Το κοινό πετάει 53 εκατομμύρια μάσκες κάθε μέρα στο Ηνωμένο Βασίλειο σε ένα βουνό αποβλήτων, που κινδυνεύει να δημιουργήσει μια μεγάλη περιβαλλοντική κρίση, δήλωσε μια εταιρεία αποβλήτων.

Προβλήματα στο περιβάλλον

Ο τεράστιος αριθμός μασκών προσώπου που τοποθετούνται στον κάδο ή πέφτουν στο δρόμο δημιουργούν ανησυχίες σχετικά με την ποσότητα που μπορεί να καταλήξει σε ποτάμια και στη θάλασσα, δήλωσε η Charlotte Green, από την εταιρεία αποβλήτων TradeWaste.co.uk.

«Αν περπατήσετε σε οποιοδήποτε δρόμο τώρα θα δείτε μάσκες μίας χρήσης μαζί με φύλλα σε υδρορροές, οι άνθρωποι τις πετάνε μετά τη χρήση», είπε.

«Γνωρίζουμε ότι 53 εκατομμύρια στέλνονται στον χώρο υγειονομικής ταφής κάθε μέρα – αλλά πόσοι καταλήγουν αλλού είναι το πολύ τρομακτικό κομμάτι». Είπε ότι βρέθηκαν μάσκες σε ρυάκια, ποτάμια και ωκεανούς – όπως συμβαίνει με τα πλαστικά μπουκάλια μιας χρήσης.

Posted by The Guardian on Wednesday, 18 November 2020

Το TradeWaste.co.uk ρώτησε 4.500 μέλη του κοινού σχετικά με τη χρήση μάσκας προσώπου τον Νοέμβριο.

Δήλωσε ότι απορρίφθηκαν μάσκες και άλλα είδη προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού σε σχεδόν ένα τρίτο των παραλιών που ερευνήθηκαν αυτό το φθινόπωρο.

Οι μάσκες προσώπου μίας χρήσης κατασκευάζονται:

  • Εξωτερικό μη υφασμένο πλαστικό ύφασμα
  • Φίλτρο πολυμερούς με τήξη όπως πολυπροπυλένιο
  • Εσωτερικό μη υφασμένο πλαστικό ύφασμα
  • Άλλα – Από βαμβάκι και μεταλλικό κομμάτι για τη μύτη

Η Green είπε ότι οι μάσκες μίας χρήσης περιείχαν βρόχους αυτιών και μεταλλικά κομμάτια που χρησιμοποιήθηκαν για να πιάσουν τη μύτη, τα οποία ήταν συχνά άθικτα όταν απορρίφθηκαν οι μάσκες, προκαλώντας φόβους ότι θα μπορούσαν να μπλεχτούν σε ζώα και άγρια ​​ζώα, ειδικά όταν καταλήγουν σε ποτάμια.

Πού κατέληξε η σχετική έρευνα;

58,8 εκατομμύρια μάσκες προσώπου χρησιμοποιούνται καθημερινά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 10% επαναχρησιμοποιείται, το 90% απορρίπτεται.

Οι μάσκες προσώπου αποστέλλονται στον χώρο υγειονομικής ταφής καθημερινά.

Παγκόσμια 129 δισεκατομμύρια μάσκες προσώπου 129bn χρησιμοποιούνται ανά μήνα. «Εμείς ως χώρα χρειαζόμαστε καλύτερες μεθόδους για να αντιμετωπίσουμε τους τεράστιους αριθμούς μασκών μιας χρήσης που πετιούνται – οι περισσότερες δε μπορούν να ανακυκλωθούν. Εάν συνεχιστούν οι περιορισμοί και η χρήση μάσκας, αυτό το ζήτημα θα επιδεινωθεί σταδιακά – πρέπει να γίνει μια ιδιάζουσα δράση σήμερα », δήλωσε η Green.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr