Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπίτι με το MEGA: Ο Στέφανος Κορκολής χάρισε στο κοινό μια υπέροχη τρίωρη συναυλία

Σπίτι με το MEGA: Ο Στέφανος Κορκολής χάρισε στο κοινό μια υπέροχη τρίωρη συναυλία

Το «Σπίτι με το MEGA» γνώρισε μια από τις καλύτερες βραδιές του με συγκινητικές στιγμές, μεγάλες επιτυχίες και λόγια αγάπης από στον συνθέτη και τους εκλεκτούς καλεσμένους του

Ο Στέφανος Κορκολής ανέβηκε στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και έφερε τα πάνω κάτω.

Το «Σπίτι με το MEGA» γνώρισε μια από τις καλύτερες βραδιές του με συγκινητικές στιγμές, μεγάλες επιτυχίες και λόγια αγάπης από στον συνθέτη και τους εκλεκτούς καλεσμένους του.

Η εκπομπή που έκανε αίσθηση στο κοινό όλο της χώρας έριξε τα social media και έδωσε την ευκαιρία στους τηλεθεατές του ΜΕGA να γνωρίσουν μια σπουδαία ερμηνεύτρια.

Η Σοφία Μανουσάκη τραγούδησε δίπλα στον Στέφανο Κορκολή, τον μέντορά της όπως τον χαρακτηρίζει, κομμάτια δύσκολα και απαιτητικά σε άρτιες εκτελέσεις πλημμυρισμένες από συναίσθημα.

Η βραδιά έκλεισε με ένα σπάνιο βίντεο με τον Μίκη Θεοδωράκη να μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον συνθέτη.

«Ο Μίκης Θεοδωράκης με αγκάλιασε με μια πατρική αγκαλιά, με έμαθε πράγματα, όχι μόνο στη μουσική, αλλά και για τη ζωή την ίδια» ανέφερε ο γνωστός καλλιτέχνης για τον μεγάλο δημιουργό.

«Ο Στέφανος στο παίξιμό του συνδυάζει τον Απόλλωνα με τον Διόνυσο, μπορεί να γίνεται από τη μία στιγμή στην άλλη Απόλλων ή Διόνυσος, αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο» σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης για τον Στέφανο Κορκολή.

«Δεν είσαι εδώ» από τον Κώστα Μακεδόνα

«Ο Κώστας Μακεδόνας είναι για μένα από τις λίγες αντρικές φωνές που έχουμε σήμερα που πραγματικά μπορούν να δώσουν αυτό το κάτι παραπάνω σε αυτό που λέγεται ελληνικό τραγούδι. Είμαστε πολύ φίλοι, δισκογραφικά δεν έχουμε συνεργαστεί ακόμα. Είναι απωθημένο μου να του γράψω και νομίζω ότι θα συμβεί πολύ σύντομα. Σήμερα ο Κώστας θα πει τραγούδια που έχουν ακουστεί από γυναικείες φωνές και θα σας δώσουν μια εικόνα του τι μπορεί να είναι η συνεργασία μου μαζί του», είπε ο Στέφανος Κορκολής υποδεχόμενος στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά τον Κώστα Μακεδόνα.

Ο Κώστας Μακεδόνας στη συνέχεια ερμήνευσε με την ιδιαίτερη φωνή του το «Δεν είσαι εδώ» σε στίχους του Παρασκευά Καρασούλου και μουσική του Στέφανου Κορκολή που έχει ερμηνεύσει πρώτη η Δήμητρα Γαλάνη το 1989.

Κάθε φορά που με κοιτάζεις…

«Θεωρώ μία από τις πιο σημαντικές στιγμές σε μια συναυλία, όταν σας παρουσιάζω τους φίλους μου πάνω από όλα και μετά συνεργάτες μου», είπε ο Στέφανος Κορκολής και παρουσίασε την ομάδα του, τους μουσικούς που βρέθηκαν στο πλάι του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σε ακόμα μία συναυλιακή βραδιά στο MEGA.

Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη ερμήνευσαν στη συνέχεια το «Κάθε φορά που με κοιτάζεις» σε στίχους της Ρεβέκκας Ρούσση και το «Στους πέντε ανέμους» σε στίχους της Ιφιγένειας Γιαννοπούλου. Η μουσική είναι του Στέφανου Κορκολή.

Τώρα τι θέλεις να σου πω…

Την χρυσή δεκαετία του 1990 θύμισε στους τηλεθεατές του MEGA ο Στέφανος Κορκολής.

Τραγούδια που γνώρισαν τεράστια επιτυχία και δίσκοι που πώλησαν χιλιάδες αντίτυπα έκαναν τον συνθέτη ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό όλων των ηλικιών.

«Σκόνη και θρύψαλα», «Καρδιά μου λιώνω», «Το σημάδι του Σκορπιού» και το «Χωρίς εσένα» στη μοναδική συναυλία του Στέφανου Κορκολή για το «Σπίτι με το MEGA».

«Libertango» και «Malo malo

O διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας Στέφανος Κορκολής μάγεψε τους τηλεθεατές του «Σπίτι με το MEGA», με το αριστουργηματικό «Libertango» του Astor Piazzolla.
Μία μελωδία της οποίας η βάση διατηρήθηκε αυτούσια, αλλά με έντονα στοιχεία της μουσικής ταυτότητας του χαρισματικού Στέφανου Κορκολή, που σε συνεπαίρνει σε άλλα μέρη και σε άλλες εποχές.

Στη συνέχεια τη «σκυτάλη» πήρε η Σοφία Μανουσάκη με το εκρηκτικό «Malo malo».

Απόψε θα κάνουμε ένα πάρτι

Ο Στέφανος Κορκολής και η παρέα του διασκεύασαν το «Απόψε λέω να μην κοιμηθούμε», το «Να με προσέχεις», το «Πόσο σε θέλω», το «Φιλαράκι», το «Έλα ψυχούλα μου», το «Σα να μην πέρασε μια μέρα», το «I will survive» και το «Unchain my heart», κάνοντας το κοινό του να χορέψει.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024