Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Aυξάνονται κατά 33.470 τα κρούσματα - Νέο αρνητικό ρεκόρ

Βρετανία : Aυξάνονται κατά 33.470 τα κρούσματα – Νέο αρνητικό ρεκόρ

Υπάρχουν όμως 14.030 ασθενείς στο νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 1.268 στους αναπνευστήρες

Το δραματικό κύμα έρχεται μια μέρα αφότου το Ηνωμένο Βασίλειο έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που ξεπέρασε τους 50.000 θανάτους από τον κοροναϊό.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε «θρηνούμε όλους όσους έχουν φύγει» καθώς η Βρετανία πέτυχε το ζοφερό ορόσημο μετά από 595 περισσότερους θανάτους που καταγράφηκαν χθες. Ο σημερινός αριθμός των θανάτων από την Covid-19 δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει και δεν είναι σαφές τι έχει προκαλέσει την ξαφνική αύξηση των περιπτώσεων.

Το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο

Την περασμένη Πέμπτη, την πρώτη ημέρα του δεύτερου lock-down της Αγγλίας, σημειώθηκαν 24.141 νέες περιπτώσεις κοροναϊού σε ολόκληρη τη Βρετανία.

Ωστόσο, οι περιπτώσεις αυξήθηκαν κατά 33.470 τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης. Αυτό είναι το υψηλότερο μονοήμερο άλμα στον αριθμό των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό από την έναρξη της πανδημίας. Νωρίτερα σήμερα, ισχυρίστηκε ότι ο ρυθμός μετάδοσης κοραναϊού της Βρετανίας είναι τελικά κάτω από το 1, καθώς η κρίσιμη τιμή εκτιμάται τώρα ότι είναι 0,9 σε ολόκληρη τη χώρα.

These are such devastating figures – utterly chilling.

Posted by The Sun on Thursday, 12 November 2020

Υπάρχουν όμως 14.030 ασθενείς στο νοσοκομείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 1.268 στους αναπνευστήρες. Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι τώρα η πέμπτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 50.000 θανάτους μετά τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία, την Ινδία και το Μεξικό.

Και η χώρα έχει δει τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από κοροναϊό στην Ευρώπη. Τον Απρίλιο, ο επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Sir Patrick Vallance, είπε στους βουλευτές ότι ο στόχος ήταν να διατηρηθούν οι θάνατοι κάτω από τους 20.000, περιγράφοντας αυτό ως «καλό αποτέλεσμα». Ωστόσο, αυτός ο αριθμός έχει πλέον περάσει.

Εν τω μεταξύ, ο στρατός έχει συνταχθεί για να πραγματοποιήσει μαζικά τεστ στο Λίβερπουλ, όπου ολόκληρος ο πληθυσμός κάνει τεστ κάθε εβδομάδα.

Τα γρήγορα τεστ θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους Βρετανούς να κοινωνικοποιηθούν ξανά αφού οι δοκιμές έδειξαν ότι θα μπορούσαν να μειώσουν τη μετάδοση κατά 90 τοις εκατό.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024