Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αύγουστος Κορτώ: Δεν εκμεταλλεύεσαι ένα πλάσμα που λατρεύεις για να κάνεις τσάρκες

Αύγουστος Κορτώ: Δεν εκμεταλλεύεσαι ένα πλάσμα που λατρεύεις για να κάνεις τσάρκες

Ο Αύγουστος Κορτώ γράφει απαγορεύσεις σχετικά με τα κατοικίδια στα νέα μέτρα για τον περιορισμός της εξάπλωσης της πανδημίας

Σε ένα ακόμα πιο σκληρό lockdown μπαίνει όλη η χώρα από αύριο Παρασκευή, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του κοροναϊού και η δραματική αύξηση των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου θα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 21:00 έως και τις 05:00. Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς, για το επόμενο διάστημα, επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο για εργασία, υγεία και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων κάθε νοικοκυριού και σε κοντινή απόσταση από την κατοικία, ενώ για τα παραπάνω ισχύει κανονικά η χρήση του SMS 13033.

Ο συγγραφέας Αύγουστος Κορτώ θέλοντας να απαντήσει στις υπόνοιες της κυβέρνησης για «εκμετάλλευση» των κατοικίδιων για απαγορευμένες βόλτες τη νύχτα και συνάντηση με φίλους σε πλατείες και πάρκα έκανε μια αιχμηρή αλλά και συγκινητική ανάρτηση.

«Όχι, δεν τραβολογάμε τα σκυλιά μας μες στη μαύρη νύχτα για να πιούμε ποτά σε υπαίθρια πηγαδάκια υπερμετάδοσης. Δεν εκμεταλλεύεσαι ούτε ταλαιπωρείς ένα πλάσμα που λατρεύεις μ’ όλη σου την καρδιά μόνο και μόνο για να κάνεις απαγορευμένες τσάρκες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αύγουστος Κορτώ στην ανάρτησή του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του συγγραφέα

Όποιος έχει σκύλο, ξέρει ότι η σχέση μαζί του δεν είναι, όπως νομίζουν ορισμένοι, ένα μονοδιάστατο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δεν είσαι καν αφεντικό, που κάνει ό,τι του κατέβει με το ζώο: συμβιώνεις με το σκυλί, ώσπου γίνεται μέλος της οικογένειάς σου, κομμάτι και προέκταση του εαυτού σου – με τον καιρό, ακόμα κι η συμπεριφορά του επηρεάζεται απ’ τη δική σου, κι αντιστρόφως, μαθαίνεις απ’ αυτό καινούρια ιδιώματα στοργής, αγάπης και συνύπαρξης.

Κι ενώ μπορεί να αναπτυχθεί συν τω χρόνω ένα πρόγραμμα στο τάισμα, τη βόλτα και την ξάπλα του, είναι αδύνατον να προβλέψεις και να προγραμματίσεις αυστηρά, με το ρολόι, τις επιθυμίες και τις ανάγκες του. Ιδίως τους τελευταίους μήνες, τα σκυλιά, ως σφουγγάρια του συναισθηματικού κλίματος, αντιλαμβάνονται ότι οι άνθρωποί τους είναι αγχωμένοι, ανήσυχοι, και μπορεί να γίνουν ακόμα πιο αγαπησιάρικα, ή να νιώθουν πιο συχνά την παρόρμηση να βγουν για να επιθεωρήσουν την περιοχή τους, το μικροσκοπικό φέουδο των δίποδων συντρόφων και γονιών τους.

Επομένως, επειδή διακρίνω μια σύγχυση ως προς τα μηνύματα και τις βραδινές εξόδους: Όχι, δεν τραβολογάμε τα σκυλιά μας μες στη μαύρη νύχτα για να πιούμε ποτά σε υπαίθρια πηγαδάκια υπερμετάδοσης. Δεν εκμεταλλεύεσαι ούτε ταλαιπωρείς ένα πλάσμα που λατρεύεις μ’ όλη σου την καρδιά μόνο και μόνο για να κάνεις απαγορευμένες τσάρκες. Αν το ζώο είναι ταραγμένο, ή κατουριέται, και νιώθει την επιτακτική ανάγκη να βγει, κάνουμε ό,τι θα έκανε ο καθένας για κάποιον που αγαπά – ανακουφίζουμε την αγωνία του, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και καθαριότητας.
Οι σκυλογονείς δεν χαίρουμε ‘ευνοϊκής μεταχείρισης’. Φροντίζουμε, απλώς, την οικογένειά μας.

Όποιος έχει σκύλο, ξέρει ότι η σχέση μαζί του δεν είναι, όπως νομίζουν ορισμένοι, ένα μονοδιάστατο ιδιοκτησιακό…

Δημοσιεύτηκε από Auguste Corteau στις Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2020

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024