Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Γράμμα που χρονολογείται από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκε από ζευγάρι στην ανατολική Γαλλία

Γράμμα που χρονολογείται από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο εντοπίστηκε από ζευγάρι στην ανατολική Γαλλία

Μικρή κάψουλα που ανακαλύφθηκε στο Ingersheim φαίνεται να έχει σταλεί από έναν στρατιώτη κατά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο

Ένα ζευγάρι ήταν για βόλτα στην ανατολική Γαλλία, όπου ανακάλυψε μια μικροσκοπική κάψουλα που περιέχει ένα μήνυμα που είχε αποσταλεί από έναν Πρώσο στρατιώτη πριν από έναν αιώνα χρησιμοποιώντας ένα περιστέρι.

100 χρόνια μετά

Το μήνυμα ενός στρατιώτη πεζικού που εδρεύει στο Ingersheim, γραμμένο στα γερμανικά με δυσανάγνωστη γραφή, γεγονός που πιθανόν συνιστούσε λεπτομερείς στρατιωτικούς ελιγμούς προφανώς κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκόσμιου πολέμου και απευθυνόταν σε ανώτερο αξιωματικό, δήλωσε ο D. Jardy, επιμελητής του Μουσείου Linge στο Orbey της ανατολικής Γαλλίας.

Το μήνυμα έχει ως εξής: «Η διμοιρία Ποτόφ δέχεται πυρά καθώς φθάνουν στα δυτικά σύνορα του εδάφους της συγκέντρωσης, η διμοιρία Ποτόφ παίρνει φωτιά και υποχωρεί μετά από λίγο».

Εκείνη την εποχή, το Ingersheim – τώρα στο τμήμα Grand Est της Γαλλίας – ήταν μέρος της Γερμανίας. Ένα ζευγάρι βρήκε το μικροσκοπικό καψάκιο με τα καλά διατηρημένο περιεχόμενό του τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους.

Το βρήκε σε ένα χωράφι στο Ingersheim, δήλωσε ο Jardy, ο οποίος μίλησε για τη «σπάνια» ανακάλυψη. Το έφεραν στο πλησιέστερο μουσείο, αυτό στο Orbey αφιερωμένο σε μία από τις πιο αιματηρές μάχες του πρώτου παγκόσμιου πολέμου.

Ο Jardy είχε ζητήσει τη βοήθεια ενός Γερμανού φίλου να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα, είπε. Το μικροσκοπικό χαρτί και η κάψουλα θα γίνουν μέρος της μόνιμης έκθεσης του μουσείου.

Sports in

Τσέφεριν: «Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βασίζεται σε προνόμια»

Τα… πυρά του κατά της European Super League εξαπέλυσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι το νέο αυτό εγχείρημα θα είναι καταστροφικό για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024