Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λαμποργκίνι : Δείτε το αμάξι που πιθανόν να μην αγοράσετε ποτέ - Φώτο

Λαμποργκίνι : Δείτε το αμάξι που πιθανόν να μην αγοράσετε ποτέ – Φώτο

Το σήμα της Lamborghini απεικονίζει έναν ταύρο που επιτίθεται και αυτό ήταν μια προσωπική επιλογή του Φερούτσιο Λαμποργκίνι

Η Λαμποργκίνι (Ιταλ. Lamborghini) είναι ιταλική εταιρεία κατασκευής σπορ υπεραυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων (supercars) και γεωργικών ελκυστηρων.

Το σύμβολο

Η έδρα της είναι στη Σάντ’ Άγκατα Μπολονέζε κοντά στη Μόντενα, στην επαρχία Μόντενα της Ιταλίας. Ιδρύθηκε το 1963 από τον Φερούτσιο Λαμποργκίνι (Ferruccio Lamborghini).

Τον Σεπτέμβριο του 1998, η Lamborghini εξαγοράστηκε από την Audi, με αποτέλεσμα να ενταχθεί στον Όμιλο Volkswagen, όπου ανήκει μέχρι σήμερα.

Το σήμα της Lamborghini απεικονίζει έναν ταύρο που επιτίθεται και αυτό ήταν μια προσωπική επιλογή του Φερούτσιο Λαμποργκίνι.

Για την ακρίβεια, χρησιμοποίησε το ζώδιό του, που ήταν Ταύρος, καθώς γεννήθηκε στις 28 Απριλίου 1916, ως σήμα για την εταιρεία του.

Ταυτόχρονα, για τον ίδιο λόγο, καθιέρωσε εξ αρχής την παράδοση να δίνει στα μοντέλα της εταιρείας ονόματα διάσημων ταύρων, κυρίως από ταυρομαχίες, μια παράδοση που συνεχίζεται από την εταιρεία μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με το l.wikipedia.org, το πρώτο SUV στην ιστορία της φίρμας, το οποίο και μπήκε στην παραγωγή τον Φεβρουάριο του 2018, ονομάστηκε Lamborghini Urus, δηλαδή Ούρος (γνωστός και ως βους o αρχέγονος), ο πρόγονος της οικόσιτης αγελάδας.

Φώτο

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024