Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
The Crown : Η απεικόνιση αυτού του show εποχής είναι το «απόλυτο σκουπίδι» είπε ο Άντριου Μπρίτζεν

The Crown : Η απεικόνιση αυτού του show εποχής είναι το «απόλυτο σκουπίδι» είπε ο Άντριου Μπρίτζεν

«Δεν αντέχω να παρακολουθώ πια το The Crown και την παράλογη, μισητή απεικόνιση της Μάργκαρετ Θάτσερ. Κρίμα» - (Τιμ Μοντγκόμερι)

Οι παραγωγοί και οι συγγραφείς του The Crown δεν είναι «ξένοι» σε σημείο διαμάχης σχετικά με τον τρόπο που το σόου αναπαριστά τους βασιλικούς δείχνοντάς τους σε δύσκολες στιγμές – ούτε είναι ξένοι και σε κάποιες αλλαγές που αποσκοπούν στο συμφέρον της αφηγηματικής συνέπειας.

Η πρεμιέρα

Την Κυριακή, η σεζόν 4 έκανε πρεμιέρα και μεγάλο μέρος του αρχικού κύματος επαίνων είχε να κάνει με την ευπρόσδεκτη προσθήκη της πριγκίπισσας Diana της Emma Corrin στο καστ.

Είναι μια υπενθύμιση για το πώς, μπαίνοντας στη δεκαετία του 1980, η παράσταση πλησιάζει τώρα σε μερικές πολύ ζωντανές πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Την Παρασκευή, μερικά μέλη του στρατού υπέβαλαν το πρώτο παράπονο, σημειώνοντας στους Times, «σίγουρα αυτά τα τηλεοπτικά στούντιο πρέπει να συντάσσονται με έναν επιλοχία ή άλλον στρατιωτικό εκπαιδευτή για να βεβαιωθούν ότι οι ηθοποιοί μαθαίνουν να κρατούν τον καρπό τους ίσιο», δήλωσε ο στρατηγός Λόρδος Dagnatt, πρώην αρχηγός του στρατού.

Στο Twitter, ο Michael Forsyth, μέλος της Βουλής των Λόρδων, παραπονέθηκε ότι ήταν μόνο ένα βήμα από το The Spitting Image, μια τηλεοπτική εκπομπή της δεκαετίας του 1980 που απεικόνιζε μέλη της βασιλικής οικογένειας ως εξαιρετικά μεγάλες μαριονέτες λατέξ.

Αντιδράσεις

«Υπέροχη ηθοποιός, αλλά γελοίο και τρομακτικό σενάριο», έγραψε. «Κακή παράσταση καθώς ετοιμάζουμε να γιορτάσουμε 70 χρόνια άψογης υπηρεσίας από την Αυτού Μεγαλειότητα της Βασίλισσας».

Όσον αφορά την απεικόνιση του Gillian Anderson για τη Μάργκαρετ Θάτσερ και τον θάνατο του Λόρδου Mountbatten, που έπαιξε ο Charles Dance, σε βομβαρδισμό του IRA, οι επικρίσεις ήταν λίγο πιο σοβαρές.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο Άντριου Μπριτζεν, βουλευτής του Tory από το Leicestershire, δήλωσε στο Mail την Κυριακή ότι πίστευε ότι η απεικόνιση αυτού του show εποχής είναι το «απόλυτο σκουπίδι».

«Ζωγραφίζουν μια εικόνα της κυρίας Θάτσερ και αυτή την περίοδο για μια γενιά που δε θυμάται πώς ήταν να ζεις μέσα από τις φρίκες που διαπράττονταν από αυτούς τους τρομοκράτες», είπε.

«Οι άνθρωποι ζούσαν με φόβο, ειδικά σε πόλεις όπως το Μπέρμιγχαμ, όπου οι άνθρωποι φοβόντουσαν να βγουν μετά τη δολοφονία πολλών ανθρώπων από τον βίαιο IRA στις βομβιστικές επιθέσεις.»

Σε αντίθεση με τη χούφτα των Θατσερικών που παραδέχτηκαν ότι η Anderson κατέστρεψε τον τρόπο της, ο συντηρητικός σχολιαστής Τιμ Μοντγκόμερι είπε: «Δεν αντέχω πλέον να παρακολουθώ το The Crown και την παράλογη, μισητή απεικόνιση της Μάργκαρετ Θάτσερ», έγραψε. «Κρίμα».

Στις απαντήσεις στο tweet, οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν το εικονικό βίντεο μιας σκωτσέζικης γυναίκας που καταραζόταν το όνομα της Θάτσερ την ημέρα της κηδείας της. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι θαυμαστές της Θάτσερ είχαν προσβληθεί από το σόου της Iron Lady.

Η Camilla Long, αρθρογράφος των Sunday Times, έγραψε ότι πραγματικά αναζωογονήθηκε από την εμφάνιση της Θάτσερ στην εκπομπή.

«Δε νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένα πράγμα που είπε και να μη συμφώνησα», έγραψε, προσθέτοντας ότι αν όχι τίποτα άλλο, της υπενθύμισε πόσο «χλωμός» είναι ο Μπόρις Τζόνσον σε σύγκριση με εκείνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024