Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εφαρμογή της Amazon διαβάζει και δακτυλογραφεί τα χειρόγραφα

Εφαρμογή της Amazon διαβάζει και δακτυλογραφεί τα χειρόγραφα

Η Amazon κυκλοφόρησε ένα νέο προϊόν το οποίο μπορεί να διαβάσει χειρόγραφα κείμενα, να τα δακτυλογραφήσει και να τα αποθηκεύσει.

Πολλοί γράφουν με ασταθές χέρι, τα σχήματα των γραμμάτων τους δεν είναι σαφή και δυσκολεύουν τους υπόλοιπους όταν διαβάζουν χειρόγραφά τους.

«Γιατρός είσαι;» είναι μια από τις ερωτήσεις για δυσνόητες γραφές με αφορμή το γεγονός ότι πολλές ιατρικές συνταγές είναι «ακαταλαβίστικες» για το ευρύ κοινό όχι μόνο λόγω της ορολογίας τους .

Άλλοι χρησιμοποιούν τον όρο «κολλυβογράμματα» ή «κορακίστικα» ή και άλλους.

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και των υπολογιστών που μπορούν να «διαβάσουν» ένα κείμενο φέρνει νέα προϊόντα στο προσκήνιο, που δίνουν λύσεις για μια σειρά από προβλήματα.

Η Amazon κυκλοφόρησε ένα νέο προϊόν το οποίο μπορεί να διαβάσει χειρόγραφα κείμενα, να τα δακτυλογραφήσει και να τα αποθηκεύσει.

Λέγεται  Amazon Textract.

Η ακόλουθη εικόνα δείχνει ένα παράδειγμα εγγράφου που περιέχει ένα μείγμα δακτυλογραφημένου και χειρόγραφου κειμένου και το έγγραφο στο οποίο έχει μετατραπεί.

Όπως αναφέρει η εταιρεία στην ιστοσελίδα της τα έγγραφα είναι ένα βασικό εργαλείο για επικοινωνία, συνεργασία, τήρηση αρχείων και συναλλαγές σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων των οικονομικών, ιατρικών, νομικών και ακινήτων.

«Η μορφή των δεδομένων μπορεί να αποτελέσει μια επιπλέον πρόκληση στην εξαγωγή δεδομένων, ειδικά εάν το περιεχόμενο είναι δακτυλογραφημένο, χειρόγραφο ή ενσωματωμένο σε μια φόρμα ή πίνακα. Επιπλέον, η εξαγωγή δεδομένων από τα έγγραφά σας χειροκίνητα, είναι επιρρεπής σε σφάλματα, χρονοβόρα, ακριβή. Το Amazon Textract είναι μια υπηρεσία μηχανικής μάθησης (ML) που εξάγει κείμενα και άλλα δεδομένα από έγγραφα, καθώς και πίνακες και φόρμες».

Το Amazon Textract υποστηρίζει χειρόγραφα σε αγγλικά έγγραφα και έχει κάνει επέκταση της γλωσσικής υποστήριξης για την εξαγωγή έντυπου κειμένου από έγγραφα που έχουν πληκτρολογηθεί στα ισπανικά, πορτογαλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.

Η ελληνική γλώσσα είναι μικρή αγορά και η ανάγνωρισή της από την μηχανική μάθηση θα έλθει μάλλον αργότερα.

Πολλά έγγραφα, όπως έντυπα ιατρικής γνωμάτευσης ή αιτήσεις απασχόλησης, περιέχουν τόσο χειρόγραφο όσο και έντυπο κείμενο. Η ικανότητα εξαγωγής κειμένου και γραφής ήταν μια ανάγκη που μας ζήτησαν οι πελάτες μας, λέει η εταιρεία. Το Amazon Textract μπορεί πλέον να εξαγάγει έντυπο κείμενο και χειρόγραφα από έγγραφα γραμμένα στα Αγγλικά με υψηλά ποσοστά ακρίβειας, είτε πρόκειται για κείμενο ελεύθερης μορφής είτε για κείμενο ενσωματωμένο σε πίνακες και φόρμες. Τα έγγραφα μπορούν επίσης να περιέχουν συνδυασμό κειμένου ή χειρόγραφου κειμένου.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024