Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ιστορία του διασημότερου πουλόβερ της Νταϊάνα συνεχίζεται

Η ιστορία του διασημότερου πουλόβερ της Νταϊάνα συνεχίζεται

Η ιστορία πίσω από το περίφημο πουλόβερ που κάνει την εμφάνισή του και πάλι τώρα, στην τέταρτη σεζόν του «The Crown».

Η πρώτη φορά που η νεαρή Νταϊάνα Σπένσερ εμφανίστηκε φορώντας το πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο ήταν τον Ιούνιο του 1981. Ήταν τότε δεκαεννέα χρονών και ο γάμος που θα την μεταμόρφωνε από βοηθό νηπιαγωγού σε της Πριγκίπισσας της Ουαλίας απείχε περίπου έναν μήνα. 

Προτού μετακομίσει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, η Νταϊάνα ζούσε παρέα με τρεις φίλες της σε ένα ευρύχωρο διαμέρισμα στο Knightsbridge, το οποίο πλήρωναν οι γονείς της. Λέγεται ότι στην πόρτα της κρεβατοκάμαράς της είχε τότε κρεμασμένη μια πινακίδα που έγραφε «Chief Chick». Ωστόσο, αυτή η αυτονομία εξαφανίστηκε σχεδόν από τη μια μέρα στην άλλη, όταν αρραβωνιάστηκε τον Κάρολο. Η Νταϊάνα ήταν πλέον κάτω από ένα μικροσκόπιο. Οι κινήσεις της παρακολουθούνταν συνεχώς και τρίτοι της υποδείκνυαν τι να λέει και κυρίως τι να μην λέει μπροστά στα φλας και τα αδιάκριτα ταμπλόιντ. Δεν ήταν φιμωμένη, αλλά ούτε και ελεύθερη να λέει αυτό που σκέφτεται. Έτσι τα ρούχα της άρχισαν να στέλνουν κωδικοποιημένα μηνύματα. 

Το πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο που φόρεσε για πρώτη φορά δημόσια σε έναν από τους καλοκαιρινούς αγώνες πόλο του Καρόλου, απεικονίζει δεκάδες λευκά μαλλιαρά πρόβατα σε κερασί φόντο και ένα μοναχικό μαύρο πρόβατο να ξεχωρίζει από το κοπάδι. Τότε το ρούχο δεν έφερε τον στενάχωρο συμβολισμό που θα αποκτούσε αργότερα, όταν η Ντιάνα βρέθηκε αντιμέτωπη με ολόκληρη την βασιλική οικογένεια. Ήταν ένα αθώο χιούμορ για την παραδοξότητα της νέας της κατάστασης και την ξαφνική μεταμόρφωσή της σε νεαρή πριγκίπισσα. 

Οι σχεδιαστές του πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο, Sally Muir και Joanna Osborne, της επωνυμίας πλεκτών ενδυμάτων Warm and Wonderful (τώρα γνωστή ως Muir και Osborne), εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να μην γνωρίζουν πως ακριβώς το ρούχο βρέθηκε στην κατοχή της Νταϊάνα. Το έμαθαν μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο όταν είδαν την φωτογραφία της στις κυριακάτικες εφημερίδες. 

Το πουλόβερ άρεσε τόσο στην Νταϊάνα που αποφάσισε να το φορέσει δημόσια για δεύτερη φορά, σε έναν άλλο αγώνα πόλο, δύο χρόνια μετά το γάμο της με τον Κάρολο. Το ρούχο έγινε το απόλυτο viral, παρόλο που δεν υπήρχαν ακόμα social media και οι δημιουργοί του λάμβαναν σάκους και σάκους με γράμματα σχετικά με αυτό. 

Το περίφημο πουλόβερ κάνει την εμφάνισή του και πάλι τώρα, στην τέταρτη σεζόν του «The Crown», της σειράς του Netflix που βιογραφεί την βρετανική αριστοκρατία καθόλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα. 

Συγκεκριμένα το ρούχο εμφανίζεται σε τρία επεισόδια, την εποχή που η Νταϊάνα βρίσκεται πια κλεισμένη στο παλάτι. Μετά τον αρραβώνα της και λίγο πριν το γάμο της που έγινε παγκόσμιο τηλεοπτικό γεγονός, βλέπουμε την νεαρή πριγκίπισσα σε μια σπάνια στιγμή εφηβικής χαράς, να κάνει πατίνια μέσα στο Μπάκιγχαμ ενώ ακούει Duran Duran στο Walkman.

Αργότερα την παρακολουθούμε αργά το βράδυ να τρώει γλυκά με μανία και έπειτα να κάνει εμετό με το ζόρι. Βλέπουμε τη χαρά της όταν απαντάει στο πρώτο γράμμα που λαμβάνει από θαυμαστές αλλά και την αυστηρότητα των μαθημάτων της στο μπαλέτο.

Φοράει το πουλόβερ με τα πρόβατα (μια από τις ελάχιστες πρωτότυπες εκδόσεις που έχουν απομείνει – δάνειο από τις Muir και Osborne στην παραγωγή), καθισμένη μπροστά στην τηλεόραση, παρακολουθώντας στις ειδήσεις μαθητές από σχολεία της Βρετανίας να φτιάχνουν κάρτες για το βασιλικό ζευγάρι. Η ενδυματολογική επιλογή δεν είναι αυτή τη φορά ένα χαριτωμένο κλείσιμο ματιού αλλά περισσότερο μια μελαγχολική επιβεβαίωση της μοναξιάς της. 

Το λουκ της Νταϊάνα εκείνη την εποχή ήταν τελείως διαφορετικό από το ύφος του συγκεκριμένου πουλόβερ. Τα πρώτα χρόνια ως μνηστή του Καρόλου επέλεγε συχνά να φοράει ρούχα με φουσκωτά μανίκια, κορδέλες, γιακάδες Πίτερ Πάν, παστέλ αποχρώσεις και λουλουδάτα σχέδια-κάτι μεταξύ βιβλιοθηκονόμου και μέλος πανεπιστημιακής αδελφότητας.

Ωστόσο, μετά το διαζύγιο, το στυλ της Diana άλλαξε. Φορούσε ανδρικά μπλέιζερ σε έντονες γραμμές και κομψά, αστραφτερά φορέματα. Για λιγότερο επίσημες εμφανίσεις μπορεί να διάλεγε στενά, ψηλόμεσα τζιν παντελόνια, oversized φούτερ και καπέλα του μπέιζμπολ- ένα στυλ επιδραστικό ακόμα και σήμερα. 

Στις μέρες μας οι πολυάριθμοι νεαροί θαυμαστές του στυλ της υπογραμμίζουν την μικρή επανάσταση που έκανε απέναντι στις κοινωνικές προσδοκίες σχετικά με τρόπο που πρέπει να ντύνονται οι γυναίκες και στην ταύτιση του «θηλυκού» με το «πριγκιπικό» στυλ.

Πρόσφατα, ο 30χρονος σχεδιαστής Jack Carlson κυκλοφόρησε ένα πιστό αντίγραφο του πουλόβερ με τα πρόβατα, σε συνεργασία με τις Muir και Osborne, τα πλεκτά ξεπούλησαν μέσα σε 24 ώρες. «Δεν είχεμε προσχεδιάσει να συμπέσει η κυκλοφορία τους με την νέα σεζόν του The Crown, αναφερει ο ίδιος. Αν ξέραμε πόσο πανικό θα προκαλούσαν θα είχαμε φτιάξει πολλά περισσότερα κομμάτια».

Με πληροφορίες από: New Yorker 

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024