Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθερη η «Μαύρη Χήρα» μετά από 12 χρόνια φυλάκισης

Ελεύθερη η «Μαύρη Χήρα» μετά από 12 χρόνια φυλάκισης

Με όψη από γρανίτη και μαύρα ρούχα άκουσε την ετυμηγορία του Δικαστηρίου για την δολοφονία του συζύγου της η « Μαύρη Χήρα». Μια υπόθεση που συγκλόνισε για 20 χρόνια την κοινή γνώμη. Και τώρα είναι ελεύθερη

H αποκαλούμενη «Μαύρη Χήρα», Barbara Kogan, η οποία δολοφόνησε το σύζυγό της το 1990, βγήκε από την φυλακή μετά από 12 χρόνια κράτησης.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ από την αγριότητα της δολοφονίας του βαθύπλουτου επιχειρηματία, συζύγου της.

Η Kogan είχε πληρώσει 40.000 $ έναν επαγγελματία εκτελεστή για να δολοφονήσει τον σύζυγό της. Ο εκτελεστής πυροβόλησε τρεις φορές στην πλάτη τον George Kogan την ώρα που μετέφερε τα ψώνια στο σπίτι της ερωμένης του στην 69η οδό του Μανχάταν, της Νέας Υόρκης.

Η 28χρονη, τότε, ερωμένη του Kogan, Hawkins, έτρεξε προς τον αιμόφυρτο εραστή της ουρλιάζοντας ότι τον δολοφόνησε η συζυγός του.

Η «Μαύρη χήρα», αντί να πάει στο νοσοκομείο , όπου μεταφέρθηκε νεκρός ο σύζυγός της, κάλεσε στο σπίτι της μια κομμώτρια και πλήρωσε 500 $ για να της φτιάξει τα μαλλιά.

Για δύο δεκαετίες οι εισαγγελείς και οι ντεντέκτιβς του Μανχάταν ερευνούσαν την υπόθεση και η Kogan  καταδικάστηκε το 2010.

Η Kogan, τότε  67 ετών – ονομάστηκε «Μαύρη Χήρα» τόσο για τη δηλητηριώδη ψυχή της όσο και για την τάση της να φορά μόνιμα  μαύρα ρούχα-, είχε προφυλακιστεί ήδη 2 χρόνια και ολοκλήρωσε την ποινή της -12ετή κάθειρξη- πριν λιγες μέρες.

Είχε περάσει τα περισσότερα από τα τελευταία 20 χρόνια, μετά την δολοφονία του συζύγου της ως  μια ελεύθερη γυναίκα – ακόμη και όταν ο πρώην δικηγόρος του πρώτου  διαζυγίου της είχε καταδικαστεί γιατί μεσολάβησε για να βρει τον εκτελεστή – απολαμβάνοντας  4,3 εκατομμύρια  δολάρια από τα τέσσερα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχε ο σύζυγος της, Τζορτζ.

Sports in

Ολυμπιακός: Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024