Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σίλια Κριθαριώτη : Δημιουργίες της φιγουράρουν στα editorial μόδας και λατρεύουν οι σταρς παγκοσμίως

Σίλια Κριθαριώτη : Δημιουργίες της φιγουράρουν στα editorial μόδας και λατρεύουν οι σταρς παγκοσμίως

Η Σίλια Κριθαριώτη με τις δημιουργίες της όχι μόνο έχει καταφέρει να κερδίσει την προσοχή των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας παγκοσμίως, αλλά έχει κλέψει τις καρδιές των σταρς και των φλας των φωτογράφων στο κόκκινο χαλί

Το Celia Kritharioti House of Couture είναι συνώνυμο με την εκλεπτυσμένη κομψότητα, το σχεδιασμό που οδεύει στην τελειότητα και την αίγλη. Η  σχεδιάστρια Σίλια Κριθαριώτη από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, όταν και ανέλαβε τον ιστορικότερο ελληνικό οίκο μόδας, ο οποίος δημιουργήθηκε το 1906, έφερε έναν νέο άνεμο στην ελληνική μόδα και όχι μόνο. Τι κάνει όμως αυτόν τον οίκο αυτόν να ξεχωρίζει;

Ο ιστορικός οίκος του 210υ αιώνα

Η Σίλια Κριθαριώτη έφερε με σιγουριά τη λαμπρή παράδοση του οίκου στον 21ο αιώνα. Δεν επαναπαύεται ποτέ και κάθε μέρα είναι ένας καινούργιος αγώνας δρόμου, που ακόμα δεν έχει κερδηθεί. Όλες οι δημιουργίες είναι χειροποίητες, ειδικά σχεδιασμένες και μοναδικές για κάθε πελάτη: σπάνια τεχνική, δεξιοτεχνία και κομψή δημιουργικότητα. Έχοντας κάνει προσεκτικά τις μετρήσεις και μετά από δύο πρόβες, οι καλύτερες μοδίστρες ράβουν, κεντούν και προετοιμάζουν κάθε δημιουργία από την αρχή: κάθε δημιουργία είναι μοναδική, αποκλειστική, «σαν να μην έχει δημιουργηθεί από ανθρώπινο χέρι», σημειώνει η σχεδιάστρια. Τεχνική και κοπτική ματιά δίνουν την σκυτάλη σε άριστους τεχνίτες, που χρησιμοποιούν μόνο φίνα υφάσματα. Εκείνα που πάντα «λάμπουν» και δεν κάνουν εκπτώσεις. Με οδηγούς την μεταξωτή δαντέλα από το Παρίσι, τον ταφτά, το τούλι, τους πιο αστραφτερούς πολύτιμους λίθους, οι πιο ταλαντούχες μοδίστρες και η παράδοση για περισσότερο από έναν αιώνα δένουν και αναδεικνύουν το ταλέντο της Κριθαριώτη.

Η Σίλια Κριθαριώτη, της οποίας ο μοναδικός σχεδιασμός την ξεχωρίζει παγκοσμίως, είναι μια από τις πιο διάσημες σχεδιάστριες μόδας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το ταλέντο, το όραμα και η αισθητική της αντανακλούν όλες τις δημιουργίες της. Μοναδικές, χαριτωμένες και θηλυκές, οι γυναίκες λατρεύουν να τις φορούν καθώς η χειροποίητη διαδικασία αναδεικνύει την πραγματική ομορφιά τους. «Η επιθυμία μου είναι η εμπιστοσύνη της γυναίκας που φοράει τα ρούχα μου να ανεβαίνει καθώς ανεβαίνει το φερμουάρ», έχει δηλώσει η ίδια. Από κοκτέιλ φορέματα μέχρι νυφικά, ένα από τα μεγαλύτερα πάθη της Σίλιας είναι η αποστολή της είναι να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα κάθε γυναίκας που εμπιστεύεται κάποια δημιουργία της για να «φωτίσει» μια μοναδική στιγμή της ζωής της. Άλλωστε ένα φόρεμα δεν μπορεί να μεταμορφώσει μια στιγμή; Να δώσει ένταση σε ένα συναίσθημα; Ένα φόρεμα Celia Kritharioti μοιάζει να μπορεί να τα καταφέρει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο.

