Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Google Photos : Πώς να ελέγξετε άμεσα πόσος χώρος απομένει

Google Photos : Πώς να ελέγξετε άμεσα πόσος χώρος απομένει

Την 1η Ιουνίου 2021, η εταιρεία θα απενεργοποιήσει τον δωρεάν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο της για τις Φωτογραφίες Google

Το Google Photos προσφέρει απεριόριστο χώρο αποθήκευσης τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά αυτή η υποστήριξη λήγει το 2021, πράγμα που σημαίνει ότι θα  χρειαστεί να δείτε τις ρυθμίσεις  στον λογαριασμό σας Google.

Την 1η Ιουνίου 2021, η εταιρεία θα απενεργοποιήσει τον δωρεάν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο της για τις Φωτογραφίες Google και αντίθετα οι εικόνες που ανεβάζετε από αυτήν την ημερομηνία θα υπολογίζονται στα 15 GB αποθηκευτικού χώρου που παρέχονται δωρεάν με τον λογαριασμό σας Google.

Αυτός είναι επίσης ο χώρος που θα χρησιμοποιείτε για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εγγράφων μέσω του Google Drive και άλλων υπηρεσιών Google, οπότε ακόμα κι αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει τα 15 GB σας για εικόνες, ενδέχεται να βρείτε ότι μάλλον δεν έχετε άλλο χώρο.

Πόσος αποθηκευτικός χώρος έχει απομείνει;

Αυτό είναι ένα σχετικά εύκολο βήμα και θα χρειαστείτε τη συσκευή σας που είναι συνδεδεμένη στον Λογαριασμό σας Google για να μπορείτε να το κάνετε.

Αυτό μπορεί να είναι το τηλέφωνο Android, το iPhone ή ο υπολογιστής σας. Ανοίξτε την εφαρμογή Google Photos και θα σας υποδεχτούν οι πιο πρόσφατες φωτογραφίες που έχετε τραβήξει και διάφορα άλλα στοιχεία, όπως φωτογραφίες από προηγούμενα χρόνια.

Πατήστε στην επάνω δεξιά γωνία (όπου βρίσκεται η εικόνα του Λογαριασμού σας Google) και θα δείτε τον προσωπικό σας λογαριασμό.

Κάτω από αυτό, θα δείτε μια ενότητα που σας καθοδηγεί στον Χώρο αποθήκευσης λογαριασμού σας και σας λέει ακριβώς πόσα απομένουν να χρησιμοποιήσετε.

Θα σας δείξει ένα προειδοποιητικό μήνυμα για τη χωρητικότητα  που έχει απομείνει και αν βλέπετε έντονο κόκκινο χρώμα, σημαίνει ότι πλησιάζετε το μέγιστο όριο αποθήκευσης στο Google Photos.

Πατήστε σε αυτήν την ενότητα και θα δείτε περισσότερες πληροφορίες. Ορισμένοι λαμβάνουν επίσης μια εκτίμηση για πόσο περισσότερο θα διαρκέσουν 15 GB αποθηκευτικού χώρου, για να έχουν μια ιδέα για το πόσο περισσότερο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Θυμηθείτε, μπορείτε να συνεχίσετε να ανεβάζετε φωτογραφίες έως την 1η Ιουνίου χωρίς να υπολογίζετε αυτό το όριο.

Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θέλετε να ρίξετε μια ματιά στο Google cloud storage για να δείτε από πού μπορείτε να μειώσετε χώρο, ή ίσως θέλετε να μεταβείτε σε άλλη πλατφόρμα αποθήκευσης cloud.

Θα μου πει η Google όταν τελειώνει ο χώρος;

Η Google αναφέρει ότι θα ειδοποιεί τους χρήστες που βρίσκονται κοντά ή πάνω από το όριο τους μόλις πλησιάσει η 1η Ιουνίου.

Υπάρχει επίσης μια ποικιλία νέων εργαλείων που θα σας βοηθήσουν να διαγράψετε παλαιότερες φωτογραφίες που μπορεί να μην θέλετε.

Για παράδειγμα, θα προσφέρει εργαλεία που επισημαίνουν τις μεγαλύτερες φωτογραφίες για τις οποίες έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας ή θολές εικόνες που πιστεύει ότι ίσως θέλετε να διαγράψετε.

Σύμφωνα με την επίσημη ανάρτηση του ιστολογίου της Google, η εταιρεία θα παρουσιάσει αυτά τα εργαλεία τον Ιούνιο του 2021.

Εάν διαθέτετε smartphone Google Pixel, θα μπορείτε να συνεχίσετε να ανεβάζετε φωτογραφίες υψηλής ποιότητας στον λογαριασμό σας χωρίς να υπολογίζετε τον χώρο αποθήκευσης cloud.

Πόσα πρέπει να πληρώσω για επιπλέον χώρο αποθήκευσης;

Εάν έχετε φτάσει το όριο των 15 GB και δεν θέλετε να χάσετε καμία από τις φωτογραφίες σας, θα πρέπει να εγγραφείτε για έναν λογαριασμό Google One που σας παρέχει περισσότερο χώρο αποθήκευσης από τη δωρεάν έκδοση.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024