Περισσότερα αιτήματα κατάργησης υλικού λόγω πνευματικών δικαιωμάτων έρχονται στο Facebook και στο Instagram.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει στους διαχειριστές σελίδων σε όλο τον κόσμο να υποβάλουν εικόνες και βίντεο για προστασία των δικαιωμάτων, επεκτείνοντας τις δυνατότητες του Rights Manager, μετά από μία πρώτη πιλοτική δοκιμή από περιορισμένο δίκτυο συνεργατών.

Κάτι τέτοιο πρακτικά σημαίνει ότι περισσότεροι δημιουργοί περιεχομένου, αλλά και brands θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αιτήματα κατάργησης υλικού που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα -μέσω επαναφορτωμένων βίντεο και εικόνων που κατέχουν τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram.

Αυτοί οι δημιουργοί θα έχουν επίσης την επιλογή να κερδίσουν χρήματα εάν το εκ νέου μεταφορτωμένο περιεχόμενό τους δημιουργεί έσοδα από διαφημίσεις σε ροή.

Το Facebook ξεκίνησε την υποστήριξη για την προστασία πνευματικών δικαιωμάτων για οπτικό υλικό μόλις τον περασμένο  Σεπτέμβριο.

Παρόλο που ο καθένας μπορεί να διεκδικήσει πνευματικά δικαιώματα για μια εικόνα, οι διαφορές μεταξύ των πιθανών κατόχων δικαιωμάτων συνήθως καταλήγουν στο ποιος υπέβαλε την αξίωση πρώτα.

Εάν οι δημιουργοί θέλουν να υποβάλουν ένσταση για τις αποφάσεις του Facebook, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις φόρμες αναφοράς IP του Facebook.

Το γεγονός ότι οι χρήστες μπορούν τώρα να παρακολουθούν και να προστατεύουν φωτογραφίες και βίντεο στο Facebook, είναι μια σημαντική αλλαγή για την πλατφόρμα, ειδικά ενόσω διευρύνονται οι δυνατότητες για τους χρήστες.

Το Instagram από την άλλη είναι ακόμα πιο δύσκολη περιοχή προκειμένου να καταργηθούν εικόνες, λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι λογαριασμοί αναδημοσιεύουν συχνά υλικό που δεν τους ανήκει και συνήθως απλά προσθέτουν με ετικέτα, το όνομα του account από τον οποίο προέρχεται η εικόνα.

Ενώ ολοένα και περισσότερες σελίδες αρχίζουν να διεκδικούν την ιδιοκτησία, τα αιτήματα για κατάργηση περιεχομένου λόγω πνευματικών δικαιωμάτων ενδέχεται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν το Instagram και τον αριθμό των επανακοινοποιήσεων στην πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr