Όλοι και όλες έχουμε θαυμάσει σε βίντεο το εντυπωσιακό, αριστοκρατικό βάδισμα, το ονομαζόμενο big lick, σε αγώνες με άλογα επιδείξεων. Μόνο που πίσω από αυτό το εντυπωσιακό βηματισμό, κρύβονται φριχτά βασανιστήρια.

Πρόκειται για εκείνο το βάδισμα που το άλογο σηκώνει σαν να χορεύει τα δυο μπροστινά του πόδια, προκαλώντας θαυμασμό.

Για να μπορέσει το άλογο να βαδίζει με αυτό τον τρόπο, περνά φριχτά βασανιστήρια αφού είναι υποχρεωμένο να βαδίζει έχοντας στα μπροστινά του πόδια αντί για πέταλα, τεράστιες πλατφόρμες.

Οι πλατφόρμες, αυτές, του προξενούν φριχτό πόνο γι’ αυτό και το άλογο σηκώνει τα μπροστινά του πόδια πιο ψηλά και πιο γρήγορα από ότι κατά το φυσιολογικό του βάδισμα.

Η Humane Society of the United States, μπόρεσε σε εισχωρήσει σε φάρμες που έχουν άλογα τα οποία προορίζονται για αυτές τις επιδείξεις και με κρυφές κάμερες αποκάλυψε την φριχτή κακοποίηση.

Η κακοποίηση δεν σταματά εκεί. Κάποιοι για να κερδίσουν το έπαθλο που μεταφράζεται σε πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό, προχωρούν σε ακόμα πιο φριχτά βασανιστήρια. Για να προκαλέσουν περισσότερο πόνο, χρησιμοποιούν εκτός από τις πλατφόρμες, χημικές ουσίες ακόμα και καρφιά στα μπροστινά πόδια των αλόγων.

TAGS:

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο