Η Μπάνι είναι μια πανέμορφη και πανέξυπνη σκυλίτσα που μιλά…ανθρώπινα. Ή, έστω, περίπου.
Μετρά ήδη πάνω από 5 εκατομμύρια followers στο Tik Tok, ενώ η «μαμά» της, η Alexis Devine, της μαθαίνει να μιλά χρησιμοποιώντας ένα σύστημα επικοινωνίας με ηχογραφημένες λέξεις, τις οποίες χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ομιλία τους.

Κάθε φορά που η Μπάνι πατάει ένα από τα κουμπιά (ξεπερνούν το 70 σε αριθμό) ακούγεται και η αντίστοιχη λέξη ή φράση, όπως παραλία, νερό, μαμά, βοήθεια και πολλές άλλες.

Σύμφωνα με το Today, η Αλέξις ξεκίνησε με την λέξη «έξω». Πατούσε το κουμπί και ύστερα έλεγε τη λέξη και φωναχτά, πριν την αφήσει να βγει. Ύστερα από τρεις εβδομάδες, η σκυλίτσα πατούσε μόνη της το κουμπί!

@what_about_bunnyHigh tides + high winds = waves ##communication ##fypシ ##aac ##bunnythedog ##talkingdog ##waves

♬ original sound – I am Bunny

Στα βίντεο βλέπουμε τη σκυλίτσα να επικοινωνεί με την ιδιοκτήτριά της, όπου, μέσα από τα ειδικά κουμπιά, απαντά ή κάνει ερωτήσεις, την ενημερώνει ότι πεινάει ή ότι χρειάζεται βοήθεια.

«Πιστεύω ότι απομνημονεύει τη θέση τους, όπως κάνουμε με τα γράμματα στο πληκτρολόγιο όσοι γράφουν με τυφλό σύστημα. Ή όπως οι πιανίστες μπορούν να παίξουν φανταστικά στο πιάνο, χωρίς να πρέπει να κοιτάξουν τα πλήκτρα. Κάπως έτσι. Κάτι σαν την μυική μνήμη» είπε η Αλέξις στη The News Tribune.

Μάλιστα, η Μπάνι συμμετέχει ήδη σε μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, η οποιά έχει στόχο να εξηγήσει πώς αντιλαμβάνονται τη γλώσσα μας τα σκυλιά.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο