Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάσημοι: γαλλικός ιστότοπος δημοσίευσε εκατό νεκρολογίες ζωντανών

Διάσημοι: γαλλικός ιστότοπος δημοσίευσε εκατό νεκρολογίες ζωντανών

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο Πελέ, ο Κλίντ Ίστγουντ ανάμεσα στους εκατό διάσημους που πέθαναν με μιας για τους χρήστες γαλλικού ιστότοπου.

Οι νεκρολογίες τους ήταν υπερβολικά… υπερβολικές.

Άλλωστε, « ο νεκρός δεδικαίωται»

Για λίγο την περασμένη Δευτέρα οι χρήστες ενός γαλλικού ιστότοπου ειδήσεων, του (δημόσιου) Διεθνούς Γαλλικού Ραδιοφώνου, έμαθαν ξαφνικά για την απώλεια δεκάδων διασημοτήτων και παγκόσμιων ηγετών.

Οι θάνατοι της Βασίλισσας Ελισάβετ Β ‘της Αγγλίας, του Πέλε,  μύθου του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας. του Κλιντ Ίστγουντ, της Μπριζίτ Μπαρντό και άλλων ήταν γεγονός για όσους ενημερώνονταν από τον ιστότοπο..

Όπως αποδείχθηκε, ο ιστότοπος του Radio France Internationale είχε δημοσιεύσει κατά λάθος 100 σχεδόν έτοιμες νεκρολογίες για εξέχουσες προσωπικότητες.

Αρκετές ώρες αφότου δημοσιεύθηκαν  οι νεκρολογίες τη Δευτέρα, ο δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός, ο οποίος μεταδίδεται στη Γαλλία και στο εξωτερικό, ζήτησε συγγνώμη και άρχισε να κατεβάζει τις αναρτήσεις των νεκρολογιών.

Ανέφερε ότι τα μη επεξεργασμένα πρόχειρα δημοσιεύθηκαν κατά λάθος καθώς μετέφερε τον ιστότοπό του σε ένα νέο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου.

Είνια γεγονός ότι οι νεκρολογίες φαινόταν πως δεν ειναι ολοκληρωμένες αφού υπήρχαν σημεία με χχχχχ όπου θα αναφερόταν η ημερομηνία θανάτου, η ηλικία και άλλα τέτοια στοχεία.

Οι διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως το Google και το Yahoo News, πήραν αυτόματα μερικά από τα άρθρα.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός ζήτησε συγγνώμη πρώτα απ ‘όλα από τους ενδιαφερόμενους, τους οποίους «πέθανε…πρόωρα» και ορισμένοι απάντησαν με καλό χιούμορ.

«Δεν έχουν όλοι την ευκαιρία να δουν τη νεκρολογία τους όσο ζουν ακόμη», είπε ο Αμπντουλάι Γουάντ, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Σενεγάλης από το 2000 έως το 2012, στο Facebook. Ο κ. Wade, 94 ετών, δημοσίευσε μια τρέχουσα φωτογραφία του ντυμένη στα μπλε και χαλαρώνοντας έξω σε μια καρέκλα γκαζόν.

Ο Μπερνάρ Ταπί, επιχειρηματίας με κατηγορίες για σκάνδαλα και πρώην πρόεδρος της Ολύμπικ Μαρσέιγ είδε για τρίτη φορά στη ζωή του την νεκρολογία του. Πριν από τρία χρόνια και η Le Monde είχε δημοσιεύσει κατά λάθος την νεκρολογία του.

Πάντα, οι δημοσιογράφοι ετοιμάζουν «σε ψυγείο» τέτοια θέματα για να μην τρέχουν την τελευταία στιγμή, όταν συμβεί ξαφνικά το μοιραίο. Εξάλλου, οι New york Times έχουν δημοσιεύσει πολλά άρθρα για να εξηγήσουν στο παγκόσμιο κοινό τους πως μπορούν και δημοσιεύουν τόσο γρήγορα νεκρολογίες και πως τις φτιάχνουν.

Έχουν έτοιμες περισσότερες από 1.500 νεκρολογίες.

Για τον Στηβ Τζόμπς, ο οποίος πέθανε 5 Οκτωβρίου 2011, μια νεκρολογία – με έκταση 3.500 λέξεις -, είχαν αρχίσει να την ετοιμάζουν από το 2007.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024