Οι συλλογές της είναι ο ιδανικός συνδυασμός θηλυκότητας, φινέτσας και κομψότητας. Συνδυάζοντας τα καλύτερα υφάσματα και υλικά με το όραμά της, η σχεδιάστρια  καταφέρνει να κάνει κάθε γυναίκα να νιώθει μοναδική, δελεαστική και κομψή, ενώ τονίζει και αγκαλιάζει το γυναικείο σώμα. Η εκτεταμένη, λεπτομερής δουλειά κάθε φορέματος αναγνωρίζεται με την πρώτη ματιά, ειδικά όταν πρόκειται για νυφικά, καθώς η Celia Kritharioti bridal collection θεωρείται από τον διεθνή τύπο η «αυτοκράτειρα των νυφικών».

Η διεθνής αναγνώριση και οι διάσημες πελάτισσες

Το περιοδικό μόδας Vanity Fair χαρακτήρισε την σχεδιάστρια ως μια από τους έξι couturiers στον κόσμο που αξίζει να παρακολουθήσετε λόγω της ιδιαίτερης χειροτεχνίας, της λεπτομερούς χειροποίητης εργασίας, του οράματος και των μοναδικών δημιουργιών της. « Όμορφες θηλυκές και περίτεχνα στολισμένες δημιουργίες δοσμένες από αυτήν την couturier…. με προορισμό τα αστέρια».

Η Σίλια Κριθαριώτη επιλέχθηκε να σχεδιάσει τις στολές «Olympic Air», είχε την τιμή να σχεδιάσει τις στολές για τις παραγωγές της Εθνικής Όπερας «Romeo and Juliet» και «Swanlake», έχει ντύσει την ελίτ ισχυρών γυναικών και διασημοτήτων, ενώ δέχεται αλλεπάλληλα βραβεία για τη δουλειά και τη συμβολή της στη βιομηχανία μόδας, δίχως να εφησυχάζεται.

Οι δημιουργίες της Celia Kritharioti έχουν παρουσιαστεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό από κορυφαία μοντέλα παγκόσμιας κλάσης όπως η Ναταλία Βοντιανόβα, η Ναόμι Κάμπελ, ο Ιμάν, η Γκισέλ Μπάντσεν, η Λίτισια Κάστα, η Κλόντια Σίφερ, η Έλ Μακφέρσον, η Καρολίνα Κούρκοβα, η Άννα Μπάτρις Μπάρος, η Ισαμπέλ Φοντάνα, η Λάις Ριμπέιρο.

Παρουσίασε την πρώτη της πασαρέλα στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού Haute Couture στις 25 Ιανουαρίου 2017. Η British Vogue σημείωσε: «αυτή η σεζόν υψηλής ραπτικής σηματοδοτεί την πρώτη για τη Σίλια, καθώς εκπληρώνει το δια βίου όνειρό της να εμφανιστεί σε αυτό το σικ «ραντεβού» ραπτικής.

Η συλλογή που παρακολουθήσαμε εκπλήρωσε κάθε φαντασία». Τον Ιανουάριο του 2020, η Celia Kritharioti παρουσίασε τη Συλλογή SS20 «One» μέσα στο Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου. Ειδική προσκεκλημένη ήταν το κορυφαίο μοντέλο Martha Hunt.

Από το 2012, η ​​Celia Kritharioti έκανε μια σημαντική εμφάνιση στα μεγαλύτερα κόκκινα χαλιά στον κόσμο: Gwyneth Paltrow, Jennifer Lopez, Lady Gaga, Rita Ora, Katy Perry, Heidi Klum, Kim Kardashian, Camila Cabello, Nicole Scherzinger, Olivia Palermo, Elsa Hosk, Chiara Ferragni , Nadine Leopold, Cindy Bruna, Maria Menounos, Giuliana Rancic, Hailey Baldwin και πολλοί άλλοι που επέλεξαν μια αστραφτερή  Celia Kritharioti δημιουργία για την ιδιαίτερη εμφάνιση τους στο κόκκινο χαλί.

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024