Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη αποκαλύπτει τη δική «Μαγική συνταγή» αισιοδοξίας

Η ερμηνεύτρια Κλεονίκη Δεμίρη αποκαλύπτει τη δική «Μαγική συνταγή» αισιοδοξίας

«Όλα Θα Πάνε Μια Χαρά» αναφωνεί μέσα από το νέο της δίσκο «Μαγική συνταγή» η Κλεονίκη Δεμίρη

«Όλα Θα Πάνε Μια Χαρά» αναφωνεί μέσα από το νέο της δίσκο «Μαγική συνταγή» η Κλεονίκη Δεμίρη.

Η ερμηνεύτρια, την οποία γνωρίσαμε από τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής.

Έχει τραγουδήσει με την Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τους TANGartO Quintet, το Athens Tango Ensemble και είναι μέλος της Χορωδίας της ΕΡΤ.

Οι δημιουργοί του δίσκου, πολλοί και ταλαντούχοι: Νίκος Πλατύραχος, Γιάννος Αιόλου, Γιώργος Καγιαλίκος, Νίκος Πιτλόγλου, Βιργινία Καραγιώργου, Κώστας Φασουλάς, Ανδρέας Ταρνανάς, Όλγα Μιχελή, Βασίλης Σπανός, Θάνος Ζήσης, Κατερίνα Καναβούρα, Μακάριος Σιγάλας, Σοφία Καμαγιάννη – που μελοποιεί Κωστή Παλαμά – κι η ίδια η Κλεονίκη Δεμίρη υπογράφουν τη μουσική και τους στίχους, βάζοντας την προσωπική τους σφραγίδα.

Ένα από τα διαμάντια του δίσκου είναι η συγκινητική ερμηνεία της Κλεονίκης στο «Μενεξεδένια τα βουνά» του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, σε στίχους του Γιάννη Θεοδωράκη, ενώ μια από τις πιο φωτεινές στιγμές του, το «Όλα θα πάνε μια χαρά». Το τραγούδι, σε στίχους και μουσική της ίδιας, έκανε πρεμιέρα λίγο πριν από την πανδημία και έρχεται να μας θυμίσει ότι πάντα πρέπει
να παραμένουμε αισιόδοξοι, ένα μήνυμα με ιδιαίτερη αξία, τη γκρίζα και δύσκολη αυτή εποχή που διανύουμε.

Έχετε κυκλοφορήσει ένα τρομερά αισιόδοξο τραγούδι, το «Όλα θα πάνε μια χαρά», σε μια εποχή απαισιοδοξίας. Είναι ο τρόπος σας να αναζητήσετε το φως και την αισιοδοξία;

Αντιμετωπίζω τις δυσκολίες με αισιοδοξία και βλέπω την θετική πλευρά των πραγμάτων. Όταν κάτι με στεναχωρεί, με δυσκολεύει ξέρω πια ότι για κάποιο λόγο γίνεται και ότι μετά από λίγο καιρό θα με βγάλει σε ένα φωτεινό μονοπάτι και έτσι θα καταλάβω γιατί πέρασα κάτι τόσο δύσκολο. Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα τελειώσει και θα έρθει κάτι που θα με κάνει χαρούμενη, ένα »δώρο» για να τα ξεχάσω όλα και να προχωρήσω παρακάτω. Έτσι γράφτηκε και το Όλα Θα Πάνε Μια Χαρά! Η μεγάλη δυσκολία που περνούσα όταν το έγραφα με οδήγησε να γράψω αυτό το χαρούμενο τραγούδι.

Η χαρά που πήρα τελικά είναι ότι αρέσει πολύ στον κόσμο μέσα σε αυτή την σκοτεινή περίοδο που περνάμε κι επίσης ανακάλυψα ότι μπορώ να γράψω μουσική και στίχους πράγμα που το υποψιαζόμουν… αλλά δεν το είχα προσπαθήσει όσο έπρεπε. Πήρα λοιπόν διπλή χαρά.

Στον πρώτο σας δίσκο («Μαγική Συνταγή»), έχετε συμπεριλάβει από ένα τραγούδι του Θεοδωράκη (Μενεξεδένια τα βουνά), ένα στα ιταλικά, ένα τάνγκο και γενικά μια πλούσια παλέτα ήχων και ρυθμών. Είναι απελευθερωτικό να μην περιορίζεσαι σε ένα ύφος;

Ναι είναι πολύ απελευθερωτικό! Περνάω καλά με πολλά είδη μουσικής, με ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη γκάμα ρεπερτορίου. Δεν μου αρέσει να περιορίζομαι. Είναι πρόκληση για μένα να μπαίνω σε πολλούς μουσικούς δρόμους να τους ερευνώ και από το κάθε είδος να παίρνω ότι μου ταιριάζει.

Αυτό φαίνεται καθαρά στην »Μαγική Συνταγή». Κάθε τραγούδι το δίσκου μου δίνει τη χαρά να είμαι ένας άλλος ρόλος και τελικά όλα είναι πτυχές του εαυτού μου, όλα είμαι εγώ. Είμαι ο εαυτός μου και όταν ερμηνεύω το «Μενεξεδένια τα βουνά» του Μίκη Θεοδωράκη αλλά επίσης και όταν τραγουδώ το «Όλα θα πάνε μια χαρά»!

Αυτό συμβαίνει και στις παραστάσεις μου τα τελευταία χρόνια. Παντρεύω διαφορετικά είδη μεταξύ τους και αυτό τελικά έχω παρατηρήσει ότι αρέσει και στο κοινό.

Πως βιώνετε την καραντίνα και την απουσία από εμφανίσεις και συναυλίες;

Με στενοχωρεί και με προβληματίζει όλη αυτή η κατάσταση και η παύση της πολιτιστικής ζωής. Είναι κάτι πρωτόγνωρο και δεν ξέρω που θα μας βγάλει. Χρειαζόμαστε όλη την ανάσα της τέχνης ειδικά τώρα. Με στεναχωρεί επίσης το ότι δεν μπορώ να κάνω παραστάσεις και δεν έχω την δυνατότητα να παρουσιάσω ζωντανά τον καινούριο μου άλμπουμ.

Προσπαθώ όμως όσο μπορώ να αξιοποιήσω τον χρόνο μου ετοιμάζοντας ένα νέο πρόγραμμα για μελλοντικές παραστάσεις, γράφω νέα τραγούδια, σκέφτομαι και δουλεύω πάνω στον επόμενο δίσκο μου, καταγράφω ιδέες γενικότερα, επικοινωνώ με τους φίλους μου, κάνω γυμναστική και μαζεύω δυνάμεις για την στιγμή που θα ανασάνουμε πάλι!

Ποια είναι η μαγική συνταγή στην οποία βασίζεται την πορεία σας στη ζωή και στο τραγούδι;

“Μαγική Συνταγή” για μένα είναι να βάζω ένα νέο στόχο κάθε μέρα, και να εμπιστεύομαι το ένστικτο μου.

Να βλέπω το αισιόδοξο μήνυμα που φέρνει μια αποτυχία. Να βλέπω το “δώρο” που έρχεται όταν όλα δεν πάνε καλά.

“Μαγική Συνταγή” είναι οι συναντήσεις με όλους αυτούς τους συνθέτες και στιχουργούς που μου χάρισαν απλόχερα τα τραγούδια τους και το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα.

«Μαγική Συνταγή» είναι αυτή που θα φτιάξουμε ο καθένας για τον εαυτό του για να χαιρόμαστε τη ζωή και να μην βάζουμε σε παύση τα όνειρα μας.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024