Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ολλανδία : Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν άνδρα μετά την επίθεση στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

Ολλανδία : Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν άνδρα μετά την επίθεση στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας

«Η έρευνα οδήγησε στον ύποπτο του Zoetermeer και ο άνδρας συνελήφθη σε ένα σπίτι στο Zoetermeer», ανέφερε η αστυνομία της Χάγης σε δήλωση

Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα μετά από πολλούς πυροβολισμούς στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στη Χάγη, προκαλώντας ζημιές, αλλά κανέναν τραυματισμό.

Το χρονικό της επίθεσης

Το περιστατικό συνέβη μια μέρα μετά την έκρηξη μιας βόμβας την ημέρα μνήμης του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, στην οποία παρευρέθηκαν ξένοι διπλωμάτες. Ο 40χρονος ύποπτος συνελήφθη στο Zoetermeer, 10 μίλια (16 χλμ.) από τη Χάγη, περίπου οκτώ ώρες μετά τους πυροβολισμούς στις 6 π.μ.

«Η έρευνα οδήγησε στον ύποπτο του Zoetermeer και ο άνδρας συνελήφθη σε ένα σπίτι στο Zoetermeer», ανέφερε η αστυνομία της Χάγης σε δήλωση.

«Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν επίσης ένα επιβατικό αυτοκίνητο για περαιτέρω έρευνα. Ο ύποπτος κρατείται και θα ανακριθεί».

Η αστυνομία βρήκε αρκετές σφαίρες έξω από την πρεσβεία, ανέφεραν. Πολλές τρύπες στα παράθυρα ήταν δυνατόν να παρατηρηθούν, δήλωσε ένας δημοσιογράφος της Agence France-Presse.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Στίβεν βαν Σάντεν δήλωσε ότι διενεργήθηκε ιατροδικαστική εξέταση που περιελάμβανε «ίχνη στις τρύπες και τις σφαίρες». Η Σαουδική πρεσβεία επιβεβαίωσε ότι κανένας από τους υπαλλήλους της δεν τραυματίστηκε και είπε ότι είχε συμβουλεύσει τους Σαουδάραβες πολίτες στις Κάτω Χώρες να «επιδείξουν προσοχή».

«Οι αξιωματικοί ασφαλείας της Πρεσβείας ενημέρωσαν τις αρχές ασφαλείας για το συμβάν μόλις αυτό συνέβη», ανέφερε η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Η Σαουδική κυβέρνηση «καταδικάζει αυτήν τη δειλή επίθεση και ευχαριστεί τις ολλανδικές αρχές για την άμεση απάντησή τους».

Το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι «το παίρνει πολύ σοβαρά και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις αρχές της Σαουδικής Αραβίας».

Την Τετάρτη, μια βόμβα σε ένα μη μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Τζέντα χτύπησε τον εορτασμό της Ημέρας Ανακωχής, που παρευρέθησαν διπλωμάτες από τη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν.

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024