιώνα μ.Χ. από τον Μαλανάγκα Βατσιαγιάνα, έναν Ινδό σοφό της εποχής o οποίος βασίστηκε σε αρχαία ινδουιστικά ερωτικά κείμενα, και αποτελεί έναν οδηγό για μία ενάρετη και ευχάριστη ζωή. Τα κεφάλαιά του είναι αφιερωμένα σε διάφορα θέματα που άπτονται του έρωτα, με οδηγίες για την ανεύρεση συζύγου, την οικογενειακή ζωή, τα είδη αγάπης, τα κριτήρια επιλογής ερωτικών συντρόφων, παρατηρήσεις σχετικά με ανατομικές παραμέτρους όπως το μέγεθος του πέους ή το βάθος του κόλπου και φυσικά την ίδια την πρακτική της ερωτικής συνεύρεσης.

Σύμφωνα με τις αρχαίες θρησκευτικές παραδόσεις της Ινδίας, το σεξ είναι μία υψηλής μορφής πνευματική ένωση ανάμεσα σε δύο ανθρώπους. Η λέξη «Κama» δηλώνει την επιθυμία, την απόλαυση μέσω των αισθήσεων –να βλέπεις, να μυρίζεις, να αγγίζεις, να γεύεσαι, να ακούς–, συνεπικουρούμενη από τη συνεργασία της ψυχής και της νόησης, ενώ «Sutra» είναι το νήμα ή η γραμμή που κρατάει μαζί τα πράγματα – ο συνεκτικός δεσμός. Στην ινδουιστική προσέγγιση ο σωματικός δεσμός είναι και ψυχικός και το σεξ δεν διαχωρίζεται από την αγάπη, η απόλαυση είναι ολιστική και αφορά στο σώμα όσο και στην ψυχή.

H μελέτη και η αναλυτική περιγραφή των ερωτικών στάσεων, κάποιες από τις οποίες απαιτούν ιδιαίτερη επιδεξιότητα, είναι ένας οδηγός για το πώς μπορεί να γίνει απολαυστικότερη η ερωτική ένωση, αν και αυτό που πρωτίστως εμπνέει και ενδυναμώνει την απόλαυση είναι το πάθος ανάμεσα στους δύο εραστές. Εκτός από την κυρίως ερωτική πράξη έμφαση δίνεται σε ό,τι προηγείται, στις τεχνικές προσέγγισης και προετοιμασίας, όπως η χρήση νυχιών, οι δαγκωματιές, τα χάδια και τα φιλιά, οι ήχοι, τα λόγια και οι αναστεναγμοί ή αλλιώς οι ερεθιστικοί «πρόλογοι. Aλλά και στα είδη αγκαλιάς, για παράδειγμα αν ο ένας απλά ακουμπάει, πιάνει, τρίβει ή πιέζει το σώμα του στον άλλον, και στα φιλιά, που μπορεί να απευθύνονται σε διάφορα σημεία του σώματος, όπως στο κούτελο, στα μάτια, στα αυτιά, στο λαιμό, στα μπράτσα, στον αφαλό, στο εσωτερικό των μηρών ή σε άλλα πιο «ευαίσθητα» σημεία, και μπορεί να έχουν μεγαλύτερη ή μικρότερη διάρκεια.

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία του Kama Sutra, ο έρωτας είναι από τις θεμελιώδεις, κινητήριες δυνάμεις συνέχισης της ύπαρξής μας. 

Η εκδοχή της Favre

Μία σύγχρονη εκδοχή Kama Sutra είναι αυτή της Γαλλίδας εικονογράφου Malika Favre, η οποία το 2011 κλήθηκε να φιλοτεχνήσει το εξώφυλλο για μία νέα έκδοση του Kama Sutra από την Penguin Books. Η καλλιτέχνιδα άντλησε έμπευση από επτά σεξουαλικές στάσεις και, έχοντας ως άξονα έναν άνδρα και μία γυναίκα, δημιούργησε τα ισάριθμα γράμματα που περιέχουν οι λέξεις «kama sutra».

Δύο χρόνια μετά συμπλήρωσε τα υπόλοιπα γράμματα, αναπαριστώντας τα δύο σώματα να ενώνονται σε ερωτικές στάσεις απολύτως ευδιάκριτες, με καθαρές γραμμές, ενώ η κίνηση των σωμάτων μοιάζει χορευτική θυμίζοντας τους χορευτές του Matisse. Τα πρόσωπα είναι γαλήνια και τα μάτια κλειστά. Αισθησιασμός και αρμονία. Η χαρά της ζωής. Μάλιστα, η Γαλλίδα προσέθεσε και δύο ομόφυλα ζευγάρια. Ένα γράμμα αποτελείται από δύο γυναίκες και ένα άλλο από δύο άντρες.

Το πολυτελές βιβλίο.

Η Favre βάσισε τα σχέδιά της στην γραμματοσειρά Futura. Διαθέτει καθαρά, γεωμετρικά σχήματα, που δημιουργήθηκαν από τον Γερμανό τυπογράφο Paul Renner τη δεκαετία του 1920, χαρακτηριστικό που την έκανε μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες γραμματοσειρές του αιώνα.   «Πάντα ήμουν μεγάλη θαυμάστρια αυτής της γραμματοσειράς», είπε η Favre.

«Η οπτική της ισορροπία λειτούργησε ως ισχυρή ραχοκοκαλιά για τη δουλειά μου και άφησε αρκετό χώρο για ερμηνεία χωρίς να χάνετε η κατανόηση του ίδιου του γράμματος».   «Το να έχω συνέπεια σε όλα τα γράμματα ήταν πολύ σημαντικό για μένα, οπότε το να δουλεύω μέσα στους περιορισμούς μιας υπάρχουσας γραμματοσειράς είχε νόημα από άποψη σχεδιασμού», συνέχισε. «Επίσης, μου αρέσει να θέτω τους βασικούς κανόνες στη δουλειά μου προτού τους σπάσω».

Απολαύστε ολόκληρο το project εδώ.

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024